Μετατροπή ζαντών σε tubeless

Δεν ξέρω αν έχετε δει το βίντεο.
Δεν ομιλώ ισπανικά αλλά από την γλώσσα του κοιταγματος νομίζω ότι στο 14 λεπτό κάνει τις ζάντες αεροστεγή με μια σιλικόνη?

Ναι Λεώ... καλά κατάλαβες!
Με σιλικόνη η οποία μάλιστα δεν είναι καθόλου φτηνή !

3m-06500.jpg

Δεν ξέρω κατά πόσο αντέχει στις μηχανικές καταπονήσεις και στις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στην ζάντα....

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν ξέρω αν έχετε δει το βίντεο.
Δεν ομιλώ ισπανικά αλλά από την γλώσσα του κοιταγματος νομίζω ότι στο 14 λεπτό κάνει τις ζάντες αεροστεγή με μια σιλικόνη?

Καλημέρες Λεωνίδα...
Βάλε ελληνικούς υπότιτλους αφού δεν ξέρεις Ισπανικά... :secret:
Ναι αυτό έχει κάνει μόνο στον πίσω τροχό απ' ότι λέει διότι ο μπροστά δεν είναι πρόβλημα γι'αυτόν να τον επισκευάσει σε φουιτ...
Ήθελα να ήξερα την αξιοπιστία του πειράματος γενικότερα διότι πρόκειται για εύκολη λύση εάν λύσεις και το θέμα της βαλβίδας...
Άραγε κόλλα για παρμπρίζ θα έκανε την ίδια δουλειά δεδομένου ότι είναι πολύ ισχυρό σφραγιστικό και με αντοχή σε δύσκολες εξωτερικές θερμοκρασίες και συνθήκες...

Γενικά μιλώντας το σφράγισμα με μαστίχη οποιασδήποτε μορφής το βλέπω πολλά χρόνια στο Advrider και έχει πολλές ιστορίες με μεγάλη επιτυχία και αρκετές αποτυχίες επίσης. Επίσης βλέπω συνδυασμό μαστίχης με ταινία.

100% εγγυημένη "σπιτική" λύση δεν υπάρχει, το χέρι του μάστορα επηρεάζει το αποτέλεσμα κατά κανόνα.

Μιλώντας για χωμάτινα μηχανάκια, σημαντικό κομμάτι η εξασφάλιση της δυνατότητας ακτινολόγησης μετά, σε κάποιες ζάντες θέλει "σκάψιμο" το υλικό για να φτάσεις στο κεφάλι της ακτίνας, άγνωστο το αν θα σφραγίζει σωστά μετά.

Καλημέρα.

Τον 18αρη που έπλεξα για το Dakar τον έκανα με τη 4411 της 3M η οποία είναι επίσης ακριβή.

Αρχικά το έκανα με σιλικόνη αλλά σκεφτόμενος ότι αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί πρόσβαση στα καψούλια, την έβγαλα και έβαλα ταινία.

Και στις δύο περιπτωσεις πρέπει να χαλάσεις και να ξανά φτιάξεις την στεγανοποίηση για πρόσβαση στο κεφάλι, απλά η σιλικόνη βγαίνει πάρα πολύ δύσκολα όπως διαπίστωσα προσπαθώντας.

Για απλή σύσφιξη εξωτερικά, οι αναφορές από το advrider λένε ότι το κεφάλι μπορεί να γυρίσει χωρίς να χάσει στεγανοποίηση. Στη σιλικόνη μάλλον δεν θα ισχύει αυτό.

Βέβαια η σιλικόνη ίσως υπερτερεί στην περίπτωση μεμονωμένης σπασμένης ακτίνας, οπότε χαλάς τη στεγανοποίηση μόνο σε αυτή, ενώ με την ταινία λογικά πρέπει να την αφαιρέσεις και να την ξανά περάσεις όλη.

Ο τροχός δεν δοκιμάστηκε ακόμα επί του πεδίου αλλά ένα χρόνο που τον έχω φτιαγμένο φουσκωμένο στην αποθήκη δεν έχει χάσει.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Η φθηνότερη μετατροπή ζαντών σε τιούμπλες

Η φθηνότερη μετατροπή ζαντών σε τιούμπλες

Το έχει κάνει ο Γαβρίλος στην Λάρισα και λέει ότι δουλεύει...

Back
Top Bottom