Tsili
Μέλος
Καλα τα λεει ο μαστορας; Για λιπανση γνωριζω αλλα για καθαρισμο δεν εχω ιδεα. Tο σπρευ καθαρισμου ποση ωρα το αφηνουμε πανω στην αλυσιδα μεχρι να το σκουπισουμε με πανακι;
Κατ'εμε η λιπανση θελει...Εχω ακουσει για παραφινελεο αλλα αγορασα που αγορασα το σπρευ καθαρισμου, τουλαχιστον να το χρησημοποιησω σωστα. Η απορια μου ειναι στο σκουπισμα με το πανι μετα το ψεκασμα. Στο βιντεο το σκουπιζει κατευθειαν. Μηπως το αφηνουμε μερικα λεπτα και μετα το σκουπιζουμε?
Μονο το σπρευ σε γλυτωνει απο την ατσαλια.Για την λίπανση πλέον χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο βαλβολίνη.
Όντως δεν κρατάει βρωμιές, οπότε καθαρισμό με παραφινέλαιο θέλει ανα πολύ αραιά χρονικά διαστήματα.
Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι όσο και να την περάσεις με πανάκι μετά το λάδωμα, πάντα πετάει πολύ στην αρχή.
Έχουμε καμία λύση για αυτό το θέμα?
Τα περισσότερα manuals ,προτείνουν λίπανση της αλυσίδας με "engine oil" ή "motor oil".(η βαλβολίνη είναι ΚΑΙ αυτή ένα είδος "motor oil")Πιστεύω οτι , οτιδήποτε είναι πετρελαικής βάσης δημιουργεί πρόβλημα στα ελαστικά μέρη, αλλά οχι με την 1η εφαρμογή.
Οι λόγοι που χρησιμοποιώ 90αρα βαλβολίνη , ενώ καλοκαίρι έχω δοκιμάσει κ 130αρα αλλά μια απο ίδια, είναι, πρωτον το συστήνει η Honda στο βιβλίο χρήστη κ δεύτερον οτι όσα χρόνια χρησιμοποιώ βαλβολίνη εχω καθαρίσει την αλυσίδα μια φορά στην αρχή οταν αφαίρεσα την μαύρη μπίχλα λιπαντικού σε σπρεύ με σκόνη που είχε μαζέψει .
Απο τότε η αλυσίδα μου είναι πάντα καθαρή με την βοήθεια της φυγόκεντρου , αλλά γίνονται κ όλα τα αλλα στόλος.
Τυχεροί όσοι διαθ'έτουν αξονα η ιμάντα, ειδικά αν είναι σαν εμένα που έχω θέμα με την καθαριότητα
Ριχνεις σπρευ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ για να ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ την αλυσιδα...απο οτιδηποτε εχει παραμεινει πανω της,απο χωμα εως "μάκα"...Το αφηνεις να δρασει ενα 10λεπτο και μετα ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ/ΣΚΟΥΠΙΖΕΙΣ καλά με ενα πανι την αλυσιδα.Και το ερωτημα μου παραμενει . Μετα το ψεκασμα της αλυσιδας με ειδικο σπρευ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ για αλυσιδες, και ΟΧΙ λοιπανσης, την σκουπιζουμε αμεσως με πανακι η το αφηνουμε να δρασει μερικα λεπτα και μετα την σκουπιζουμε?
Φαντάζομαι ότι το εκάστοτε σπρέυ θα έχει οδηγίες χρήσης.Και το ερωτημα μου παραμενει . Μετα το ψεκασμα της αλυσιδας με ειδικο σπρευ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ για αλυσιδες, και ΟΧΙ λοιπανσης, την σκουπιζουμε αμεσως με πανακι η το αφηνουμε να δρασει μερικα λεπτα και μετα την σκουπιζουμε?
Ο λόγος που δεν θέλει ΠΟΤΕ καθάρισμα η αλυσίδα μου είναι οτι δεν πάω χώμα, καλό η κακό δεν ξερω , κ επειδή την καθαρίζω ετσι:
Οσο το τι να κάνουμε για να μην λερώνει? ο ενας τρόπος είναι να την αφήνω ολη νυχτα να στραγγίζει, κ ο δεύτερος οτι 1.2km απο το σπιτι μου είναι ενας μπετζινάς που πάω εκεί με 1η μετα το λάδωμα, ελέγχω πιέσεις (οχι δικές μου...) του αφήνω ενα λεκέ κ επιστρέφω. Μια ζωή μου λέει οτι το μηχανάκι χάνει λάδια Μετα στραγγίζει κάαααααπως κ όλα καλά.
Πάντως πιτσιλιές εχω οτι κ να κάνω, ακόμα κ στην πινακίδα ... πως παέι εκεί η ατιμη η βαλβολίνη? φεύγει και κάνει στροφή κ επιστρέφει επίτηδες?
Ρε Νικολα αυτη ειναι δουλεια για φυλακισμενους ρε συΟ λόγος που δεν θέλει ΠΟΤΕ καθάρισμα η αλυσίδα μου είναι οτι δεν πάω χώμα, καλό η κακό δεν ξερω , κ επειδή την καθαρίζω ετσι:
Οσο το τι να κάνουμε για να μην λερώνει? ο ενας τρόπος είναι να την αφήνω ολη νυχτα να στραγγίζει, κ ο δεύτερος οτι 1.2km απο το σπιτι μου είναι ενας μπετζινάς που πάω εκεί με 1η μετα το λάδωμα, ελέγχω πιέσεις (οχι δικές μου...) του αφήνω ενα λεκέ κ επιστρέφω. Μια ζωή μου λέει οτι το μηχανάκι χάνει λάδια Μετα στραγγίζει κάαααααπως κ όλα καλά.
Πάντως πιτσιλιές εχω οτι κ να κάνω, ακόμα κ στην πινακίδα ... πως παέι εκεί η ατιμη η βαλβολίνη? φεύγει και κάνει στροφή κ επιστρέφει επίτηδες?
Μετά τα γευματα να υποθέσω, ε; Να μην είναι πολύ σκληρή η οδοντόβουρτσα μην πάθει καμιά ουλίτιδα...Ο λόγος που δεν θέλει ΠΟΤΕ καθάρισμα η αλυσίδα μου είναι οτι δεν πάω χώμα, καλό η κακό δεν ξερω , κ επειδή την καθαρίζω ετσι: