Πάρ'το αλλιώς. Αλπικές βόλτες 11 χρόνια μετά

xaotikos

Μέλος
Όνομα
ΚΙΜΩΝ
Μοτό
KTM 1290SAS
Aprilia Tuareg 660
KTM LC4 640E
Το πρώτο μου ταξίδι εξωτερικό έγινε με τον μετέπειτα κουμπάρο μου το 2012, μονοκάβαλοι (και εργένηδες τότε) και περιείχε κλασική ανάβαση από Βαλκάνια με σκοπό να δούμε βασικές πόλεις για πρώτη φορά (Βελιγράδι, Βουδαπέστη), να παρακολουθήσουμε το motogp που κάποτε γινότανε στο Brno Αύγουστο και από εκεί μέσω Βιέννης να βολτάρουμε στις εξοχές της Αυστρίας και τα πάσα κυρίως της Ιταλίας. Όπως οι περισσότεροι αν όχι όλοι, έπαθα σοκ οδηγώντας σε αυτά τα μέρη (Grossglockner, Stelvio και λοιπά ΛούναΠάρκ) και υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως κάποια στιγμή θα το ξανακάνω με περισσότερη όμως έμφαση στα ορεινά. Το "πάρ'το αλλιώς" πάει στο διαφορετικό setup τους φετινού σχεδιασμού: α) Η φορά, τότε μπήκαμε από Βιέννη και φτάσαμε ως Stelvio, τώρα το σχέδιο είναι από Ιταλία να κινηθούμε προς Αυστρία β)Αυτή τη φορά βγάλαμε έξω όλες τις μεγάλες πόλεις και το όποιο site-seeing (εκτός μάλλον από μία) γ)Λογικά (λέμε τώρα) θα περιέχει πιο συνετή οδήγηση με σκοπό να ευχαριστηθούμε και το περιβάλλον πέρα από τους δρόμους :laugh:

Από εκείνο το ταξίδι λοιπόν, έχω βγει με το έτερον ήμισυ (το γένος θηλυκού και όχι τον κουμπάρο:eek: μην πεταχτεί κανένας περίεργος) άλλες 2 φορές Ιταλία, χρησιμοποιώντας την Ανκόνα ως είσοδο/έξοδο. Στην τελευταία εξόρμηση πέρυσι ενώ η αρχική ιδέα ήταν οι Ιταλοαυστριακές άλπεις, το γεγονός ότι ξεκίνησα το σχεδιασμό αρκετά αργά (κοντά το Πάσχα) μου άλλαξε τα σχέδια γιατί οι επιλογές που έβρισκα σε καταλύματα εκεί πάνω ήταν λίγο αστείες και έτσι καταλήξαμε με φιλικό ζευγάρι στην αγαπημένη Τοσκάνη.

Φέτος και εφόσον το επέτρεπαν οι συνθήκες, έπιασα το θέμα αρκετά νωρίτερα και έτσι η αρχή του χρόνου με βρίσκει να έχω σχεδιάσει το 90% της διαδρομής καθώς και να έχουμε κάνει τις απαραίτητες κρατήσεις σε καράβια (για το early bird που λέμε και στη Λάρσα και την απαραίτητη για τα αλύγιστα κορμιά μας καμπίνα) και διαμονές (γιατί όσο και να το προτείνει η μισή μοτο-κοινότητα, εμείς ως περίεργα όντα ταξίδι χωρίς την σιγουριά της κράτησης δεν ξεκινάμε και ας μας βγαίνει κάποιες φορές ακριβότερα ή ας μας κάνει πιο δυσκοίλιους στις αλλαγές προγράμματος).

Και μιας και το έφερε η κουβέντα του Jeronimo είπα να ανοίξω ένα θεματάκι εδώ πρώτον για να μοιραστώ τα πλάνα και τις σκόρπιες σκέψεις μου και αργότερα εικόνες και πληροφορίες που ίσως βοηθήσουν στο μέλλον κάποιον άλλο και από την άλλη μιας και έχω ακόμα κάποια κενά στο πλάνο, να ζητήσω ιδέες και προτάσεις από συνφορουμίτες που έχουν περάσει τα μέρη αυτά .
 

xaotikos

Μέλος
Όνομα
ΚΙΜΩΝ
Μοτό
KTM 1290SAS
Aprilia Tuareg 660
KTM LC4 640E
Αρχικά λοιπόν να πω πως το ταξίδι προγραμματίστηκε με το σκεπτικό πως θα είμαστε και πριν αλλά και μετά το ταξίδι Θεσσαλονίκη.
Αν και για λίγο σκέφτηκα το να πάμε ή να γυρίσουμε από Βαλκάνια για να γλυτώσουμε το κόστος και την ταλαιπωρία του καραβιού, η σκέψη όμως βγήκε γρήγορα από το πλάνο 1)γιατί προσθέτει εξτρά "άχρηστες" ημέρες σε μέρη που έχουμε ξαναπάει και 2)γιατί δεν μας αρέσουν τα πολλά χιλιόμετρα μονορούφι στην εθνική όταν πάμε δικάβαλοι (που αναγκαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αφού ο προορισμός είναι άλλος και οι διαθέσιμες ημέρες σχετικά φιξαρισμένες). Επίσης, το ότι θα είμαστε Β.Ελλάδα μας βοηθάει να ξεκινήσουμε από Ηγουμενίτσα και να φτάσουμε Βενετία πάνω κάτω στις ίδιες ώρες όσο το δρομολόγιο Πάτρα-Ανκόνα (και είναι κοντά στο μάξιμουμ του χρόνου που σχετικά την παλεύουμε μέσα στο καράβι) και έτσι γλιτώνουμε και το βαρετό και με κίνηση το καλοκαίρι ανεβοκατέβασμα Ανκόνα. Τέλος, στη Βενετία η ΑΝΕΚ φτάνει σχετικά νωρις το πρωί (07:00 λέει αλλά με τις κλασικές καθυστερήσεις υπολογίζω ~11:00) που σημαίνει πως μπροστά μας έχουμε μια φουλ μέρα για να φτάσουμε στον προορισμό μας και δεν θα χρειαστεί να κάνουμε ενδιάμεση διανυκτέρευση που θα ήταν υποχρεωτική αν βγαίναμε Ανκόνα που συνήθως φτάνει μεσημέρι.

Το λοιπόν, ας πάρουμε το σχέδιο από την αρχή για όποιον δεν έχει ήδη βαρεθεί και αλλάξει κανάλι, πατήσει ignore Κλπ
Ημέρα 0 - Άφιξη κάπου κοντά στην Ηγουμενίτσα ίσως και καμια μέρα νωρίτερα μιας και το καράβι φεύγει στις 06:30 το πρωι, δλδ ξημερώματα:rolleyes:.
Ερώτηση: γίνεται να τσεκάρουμε κάπως νωρίτερα μέσα στην ημέρα ή online? Αλλιως, τι ώρα θα πρέπει να είμαστε εκεί για το check in? (προσπαθώ να αποφύγω το 04:00 εντέχνως)
Ημέρα 1η - Τετάρτη 26/7: άφιξη Βενετία. Ντύσιμο και ανέβασμα στο τελικό προορισμό που είναι το γραφικό (όπως όλα εκεί γύρω) χωριουδάκι του San Cassiano το οποίο θα είναι η βάση μας για 4 ημέρες. Διαδρομή: Venice Ro-Port to San Cassiano

Ημέρα 2η - Πέμπτη 27/7: Του πάσου το κάγκελο. Γυρω γύρω στους Δολομίτες μπας και τους ζαλίσουμε. Διαδρομή: San Cassiano - Passa: Gardena, Sela, Pordoi, Falzarego, Giau, Fedaia, Pordoi, Campologno - San Cassiano
Ημέρα 3η - Παρασκευή 28/7: Μια τσάρκα από τις φημισμένες λίμνες Braies και Misurina με ολίγον τι από πάσα. Διαδρομή: San Cascian - Lakes Braies and Misurina - Tre Croci - Passo Cibiana - San Cascian
Ημέρα 4η - Σάββατο 29/7: Κανένα πάσο ακόμα για να μην ξεχνιόμαστε. Διαδρομή: San Cascian - Vale pass - Carezza al lago - Bolzano - San Cascian
Ημέρα 5η - Κυριακή 30/7: Αναχώρηση προς άλλες πολιτείες. Λίγο από Insbruck για ένα καφεδάκι αλλά χωρίς πολλά πολλά και από εκεί βουνά λίμνες και καταρράκτες με σκοπό να φτάσουμε στη βάση μας για τη επόμενες 3 νύχτες την κωμόπολη Mittersill Διαδρομή: San Cascian - Passo Erbe - Insbruck - Gerlos - Mittersill
Ημέρα 6η - Δευτέρα 31/07: Κεντρικός προορισμός το αγαπησιάρικο Hallstatt. Σκέφτομαι να γίνει μέσω Berchtesgaden κυρίως για να μην είναι μονότονο το πήγαινε έλα. Διαδρομή: Mittersill - Hallstatt - Mittersill
Ιδανικά ίσως θα ήθελα να επισκεφτώ το Eagle's Nest ή τα ορυχεία αλατιού σε Berchtesgaden / Hallstatt αλλά μιας και θα είναι η πίο ζόρικη ημέρα, μάλλον θα απολαύσουμε την ομορφιά της λίμνης. Ίδωμεν..
Ημέρα 7η - Τρίτη 01/08: Εδώ το κυρίως μενού ακούει στο όνομα Glossglockner: Edellweissspitze (biker's point), παγετώνας Pasterze, Heiligenblut. Διαδρομή δεν μπορώ να βάλλω τώρα γιατί οι δρόμοι είναι κλειστοί αλλά η επιστροφή μάλλον μέσω Matrei in Osttirol
Να σημειώσω εδώ πως οι ημέρες 2-3-4 μπορεί να αλλάξουν μεταξύ τους αναλόγως τον καιρό σε κάθε περιοχή. Το ίδιο και οι ημέρες 6-7.

Και ερχόμαστε τώρα στο κομμάτι που δεν έχω ακόμα φιξάρει πλήρως:
Ημέρα 8η - Τετάρτη 02/08: Αρχικός προορισμός ήταν το Villach με λίγο από Nockalmstraße αλλά λίγο οι πληροφορίες που διάβασα για το Φίλλαχ, λίγο οι τιμές, λίγο το ότι με τρώει να δω επαρχιακή Σλοβενία, λέω να κατέβω κάπου προς Kranjska Gora. Λέει κάτι το χωρίο/περιοχή? Αν όχι, κάτι άλλο εκεί κοντά? Κανένα προτεινόμενο BB?
Τώρα αν θα κατέβω από Glossglockner ή από αλλού εξαρτάται από το πως θα πετύχω το Glossglockner τις προηγούμενες ημέρες γιατί είναι ένα από τα μέρη που δεν θέλω να χάσω λόγο καιρού κλπ. Οπότε λέω για αυτή τη διαδρομή: Mittersill to Kranjska Gora (να στρίψουμε και λίγο στο Nockalmstraße μιας και δεν θα έχουμε κάνει τίποτα μια βδομάδα :cool:
Ημέρα 9η - Πέμπτη 03/08: Η μόνη πόλη που μας τραβάει να την επισκεφτούμε σε αυτό το ταξίδι είναι η Λιουμπλιάνα. Εγώ έχω ξαναπάει για δουλειά αλλά ήταν πολύ σύντομο και σίγουρα θέλω να ξαναπάω. Το αμόρε δεν έχει και θέλει. Από το Kranjska Gora είναι 1 ωρίτσα από αυτοκινητόδρομο, ~2 από επαρχιακούς. Οπότε λέμε για έναν γρήγορο καφέ στην bled και μετά σβήσιμο στην πόλη. Πόση ώρα θα δίνατε minimum στην Bled έχοντας υπόψη και τον χαμό που αναμένεται να έχει? Διαδρομή: Kranjska Gora to Kranjska Gora
Ημέρα 10η - Παρασκευή 04/08: Με το σκεπτικό πως δεν καιγόμαστε για siteseeing της Βενετίας και μπορούμε να την επισκεφτούμε στα γρήγορα αλλά παράλληλα πρέπει να διανυκτερεύσουμε κάπου κοντά (μαλλον Mestre) γιατί το πλοίο έχει επίσημη αναχώρηση στη 13:30 σκέφτομαι να μην χάσω ευκαιρία και να κατεβούμε προς τα εκεί περνώντας από Vršič Pass, Bovec. Διαδρομή: Kranjska Gora to Mestre
Ιδανικά, απογευματο-βράδυ θα ήθελα να πάρω το λεωφορείο/τρενάκι δεν θυμάμαι και να πάμε μια βόλτα στη Βενετία.

Για το τελευταίο κομμάτι (ημέρες 8-9 δλδ) είμαι όλος αυτιά για συμβουλές /προτάσεις (και στο υπόλοιπο φυσικά αλλά έχοντας κλείσει δωμάτια είμαστε πιο περιορισμένοι).
Στην πορεία φυσικά θα έρθουν και άλλες ερωτήσεις απορίες, αλλά έχουμε καιρό ακόμα :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία:

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Το 2019 κάνοντας διακοπές στο Ossiacher See (δίπλα στο Villach), μια μέρα πριν το ταξίδι της επιστροφής -με το πλοίο από Βενετία- πήγα και διανυκτέρευσα στην Padova.
Την οποία Padova -σε άλλο ταξίδι- είχα χρησιμοποιήσει ως ιδανική και σχετικά φθηνή έδρα για να επισκεφθώ τη Βενετία με το τρένο, επίσης φθηνά (διαλέγεις ξενοδοχείο με parking για τη μηχανή).
 

xaotikos

Μέλος
Όνομα
ΚΙΜΩΝ
Μοτό
KTM 1290SAS
Aprilia Tuareg 660
KTM LC4 640E
έχω ακούσει και ωραία πράγματα για την padova..θα το κοιτάξω
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
μεστρε μεινε,εχει αστικα λεοφωρεια που πανε βενετια και ειναι πολυ κοντα
Και ωραία οικονομικά κάμπινγκ με σπιτάκια.
 

George_M.

..ο Βαρθολομαίος..!
Περιοχή
Ανατολικα της Αττικης...
Όνομα
George.
Μοτό
R1100GS 75th Aniversary Edition.
Κ στο διπλανό favaro veneto είναι καλά κ φθηνά.
Έχω μείνει δύο φορές για τον ίδιο λόγο (Βενετία) κ ήταν βολικα
 

xaotikos

Μέλος
Όνομα
ΚΙΜΩΝ
Μοτό
KTM 1290SAS
Aprilia Tuareg 660
KTM LC4 640E
Noted. noted και noted :D
Σας ευχαριστώ!
Αν κάποιες έχει σχόλια και για τις υπόλοιπες ερωτήσεις με πορτοκαλί θα βοηθούσε
 

xaotikos

Μέλος
Όνομα
ΚΙΜΩΝ
Μοτό
KTM 1290SAS
Aprilia Tuareg 660
KTM LC4 640E
Τελικά έκλεισε όλη η διαδρομή και έγιναν οι αντίστοιχες κρατήσεις.
For the record λοιπόν:
Ημέρα 8η - Τετάρτη 02/08: Μέσω Nockalmstraße καταλήγουμε κοντά στην Kranjska Gora Σλοβενία. Όπως είπαμε αν θα κατέβω από Glossglockner ή Nockalmstraße εξαρτάται από τον καιρό τις προηγούμενες ημέρες. Οπότε λέω για αυτή τη διαδρομή: Mittersill to Kranjska Gora (να στρίψουμε και λίγο στο Nockalmstraße μιας και δεν θα έχουμε κάνει τίποτα μια βδομάδα :cool:
Ημέρα 9η - Πέμπτη 03/08: Έναν γρήγορο καφέ στην bled και πέριξ και μετά σβήσιμο στην Ljubljana. Πόση ώρα θα δίνατε minimum στην Bled έχοντας υπόψη και τον χαμό που αναμένεται να έχει? Διαδρομή: Kranjska Gora - Bled - Ljubljana - Kranjska Gora
Ημέρα 10η - Παρασκευή 04/08: Θα μείνουμε τελικά στο Mestre κάπου με σχετικά εύκολη πρόσβαση Βενετία ώστε απόγευμα/βράδυ να πάμε προς τα εκεί. Διαδρομή: Kranjska Gora - Vrsic Pass - Mestre

Συνεχίζεται με τις υπόλοιπες προετοιμασίες του ταξιδιού αφού είπαμε πέρα από το να μοιραστώ την δική μου χαρά ή προβληματισμούς της προετοιμασίας και εν τέλη τις εμπειρίες του ταξιδιού, μήπως καταφέρουμε να βοηθήσουμε και κάποιον που θα σχεδιάσει κάποια στιγμή παρόμοιο ταξίδι.
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Η bled είναι μικρή σχετικά .
Σε 10-15 λεπτά έχεις κάνει τον γύρο εύκολα.
Μην φανταστείς κάτι τρομερό
 

snpl

Μέλος
Περιοχή
Βιβ λα Φρανς
Όνομα
Σπύρος
Μοτό
Teneke II
Ημέρα 9η - Πέμπτη 03/08: Έναν γρήγορο καφέ στην bled και πέριξ και μετά σβήσιμο στην Ljubljana. Πόση ώρα θα δίνατε minimum στην Bled έχοντας υπόψη και τον χαμό που αναμένεται να έχει? Διαδρομή: Kranjska Gora - Bled - Ljubljana -
Η περιοχή στην Λίμνη Bled είναι πολύ όμορφα αλλά δυστυχώς είναι πάντα πνιγμένα στον κόσμο. Μια πολύ ωραία εναλλακτική για στάση είναι η λίμνη Bohinj (πιν), 20 λεπτά από το Bled. Επίσης αξίζει να πάτε και στο φαραγγι του Vintgar που είναι εκεί δίπλα ( info )

Edit : Πλεον για επίσκεψη στο φαράγγι Vintgar πρεπει να κάνεις κράτηση 4 μέρες πριν.
 

xaotikos

Μέλος
Όνομα
ΚΙΜΩΝ
Μοτό
KTM 1290SAS
Aprilia Tuareg 660
KTM LC4 640E
Σας μερσώ και τους 2.
Και αφού θα κάνεις το vrisc....κατέβα από soca trenta μέχρι udine.
Ωραία διαδρομή
Αυτό έχω σκοπό να κάνω, απλά ακόμα δεν έχω κατασταλάξει από που. Μάλλον μετά το Žaga να πάω από τον SS646

Η περιοχή στην Λίμνη Bled είναι πολύ όμορφα αλλά δυστυχώς είναι πάντα πνιγμένα στον κόσμο. Μια πολύ ωραία εναλλακτική για στάση είναι η λίμνη Bohinj (πιν), 20 λεπτά από το Bled. Επίσης αξίζει να πάτε και στο φαραγγι του Vintgar που είναι εκεί δίπλα ( info )

Edit : Πλεον για επίσκεψη στο φαράγγι Vintgar πρεπει να κάνεις κράτηση 4 μέρες πριν.
Έχω δει κάποιες πληροφορίες και για την Bohinj, αναλόγως την κούραση ή την όρεξη της ημέρας μάλλον θα επιλέξω μιας και η λογική είναι να βολτάρουμε/χαλαρώσουμε στη Λιουμπλιάνα. Αν έχει πολύ κόσμο, ζέστη κτλ ίσως και να πάει η επίσκεψη στην επιστροφή..
 
Τελευταία επεξεργασία:

xaotikos

Μέλος
Όνομα
ΚΙΜΩΝ
Μοτό
KTM 1290SAS
Aprilia Tuareg 660
KTM LC4 640E
Πάμε λοιπόν στον εξοπλισμό, αξεσουάρ, ψιψιψίνια και κοκοκόψαρα που εγώ σκέφτομαι ή θέλω να έχω στο ταξίδι. Εκτός δηλαδή τα υποκειμενικά (πόσα βρακιά, κάλτσες, μπλούζες παντελόνια και λοιπά που χρειάζονται για τις ώρες χωρίς μηχανή) και αυτά που είναι αδιαπραγμάτευτα για ένα ταξίδι στο εξωτερικό (πράσινη κάρτα, κινητό, κάποιος χάρτης ή GPS, μηχανή σε καλή κατάσταση κλπ)

Εξοπλισμός/Ρουχισμός
Μπουφάν:
Με την ευκαιρία του ταξιδιού αποφασίσαμε να αναβαθμίσουμε την γκαρνταρόμπα με ένα μπουφάν πιο ευέλικτο όσον αφορά την διαχείριση διαφορετικών θερμοκρασιών (στο 1ο ταξιδι είχα πάει με κορντούρες και σε κάποια σημεία βέλαζα από τη ζέστη αλλά γενικά είχα νορμάλ εμπειρία ) και έτσι αγοράσαμε και για τους 2 Revit Sand 4. Ερώτηση: το αδιάβροχο του Sand 4 (για όποιον έχει εμπειρία) θα άντεχε βροχές των άλπεων φορώντας το απ'έξω ή να το αφήσουμε πίσω και να κουβαλήσουμε μόνο dedicated αδιάβροχα?
Παντελόνια:
Εδώ δεν έχουμε ακόμα προβεί σε αγορά αλλά σκέφτομαι να μην πάω στο παντελόνι του Sand. Οι λόγοι είναι πως α) τα πόδια -ίδιως αν έχεις KTM :ha- αντέχουν περισσότερο τις χαμηλές θερμοκρασίες β)το Sand 4 έχει μόνο έναν αεραγωγό στο μηρό και μου κάνει λιγότερο ευέλικτο σε ψηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με το μπουφάν γ)δεν είναι εύκολο το βάλε-βγάλε της θερμικής επένδυσης σε κανένα παντελόνι. Οπότε προσανατολίζομαι να πάμε σε κάτι πιο καλοκαιρινό όπως πχ το Rev'it tornado 3 που έχει καλό αερισμό, θερμική επένδυση για τις κρύες ημέρες και σε συνδυασμό με ένα αδιάβροχο παντελόνι καλύπτεις βροχή και χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Μπότες/μποτάκια: Για μένα έχω 2 επιλογές, είτε τα ελαφριά Dainese Nighthawk D1 goretex μποτάκια που φοράω σε καλοκαιρινά ταξίδια σε συνδυασμό με χειμωνιάτικες κάλτσες για το κρύο τα οποία όμως δεν έχω δοκιμάσει σε hard βροχή (θυμάμαι κάποιοι απο εδώ τις έχουν ) είτε τις παλιες και δοκιμασμένες σε βροχές στριτάδικες Alpinestarts S-MX WP που δεν είναι όμως τόσο άνετες...δεν με παίρνει για επιπλέον έξοδα οπότε ανάμεσα στις 2...
Για το έτερον ήμισυ προς το παρόν δεν έχω καταφέρει να την πείσω να πάρει μπότες αδιάβροχες μιας και έχει ένα θέμα με την ζέστη. Οπότε μάλλον τα καλοκαιρινά μποτάκια της με κάποια αδιάβροχη γκέτα για βροχή και κρύο.

Οποιαδήποτε συμβουλή, σχόλιο για τα παραπάνω...καλοδεχούμενα

Gadgets:
Ενδοεπικοινωνία:
Μετά την πρώτη φορά που έκανα ταξίδι χρησιμοποιώντας ενδοεπικοινωνία το θεωρώ βασικό και πολύ χρήσιμο αξεσουάρ 1)γιατι μειώνει ασυνεννοησίες αν είσαι με άλλες μηχανές αλλά ακόμα και με τον συνεπιβάτη (για στάσεις κλπ) 2)βοηθάει να ξεχνιέσαι σε βαρετά κομμάτια με λίγη μουσικούλα 3)μπορεί να συμπληρώσει άλλες συσκευές όπως GPS,τηλεφωνο κλπ. Αγοράστηκε ένα ζευγάρι Sena S20 Evo για να αντικαταστήσει τις παλιές μας Sena SMH5

Video/Photo cameras/action camera:
Είμαι λάτρης της χρήσης τους σε βόλτες και ταξίδια και πολλές φορές χαζεύω παλιά βίντεο, φωτογραφίες κλπ που με ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο. Ιδιαίτερα με action cams Ιδανικά θα ήθελα να παιζω με διάφορες γωνίες λήψης κλπ ώστε να μην είναι μονότονες οι λήψεις αλλά από την άλλη θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στο πόσο χρόνο αφιερώνεις για κάτι το οποίο είναι συμπληρωματικό του ταξιδιού (όπως τα βίντεο και οι φωτογραφίες) και πόσο στο να απολαύσεις την οδήγηση, το τοπίο, της μυρωδιές κλπ. Να πω πως μέχρι τώρα χρησιμοποιώ μια GoPro στο κράνος και μετά κινητό ή φωτογραφική για φωτογραφίες.

Αρχικά σκεφτόμουνα να λύσω το θέμα των διαφορετικών λήψεων της action cam με μια 360 κάμερα τύπου insta360 αλλά λόγω ότι δεν μπαινει/βολευει στο κράνος, οτι δεν θα την έπαιρνα (την συγκεκριμένη) σε χωμάτινες βόλτες, κάποια μειονεκτήματα που βλέπω σε video κλπ + την τιμή με κάνανε να το ξανασκεφτώ. Βγήκε και μια ευκαιρία σε GoPro11 μαζί με extra μπαταρίες και το αποφάσισα: Καινούρια Gopro για την μουτσούνα μου, την παλαιότερη στην συνεπιβάτισσα για να τραβάει που και που κάτι διαφορετικό και κλείσαμε με το βίντεο...σχεδόν :D

Σχετικά με τις φωτογραφίες, ακόμα δεν έχω καταλήξει αν αξίζει να πάρω την ταπεινή entry dslr που έχω ή θα μείνω στα κινητά μας που πλέον έχουν αρκετά αξιόλογες κάμερες. Μάλλον το δεύτερο να γλυτώσουμε και μπαταρίες..

Προτιμώ τον extra χώρο στο tank bag να τον πιάσει κάτι άλλο που σκέφτομαι: Ένα mini (<250gr) drone. Αυτό σίγουρα θα δώσει άλλη οπτική σε εικόνες! Πήραμε το certification για A1 οπότε (αναλόγως και των οικονομικών) μπαίνει σαν εξτραδάκι στην λίστα ;)

GPS: Εδώ έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω το παλιό αλλά πολύ βολικό για εμένα Tomtom rider 40 (νομίζω).

Φορτιστές/μνήμες/backup:
Μ'αυτά και μ'αυτα πλέον σταματάς στο δωμάτιο και χρειάζεται να φορτίσεις 10 συσκευές (ενδοεπικοινωνίες, κάμερες, κινητά, εξτρά μπαταρίες, drone,τσιγάρα κλπ) οπότε ήδη πήρα έναν πολυφορτιστή 60W + έναν παλιό 5 θέσεων που έχω + τον διπλό της γυναίκας και νομίζω το καλύψαμε το θέμα. Ελπίζω να μην μας ζητάνε απο τα δωμάτια να πληρώσουμε την κατανάλωση ρεύματος :ha
Για το backup των καρτών πέρυσι χρησιμοποίησα ένα filehub της ravpower που σε συνδυασμό με έναν φορητό σκληρό σου δίνει μια καλή επιλογή. Ίσως να κοιτάξω για κάτι πιο φρέσκο/γρήγορο σε αντίστοιχη λογική αλλά και αυτό κάνει τη δουλειά του αν το βάλεις το βράδυ.
Όσον αφορά τις gopro μάλλον θα πάρω και για την hero4 έναν πολυφορτιστή που φορτίζει ταυτόχρονα 2 μπαταρίες όπως έχει η καινούρια. Κάτι αντίστοιχο παίζει και στα drones αν πάμε κατά 'κει.

Moto-αξεσουάρ:
Ευτυχώς έχουμε προικιστεί με τα βασικά δοκιμασμένα σε ταξιδια όπως τριβάλιτσο, tankbag, εσωτερικοί σάκοι, τουριστική ζελατίνα, comfort σέλες κλπ. Πιθανόν να κοιτάξω για 2 μικρά σακίδια που θα μπορούσαν να μπουν πάνω από τις εργοστασιακές KTM βαλίτσες για τα αδιάβροχα κλπ.
Τώρα κάτι αλλαγές που σκέφτομαι στα φρένα του 1290 θα αναφερθούν εν καιρώ :cool:
 

katsab

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτης
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
BMW GS 1200 R
Σας μερσώ και τους 2.

Αυτό έχω σκοπό να κάνω, απλά ακόμα δεν έχω κατασταλάξει από που. Μάλλον μετά το Žaga να πάω από τον SS646


Έχω δει κάποιες πληροφορίες και για την Bohinj, αναλόγως την κούραση ή την όρεξη της ημέρας μάλλον θα επιλέξω μιας και η λογική είναι να βολτάρουμε/χαλαρώσουμε στη Λιουμπλιάνα. Αν έχει πολύ κόσμο, ζέστη κτλ ίσως και να πάει η επίσκεψη στην επιστροφή..
Η Bohinj είναι πολύ ανώτερη από την bled.Μην την αφήσεις απ'έξω.
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Επανέρχομαι στο θέμα που άνοιξε ο Κίμωνας xaotikos .

Θα ταξιδέψω σε κάποιες παρόμοιες περιοχές αλλά μια εβδομάδα αργότερα από τα παιδιά αλλά με τον ίδιο αριθμό "ενεργών" ημερών, δηλαδή για 10 μέρες με πρώτη ημέρα την Τετάρτη 2 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία θα βγω στη Βενετία, υποτίθεται στις 8 το πρωί.

Το πλάνο των διαμονών μου -όπως το σκέφτομαι- θα είναι:
1η μέρα 2/8 - Τετάρτη, αναχώρηση από Βενετία με προορισμό το τη λίμνη Como (1 διανυκτέρευση). Πριν από αυτό σκέφτομαι να περάσω από Varese -να επισκεφθώ τη γενέτειρα του Nuda- και από εκεί να ανηφορίσω όλη τη δυτική όχθη της λίμνης Como μέχρι να φτάσω στη περιοχή Sorico όπου θα διανυκτερεύσω. Εκεί θα ξεκουραστώ από το ταξίδι του πλοίου και θα κάνω καμιά απογευματινή ή και βραδινή βόλτα.

2η μέρα 3/8 - Πέμπτη, αναχώρηση από Sorico με προορισμό το Fernpass (3 διανυκτερεύσεις). Η διαδρομή περιλαμβάνει πέρασμα Stelvio. Σε αυτό το σημείο ήθελα να πάρω τις απόψεις σας. Να περάσω Stelvio από τη πλευρά της Ελβετίας ή από τη πλευρά της Ιταλίας; Δε θα έχω την ευκαιρία να επιστρέψω αντίστροφα, οπότε θα ήθελα τη καλύτερη δυνατή επιλογή για ένα και μοναδικό πέρασμα (δεν έχω πάει ποτέ Stelvio pass).

2η, 3η και 4η ημέρα (3/8 Πέμπτη - 5/8 Σάβατο), 3 διανυκτερεύσεις σε Fern pass από όπου θέλω να επισκεφθώ λίμνη Κωστάντζα (Γερμανική πλευρά) και Ελβετία, καθώς και περιοχές γύρω από το Fern pass που γνωρίζω από παλιότερο ταξίδι μου.

5η μέρα 6/8 - Κυριακή, αναχώρηση από Fern pass με προορισμό το Lienz ή την λίμνη Ossiach κοντά στο Villach.

5η και 6η ημέρα (6/8 Κυριακή - 7/8 Δευτέρα), 2 διανυκτερεύσεις σε Lienz, από όπου θα βολτάρω τις γύρω περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι είμαι ανοιχτός στις προτάσεις σας καθώς είναι μέρη που έχω επισκεφθεί και ίσως υπάρχουν νέα πράγματα που αξίζει να δω και μου έχουν διαφύγει.

7η μέρα 8/8 - Τρίτη, αναχώρηση από Lienz για Kranjska Gora (Σλοβενία).

7η, 8η και 9η ημέρα (8/8 Τρίτη - 10/8 Πέμπτη), 3 διανυκτερεύσεις κοντά στη Kranjska Gora με κύριο σκοπό την επίσκεψη στη λίμνη Blend και στη Ljubljana. Για οποιαδήποτε άλλη πρόταση είμαι και εδώ ανοιχτός.

10η μέρα 11/8 Παρασκευή, αναχώρηση από Kranjska Gora με προορισμό το Mestre. Ουσιαστικά πρόκειται για τη τελευταία μου διανυκτέρευση, κοντά στη Βενετία που είναι και το λιμάνι αναχώρησης μου την επόμενη ημέρα 12/8 - Σάββατο και ώρα 13:30.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Mariner

Everflowed
Περιοχή
Ν.Σμύρνη
Όνομα
Μαρίνος
Μοτό
ΚΤΜ 690 Enduro / BMW R1200GS Adv
Για το Stelvio κατα βάση έχει να κάνει με το αν προτιμάς τις φουρκέτες στην άνοδο ή κάθοδο. Προσωπικά προτιμώ την κατευθυνση απο νοτο προς βορά, δλδ να τις έχω στην κάθοδο, το ανέβασαμα με αυτή τη φορά έχει περισσότερη ροή και μιας και θα πας Αυγουστο δεν εχει πλακα να μπλέξεις σε τυχον κινηση στις φουρκέτες στην άνοδο.

Στη Σλοβενία αφού μιλάς για Kranjska Gora φαντάζομαι εχεις δει τα του Triglav national park και το Vršič Pass. Επίσης δεν ξέρω πόσο χαμηλά έχεις σκοπό να κατέβεις και αν σου αρεσουν αυτά αλλα ρίξε μια ματια στις σπηλιές Postojna (εντυπωσιακές αλλα είναι πολύ τουριστικό και ειδικά σε high season μαζεύει πολύ κόσμο)
 

estebahn

Μέλος
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
CBR 600F4i
Θα έλεγα ότι το Stelvio είναι εντυπωσιακότερο από Ιταλία προς Ελβετία. Η 'καλή' πλευρά του βουνού είναι από εκείνη την πλευρά και καθώς ανεβαίενεις σου αποκαλύπτεται σταδιακά. Γούστα είναι βέβαια αυτά όπως πολύ σωστά έγραψε ο Mariner.

Για το υπόλοιπο πλάνο, η δική μου πρόταση θα ήταν να αφιερώσεις λιγότερο χρόνο στην Κωνστάτζα. Δεν υπάρχουν 'ασχημα' μέρη στην περιοχή, αλλά η συγκεκριμένη λίμνη είναι λιγότερο γραφική και η περιοχή γύρω της σχετικά φλαταδούρα. Θα πρότεινα να δεις αν χωράει στο πλάνο σου ένα κομμάτι των Ελβετικών Άλπεων, ειδικά η περιοχή προς Furkapass. Και για διαμονή προς την Vierwaldstaettersee ή Lungernsee (εξαιρετική) ή Brienzersee, οι τρεις τους είναι πολύ ομορφότερες από την Κωνστάτζα που είναι... Τριχωνίδα μπορστά τους.

Γκούγκλαρε τες και αν σου κεντρίσει κάτι το ενδιαφέρον, κάνουμε και τις προτάσεις πιο συγκεκριμένες :)
 
Top Bottom