Πάσχα 2018 Ταξιδεύοντας στα Βαλκάνια

george_pan

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
yamaha
Πασχα 2018 Ταξιδεύοντας στα Βαλκάνια


Σαν σκέψη μου ηρθε κάποια στιγμη που διαβασα στο φόρουμ ότι ο γνωστός φίλος @XLGeorge για το Πάσχα θα πάει Μαρόκο ταξίδι. Κατευθείαν μου ήρθε στο μυαλό Πάσχα έχω άδεια δεν πάω κάπου ταξιδάκι με την μηχανή, παρέα να βρεθεί τέτοια εορταστική περίοδο που όλοι είναι με τις οικογένειες τους αλλά και έτσι απότομα ,δύσκολα. Πάντα είχα στο μυαλό μου να πάω και ένα ταξίδι μόνος να δω πως είναι , που κάποιους τους αρέσει τόσο πολύ, οπότε η απόφαση πάρθηκε πολύ γρήγορα, έχοντας μέσα μου τον φόβο να μην μου αρέσει.


Κάθομαι στην σελίδα FURKOT που είναι για σχεδιασμό ταξιδιού και σχετικά γρήγορα καταλήγω σε ένα πρόγραμμα επτά διανυκτερεύσεων.


Οσο πλησιάζαν οι ημέρες ελεγα μπα κάτι θα γίνει και θα το ακυρώσω κάποια δικαιολογια θα βρω γιατί όσο να ναι μόνος είχα ενδιασμούς. Με τα πολλά δεν ακυρώθηκε και φτάνει η πρώτη ημέρα του ταξιδιού.
 

george_pan

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
yamaha
Τρίτη 03 Απριλίου 2018

Εχοντας διαβάσει τις προηγούμενες μέρες ότι η εγνατία οδός θα κλείσει το πρωι λόγω κάποιας μεταφοράς βαρέων αντικειμένων και συγκεκριμένα από τις 06,00 και μετά σηκώθηκα πολύ νωρίς για να προλάβω να μην μπλέξω με επαρχιακούς μέχρι να φτάσω κρυσταλλοπηγή.
05,45 περίπου και ήδη είχα περάσει τα Μάλγαρα. Μετά το ύψος της Βέροιας και ειδικά μετα τα διόδια του Πολυμύλου η θερμοκρασία έφτασε να δείχνει 0 βαθμούς. Οπότε η αλήθεια είναι ότι την άκουσα λίγο μέχρι να ξημερώσει.


Αλβανία και ό ήλιος ήδη είχε σηκωθεί για τα καλά και είχε ζεστάνει, η μέρα ήταν απίστευτη καθόλη την διάρκεια από άποψη καιρού.


Οποιος δεν έχει πάει Αλβανία και δεν έχει περάσει ειδικά το ανεβασμα από Κρυσταλλοπηγή είναι μία λωρίδα για κάθε ρεύμα, συν την πολύ κίνηση, συν την αστυνομία που βρίσκονται παντού δεξια, αριστερά, πάνω κάτω, θέλει ώρα για να την περάσεις. Με τα πολλά αφού έχουν περάσει ώρες μπαίνω Μαυροβούνιο από ψηλά που βγάζει Ποντγκόριτσα.
Το πρόγραμμα είχε να ανέβω εθνικό πάρκο LOVCEN και ο λόγος ότι μπορείς να ανέβεις στην κορυφή και να δεις από την άλλη την μεριά το κοτορ και γενικά έχει απίστευτη θέα.












Η οποία κορυφή ήταν κλειστή αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν με πείραξε γιατί ο συνδιασμός ήλιου, αλλά και χιονιού έτσι όπως είδα τα τοπία ήταν πραγματικά καταπληκτικά όλα.

Μετά είχε κατέβασμα από Μπούντβα για Κοτόρ όπου θα είχα την πρώτη διανυκτέρευση, αλλά σε κάποιο σημείο έργα κλειστός ο δρόμος για πολύ ώρα και κάνω έναν τεράστιο κύκλο και φτάνω Κοτόρ.
Μπούντβα από το σημείο που έκανα αναστροφή


Βόλτα στο άδειο Κοτορ λόγω εποχής και ώρας.




Τέλος πρώτης ημέρας με ένα απίστευτης ομορφιάς εθνικό πάρκο.

Διαδρομή πρώτης ημέρας
https://goo.gl/maps/d2peFshYxtE2
 
Τελευταία επεξεργασία:

george_pan

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
yamaha
Τετάρτη 04 Απριλίου 2018


Σήμερα το πρόγραμμα είχε Μόσταρ που ήθελα να πάω πάρα πολύ από φωτό και ταξιδιωτικά άλλων που είχα διαβάσει.


Διαδρομή κάνω αυτή https://goo.gl/maps/z5mBnFh9c4o. Και να εξηγηθώ γιατί έκανα ένα πίσω στην πόλη Νικσικ. Σαν gps χρησιμοποιω το sygic στο κινητό όπου είχα περασμένες τις διαδρομές κάθε ημέρας που θα ακολουθοούσα. Το sygic σου λέει σε πόσα χλμ θα συναντήσεις βενζινάδικο στην διαδρομή σου. Βασιζόμενο σε αυτό και ενώ έχει μπει η ρεζέρβα το βενζινάδικο που έλεγε ότι θα συναντήσω ήταν κλειστό. Οπότε πίσω στην Πόλη Νικσικ για βενζίνα γιατί ελεγε αρκετά χλμ πιο πέρα μέσα στην Βοσνία.


Θέα το πρωί από το δωμάτιο του ξενοδοχείου σημειωτέον λόγω εποχής σε όλες μου τις διανυκτερεύσεις βρήκα δωμάτια πολύ καλά και σε πολυ καλά σημεία ανάλογα την πόλη.


Βόλτα μέσα από το χωριό Περάστ

Θέα του κόλπου του Κοτόρ από ψηλά.

Ποταμάκι Sucica στην Βοσνία

Γέφυρα Arslanagić στην πόλη Τρέμπινιε η οποία χτίστηκε το 1574

Λόφος Hercegovačka Gračanica στην πόλη Τρέμπινιε όπου υπάρχει εξαιρετική θέα της πόλης από ψηλά και μια ορθόδοξη εκκλησία

Στην συνέχεια ο δρόμος ήταν με στροφές συνέχεια,όχι όμως τόσο καλός, αλλά ίσως λόγω εποχής δεν με ενθουσίασε τόσο αν και η μέρα απλά ήταν τέλεια και σήμερα. Φτάνω λοιπόν μόσταρ όπου πραγματικά δεν θα μπορουσα να μένω σε καλύτερο σημείο με κλειστό ασφαλές πάρκινγκ για την μηχανή και νομίζω ότι λέω πολύ ένα λεπτό από την διάσημη παλιά γέφυρα και την παλιά πόλη. Οπότε ετοιμάζομαι και κατευθείαν βόλτα. Πάρτε μερικές φωτό από την πόλη.

Ανάπληρωση δυνάμεων στην ταβέρνα Sadrvan




Εχω να πω ότι η παλιά πόλη Μόσταρ πραγματικά αξίζει μια επίσκεψη έχει μια μαγεία και εννοείται ότι είχε τουρισμό και αυτήν την εποχή αρκετό. Αλλη μια πολύ όμορφη μέρα έφτασε στο τέλος της.
 

Phoenix

Gender fluid
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Στεργιος
Μοτό
bmw r1250gs adve Θα σε σκισω maniac
χουσβαρνα 510 πιστολ
εχω παει 3 φορες και θελω να πηγαινω ξανα και ξανα
Βαλκανια αγαπημενα!!
προχωρα!
 

george_pan

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
yamaha
Πέμπτη 05 Απριλίου 2018

Σήμερα είχα σκοπό να πάω λίμνες Πλιτιβίτσε στην Κροατία διασχίζοντας όλη την Βοσνία βόρεια κάνοντας αυτήν την διαδρομή https://goo.gl/maps/iUuDQnWySM62. Οι προβλέψεις του καιρού έλεγαν για σήμερα βροχή ξυπνάω και όντως έριχνε ψιλόβροχο. Να πω ότι για την Βόσνια δεν ψαχτηκα πολύ για διαδρομές, μπα η αλήθεια είναι δεν ψάχτηκα καθόλου, εκατσα μια μέρα στον υπολογιστή και όπου έβλεπα στροφές εθνικά πάρκα κτλπ σχεδίαζα.

Αρχικά οδηγάω μια πολύ ωραία διαδρομή δίπλα στο ποτάμι.

Στην συνέχεια στρίβω αριστερά για ένα Εθνικό πάρκο και μιά λιμνη ακολουθούντας τον R419 δρόμο, πάει ανάμεσα στα βουνά αλλά χαλάει η ποιότητα του δρόμου και δεν έχει κίνηση καθόλου αλλά δεν με χαλάει η διάθεση παραμένει στα ύψη. Ξαφνικά γίνεται χωματόδρομος πατημένος με χαλίκι και λίγο λάσπη γιατί ήταν βρεγμένος από πρίν λέω εντάξει για λίγο θα ναι, αλλά ήταν για καμιά δέκα χλμ σίγουρα. Ευτυχώς σε αυτό το κομμάτι δεν έβρεχε.

Φωτό από το κομμάτι του χωματόδρομου.

Τελιώνει ο χωματόδρομος βγαίνω και αντικρίζω


Αυτές είναι και οι τελευταίες φωτο τις ημέρας από την διαδρομή. Μετά με πιάνει βροχή πολύ βροχή μέχρι να φτάσω στις λίμνες Πλιτβίτσε όπου και εκεί έβρεχε οπότε φωτό γιοκ.
Υπάρχει και συνέχεια όμως τις ιστορίας. Λίγο πιο κάτω από το σημείο της φωτό είναι η λίμνη Blidinje από όπου θα έστριβα δεξιά ακολουθώντας τον R419a αποδείχθηκε όμως ότι ήταν χωματόδρομος με πολύ βροχή και ούτε καν το σκέφτηκα ασε που δεν παιρνούσε ψυχη. Οταν δε πλησίασα στην λίμνη είχε χιόνια παντού δεξιά αριστερά και έβρεχε πάρα πολύ.(Ενταξει το τοπίο με αυτές τις καιρικές συνθήκες ήταν μαγικό αλλά που φωτό) Συνέχισα ευθεία όπου ανηφόριζε και άλλο φοβούμενος μην ανεβαίνει για πολύ και ξεκινήσει να χιονίζει γιατί θα έμενα εκει. Οι θερμοκρασίες ήταν καμιά 04 βαθμούς κελσίου στο ύψος της λίμνης.
Αφού ξεμπέρδεψα τελικά με αυτό το κομμάτι και φοβούμενος μήν έχει και άλλους χωμάτόδρομους η διαδρομή της βοσνίας όπως σχεδίασα έκανα την διαδρομή αυτήν https://goo.gl/maps/QV9WtHPq75r τελικά μέσω Κροατίας που ήξερα από παλιότερα ότι έχει καλούς δρόμους. Α οι μπότες αν και goretex και τα γάντια πήραν νερό οδηγούσα για καμια 200 χλμ έχοντας παγώσει μέχρι να φτάσω αφού και οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλές.
Φτάνοντας παραμένω για το υπόλοιπο μέσα στο δωμάτιο μαζεύοντας ζέστη.

Οπου στο δωμάτιο θα έμενα για δύο βράδια, αλλά το κρύο που έφαγα μου έριξέ την διάθεση και σκεφτόμουν τι θα κάνω 2 βράδια εδώ, είναι λάθος σαν επιλογή να μείνεις 2 βράδια πλιτβίτσε, θα μπορούσες να τις δεις αύριο και να εφευγες μετά έλεγα. Είχα πολύ λάθος.
 

george_pan

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
yamaha
Παρασκευή 06 Απριλίου 2018


Σήμερα ο καιρός έλεγε λίγο συνεφιά το πρωι και ήλιος μετα.Ξυπνάω νωρίς το πρωι όντως συνεφεια ντύνομαι για να παώ να δω τις λίμνες πλιτβίτσε με το που παω να βγω ψιλοβροχο. Λέω αν μας παει και σήμερα για βροχη θα κάθομαι μέσα στο δωμάτιο όλη μέρα. Σταματάει να βρέχει μετά από ένα δεκάλεπτο παίρνω την μηχανή και κατευθύνομαι στην δεύτερη είσοδο των λιμνών πλιτβίτσε το οποίο σημειωτέον από το σπίτι που έμενα ήταν καμιά 1χλμ περίπου. Παρκάρω στο πάρκινγκ όπου είναι δωρεάν για τις μηχανες, πληρώνω το εισητήριο μου και κατευθύνομαι για τις λίμνες. Δεν περίμενα τόση ομορφιά



Μετά από 4 ώρες περπατήματος σε ένα υπέροχο πάρκο η ημέρα συνεχίζεται...
 
Τελευταία επεξεργασία:

george_pan

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
yamaha
Συνέχεια...
Είχε πάει περίπου 12,00 ωρα πίσω στο πάρκινγκ,τσιμπάω κάτι στα γρήγορα, παίρνω την μηχανή πάω στο δωμάτιο, ντύσιμο ρούχων μηχανής και ακολουθάει αυτή η διαδρομή. https://goo.gl/maps/ZCrJp5MK9PR2. Εντάξει η διαδρομή όλη δεν υπάρχει. Με το που στρίβεις αριστερά για Poljanak ομορφαίνει επικίνδυνα η διαδρομή, φιδίσιος δρόμος μέσα στο δάσος τα δεντρα ψηλά δεξιά αριστερά σου και απλά οδηγάω. Εντάξει χαμογελούσα μέσα απο το κράνος μου. Βασικά χαμογελούσα σε όλη την διαδρομή. Ολος ο δρόμος 42 που έκανα υπέροχος, ο δε 23 στην συνέχεια λουναπαρκ στροφές και μια ασφαλτος παρα πολυ καλή πολυ καλή. Και με το που βγαίνω δαλματικές ακτές, εντάξει τον είχα κάνει και παλιά, είναι ένας παραθαλάσσιος δρόμος επιπέδου πίστας, πραγματικά δεν υπάρχει ο δρόμος το κομμάτι που έκανα από την αρχή μέχρι το τέλος απλά τέλειο, και με σύμμαχο τον καιρό, καλοκαιρινή μέρα εντελώς ντάλα ήλιος και το καλύτερο ο δρόμος όλος δικός μου αφού δεν είχε κίνηση απλά καθόλου ήταν άδειος εντελώς, που και που εβλεπες μηχανές που απολαμβαναν εξίσου αυτόν τον υπέροχο δρόμο. Μετά ανεβασμα για το δωμάτιο που και εκεί ο δρόμος ήταν πολύ καλός. Τέλος και αυτής της γεμάτης ημέρας που τα είχε όλα τις υπέροχες λίμνες Plitvice και μια ημερήσια βόλτα σε ένα απίστευτης ομορφιάς δρόμο και ασφάλτου με σύμμαχο τον καιρό.

 
Τελευταία επεξεργασία:

george_pan

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
yamaha
Σάββατο 07 Απριλίου 2018

Σήμερα το πρόγραμμα είχε αυτήν την διαδρομή.https://goo.gl/maps/C4e9VHYxp1L2 οχι ακριβώς εκεί που δείχνει το εθνικό πάρκο KOZARA

Για άλλη μια φορά να θυμίσω ότι δεν ψάχτηκα με τους δρόμους στην Βοσνία. Ξύπνημα πρωί λοιπόν, κατευθείαν μπήκα Βοσνία αφού είναι πολύ κοντά από εκεί που έμενα. Ο δρόμος Μ45 είναι δίλπλα σε ποτάμι και με φυσική ομορφιά, όχι τόσο καλός ποιοτικά γενικά οι δρόμοι είναι υποδεέστεροι από Κροατία αλλά είναι μέσα σε βουνά είτε σε ποτάμι. Στην συνέχεια πήρα τον R405 που απλά είναι ένας επαρχιακός δεύτερος τρίτος στην Βοσνία περνάει μέσα από τα βουνά, αλλά δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο. Και γενικά η υπόλοιπη διαδρομή δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο με εξαίρεση το πάρκο KOZARA που είναι όμορφο πολύ,στο οποιο πληρώνεις είσοδο αν θυμάμαι καλά 2 δικά τους δηλαδή ένα ευρώ.





Στην συνέχεια και κατά της 14,00 φτάνω στην Banja Luka στο κατάλυμμα όπου θα έμενα όπου σημειωτέον ήταν και αυτο σε πάρα πολυ καλό σημείο. Ντύσιμο και μετά από λίγο βότλα στην πόλη η οποία δεν έλεγε τίποτα, παίζει να ήμουν ο μόνος τουρίστας και ηταν η μόνη μέρα από όλο το ταξίδι γενικά που δεν μα αρεσε τόσο και ψιλοαισθάνθηκα άσχημα που ήμουν μόνος. Πως την έβαλα στο πρόγραμμα ακόμα απορώ.



Τέλος και αυτής της ημέρας.
 

george_pan

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
yamaha
Κυριακή 08 Απριλίου
Αλλη μια ομορφη μέρα ξεκινάει γεμάτη ήλιο. Σήμερα το πρόγραμμα είχε Σαράγεβο. Η διαδρομή https://goo.gl/maps/yaAswbME8Sp απλά υπέροχη δίπλα από ποτάμι όλη, μικρούς καταρράκτες, ομορφες πόλεις και εν τέλει το Σαράγεβο. Δεν θα πω πολλά θα βάλω φωτό της ημέρας λέγοντας ότι το Σαράγεβο πραγματικά αξίζει μία επίσκεψη έχει το ανατολίτικο και το δυτικό μαζί σαν να ενώνονται .Καλά η αλήθεια είναι ότι όλη η βοσνία μου έχει αφήσει αυτήν την αίσθηση.
Καταράκτες Κρουπα

Το ποτάμι που μα ακολουθούσε σε όλη την διαδρομή ή το ακολουθούσα.

Πόλη Τρέμπινιε πάνω στην διαδρομή

Και φωτό της πόλης




Ατενίζοντας το Σαράγεβο σκεπτόμενος για νέα ταξίδια.

Τέλος και αυτής της πολύ όμορφης ημέρας
 
Τελευταία επεξεργασία:

george_pan

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
yamaha
Δευτέρα 8 Απριλίου

Σήμερα κανονικά είχα σκοπό να πάω στην πόλη NIS στην σερβία, αλλά αποφάσισα να φύγω κατευθείαν Θεσσαλονίκη αφού είχα ξαναπάει στην NIS.https://goo.gl/maps/o6FCuv5afk52 ακολούθησα αυτήν την διαδρομή η οποία ήταν απλά καταπλικτική μεχρι και λίγο πιο κάτω από το χωριο MOKRA GORA. Μετά τρελή κίνηση από τους Σέρβους που επέστρεφαν καθώς και αυτοί είχαν Πάσχα. Επεσε πολύ προσπέραση μέχρι να βγω στην Εθνική τους οδό. Και λίγο πριν βραδιάσει εφτασα πίσω στο σπίτι μου.






Ελλάδα τελευταία φωτό.
 

george_pan

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
yamaha
Εντυπώσεις να ταξιδεύεις μόνος.
Πραγματικά πέρασα ομορφα πάρα πολύ αν και είχα φόβο που θα πήγαινα μόνος οτι δεν θα περάσω καλά.
Να απαντήσω όμως στο ερώτημα με παρέα ή μόνος που λένε πολλοί.
Για εμένα λοιπόν δεν θα έπρεπε να γίνεται τέτοια σύγκριση. Ανάμεσα σε καλή πραγματικά παρέα και μόνος θα επίλέγω πάντα την παρέα όχι γιατί δεν πέρασα ωραία μόνος, το αντίθετο, απλά γιατί θα περάσω ακόμα πιο όμορφα με την παρέα. Ομως από το να πάω κάπου με την λάθος παρέα που όλοι λίγο πολλοί έχουμε πάει, η να μην πάω καθόλου γιατί δεν μπορεί κάποιος φίλος μου και να κάθομαι και να κοιτάω την μηχανή μου εννοείται ότι θα πάω πολύ άνετα ξανά ταξίδι μόνος αφού πέρασα πραγματικά πολύ όμορφα.
Αυτά καλά να μαστε και όσο μπορούμε να κάνουμε τα ταξίδια μας.
 

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Άμα έχεις καλή διάθεση το ταξίδι δεν μπορεί παρά να είναι επιτυχημένο...!:ok:
Και Super φωτογραφιάρες...!:photo:
Στα επόμενα...:friendship:
 

North_explorer

Where the Pin Shows
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Λευτέρης
Μοτό
BMW R 1200 GS Adv Rally
Παρα πολύ ωραίο ταξιδιωτικό !!! Φωτογραφίες ΣΟΥΠΕΡ!!! Φετος με το καλό σκέφτομαι να περάσω από αυτα τα μέρη!! Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, αν και θα ηθελα ενα καφεδάκι να μοιραστείς ενά δυο tips ακόμη!!

:friendship:
 

george_pan

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
yamaha
Παρα πολύ ωραίο ταξιδιωτικό !!! Φωτογραφίες ΣΟΥΠΕΡ!!! Φετος με το καλό σκέφτομαι να περάσω από αυτα τα μέρη!! Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, αν και θα ηθελα ενα καφεδάκι να μοιραστείς ενά δυο tips ακόμη!!

:friendship:
Εννοείται φίλε μου όποτε θες το κανονιζουμε, εχει τύχει να παω και άλλες φορές σε αυτά τα μέρη πάνω κάτω. Οποτε θες για το καφέ λοιπόν,και με το καλό να πας σε αυτά τα μέρη είναι πραγματικά πολύ ομορφα.
 

North_explorer

Where the Pin Shows
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Λευτέρης
Μοτό
BMW R 1200 GS Adv Rally
Εννοείται φίλε μου όποτε θες το κανονιζουμε, εχει τύχει να παω και άλλες φορές σε αυτά τα μέρη πάνω κάτω. Οποτε θες για το καφέ λοιπόν,και με το καλό να πας σε αυτά τα μέρη είναι πραγματικά πολύ ομορφα.

Θα το κανονίσουμε σίγουρα ! Γιατί θα χρειαστώ πληροφορίες !!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Top Bottom