Πως κατανοούμε τον μοτοσυκλετισμό. Είναι το ιδιο ένας μοτοσυκλετιστής με εναν οδηγό μηχανής;

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Θα απαντησω στο πολυ ωραιο κ διαχρονικο ερωτημα Ηλια με ενα παλιοτερο δημοσιευμα μου...για να δωσω να καταλαβεις,αν και εισαι και εσυ ενας απο εμας...την διαφορά του μοτοσυκλετιστη απο τον οδηγο μοτοσυκλετας...:)
 

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Μια μοτοσυκλετα φερνει την Ανοιξη!΄...
Μια μοτοσυκλετα φερνει την Ανοιξη!Ολα δειχνουν μαυρα και δυσκολα αλλά...


Ολα δειχνουν μαυρα και δυσκολα αλλά...Αυτο το γ@μημενο ευτυχως "αλλά"...

Στα 40 σου εχεις φαμιλια να θρεψεις. Υποχρεωσεις,παιδια,εξοδα,ειδικα σημερα που οι καιροι ολοενα και στριμωχνουν...Οικονομικα που μονο ανθηρα δεν θα τα ελεγες...Αμ κι ο χρονος;Λες κι αν ειχαμε λεφτα,με τις υποχρεωσεις θα ειχαμε τον ελευθερο χρονο να τα χαρουμε;....Τι ειπες;Ελευθερος χρονος;Εκεινος εκει που καποτε τον ειχες αλλά δεν μπορουσες να τον εκμεταλλευτεις και τωρα που τον χρειαζεσαι δεν τον εχεις;Τωρα που τον θες,για ανασες...

Ανασες ειπα ε;...Ρε συ,απο παντου ακουω για χαρατσια,για περικοπες μισθων,για απολυσεις για στριμωγματα,για αγανακτισμενους για αλητες πολιτικους,για μια κοινωνια που βραζει,μια κοινωνια με αποβρασματα και ανθρωπους ετοιμους να εκραγουν.Ενα τεραστιο αγχος,μια ροη γεγονοτων που θαρρεις σε προσπερνα ανημπορος να κανεις το παραμικρο για να δρασκελισεις μπροστα απο την επικαιροτητα......Δεν παιρνεις ανασα...Ομως φιλε...ευτυχως στην αρχη καπου στο κειμενο ελεγα γιαυτο το γ@μημενο "αλλά"...

Ειναι αληθεια,πολλες φορες στροφαρει το μυαλο πώς να τα βγαλεις περα με την ολοενα και πιο πιεσμενη οικονομικη ανεση...Ολοενα συρρικνωνεται το εσοδο στην φαμιλια ενω το εξοδο παει στο δι@λο κυριολεκτικα...σαν τις φωτιες ενα πραμα,που οταν βρουν ελατο λες και τζουραρει οξυγονο και κατακαιει συνεχως...Ποια ελπιδα ρε π@υστη μου λες;Κοιτας το τωρα και τραβας ζορι.Πας να παρεις μια ανασα να δεις λιγο πιο μακρυα,στο μελλον και τραβας διπλή πικρα...Τι θα κανουν αυτα τα παιδια αυριο;Τι σκ@τα τα σπουδαζεις και χαλας τα κερατ@ σου και τραβας τα ζορια σου;Γιατι;Για να γινουν κι αυτα υποζυγια των παιδιων του "συστηματος";....

Και λες ωχ μανα μου...Ναι η μανα που τη θυμασαι παντα οταν τραβας τα ζορια...Η μανα που σου στεκεται οταν θες εναν ωμο να ακουμπησεις...Αλλά ρε συ....Εισαι κι ο ιδιος πατερας και εχει τοσα ζορια η φαμιλια,οχι σαν φαμιλια.Γιατι εδω μιλαμε για ευτυχια.Πιτσιρικια,μια συζυγο που γουσταρω,μια ζωη στρωμενη οπως την εψαχνα...σιγολεω μεσα μου...Ο πατερας ομως οφειλει να τραβαει τα ζορια ωστε να βγει περα,ετσι το λενε,η φαμιλια.Πρωτος θα στερηθεις για να μη λειψει τιποτα απο τα μικρα και την κυρα σου...Και μην μου πεις;Ελα στη θεση μου.θα περασε κι εσενα πολλακις απο το μυαλο σου"πουλα την"............................................................................................................................................

"Πουλα την"..........................Και ειναι η στιγμη που παγωνει ο χρονος...Που θαμπωνει η σκεψη,που δεν βγαινει σχεδον η μιλια...Ειναι που σκεφτεσαι ολα οσα εχεις περασει μαζι της....Δεν εχει σημασια με ποια.Δεν εχει σημασια με ποσες.δεν εχει σημασια η πικρα...Γιατι μιλας για μοτοσυκλετα....Μιλας για μια σχεση που γουσταρεις.Μιλας για μια ζωη διπλα σ'αυτην......να την δωσω λες να ξελασκαρουμε.Που χρονος για βολτες;Που χρημα για να ακουμπας για παρτη της......Ναι το σκεφτεσαι,.το σκεφτομαι και καθενας που βαζει τη λογικη μπροσταρη το κανει...να την δωσω να παρω ανασα...εγω και οι γυρω μου....Ανασα ε;.....

Και εκει που την καβαλας για να πεταχτεις μεχρι την Τραπεζα να καταθεσεις την πολλοστη δοση για εκεινο το δανειακι....λες τι γινεται εδω ρε;Καβαλας απο το σπιτι μεσ'τις μαυρες σου και με τη σκεψη στα παραπανω και...Τι γινεται εδω ρε;ΡΕ!!!!!

Αρχιζεις και χουφτωνεις τη σιλουετα της πριν καν τη βαλεις μπροστα...Κανεις μια γυρα γυρω της και τη χαζευεις...βαζεις το κλειδι να αρχισει να σου μιλαει και νοιωθεις οτι ολα τα παραπανω αρχιζουν και παλατζαρουν προς τα κατω...Αυτο το γ@μημενο "αλλα"...οι ανασες...Ανεβα ρε πανω!Αρχοντας νοιωθω!Κανω να κουμπωσω πρωτη και αρχιζει να κινειται οχι μονο στο χωρο αλλά και στο χρονο...Την ακους να δουλευει και λες και χαμηλωνει ο ηχοληπτης ολες τις αλλες μουσικες,ενοχλητικες ουσικες γυρω σου και βαζει στο Hi αυτην εδω......Το σωμα σου γινεται ενα πανω της αλλά κυριως το μυαλο σου.Σε παιρνει μακρυα,εξω απο τη λογικη,εξω απο το βασανο να επιβιωσεις,εξω απο τα λεφτα τα γ@μημενα που οσο και να τα μετρας δεν βγαινουν....Κανεις μια βολτα μεχρι την Τραπεζα,μεσα στο στριμωκολο της πολης και νομιζεις οτι εχεις φυγει σε αλλο μερος,οι δυο σας!Ειναι αυτη η χρυση τομη αναμεσα στο κινουμαι ασφαλως,γιατι το ενα μερος του μυαλου προσεχει να κινουμαι ασφαλως αλλά το αλλο μερος στο μυαλο φευγει μαζι της....

Και μετα γυριζεις σπιτι και φτιαχνεις ενα καφεδακι και καθεσαι στο μπαλκονακι διπλα της,την χαζευεις και θυμασαι ολες οσες μεχρι σημερα....και συλλογιεσαι.Τι ταξιδια,τι βολτες,τι χιλιομετρα,τι χαρές,τι περασαμε...μια ζωη...ποσα εχεις περασει μαζι με μια μοτοσυκλετα-ενα μαζι εσυ κι αυτη.Ποσες φορες αδειασες το μυαλο απο τα σκ@τα της καθε μερας,απο τα ζορια της καθημερινης τρελλας και εφυγες;...........Ειναι αυτο το "αλλά"....

Τι να δωσω ρε μ@λακα;Κι αντε την εδωσα...και πηρα 10 φραγκα...θα το "σωσω";Θα μεινει εκει;Κι αντε ειμαι πιο ανετος.Ε και;παλι θεμα χρονου δεν ειναι να μου ξανασφιγγουν τ'######α εμενα εσενα του διπλανου αυτοι με τα αρρωστημενα μυαλα;Που μας θελουν απο κατω;Και τι;Να χασω οτι πολυτιμοτερο ειχα διπλα μου ολα αυτα τα χρονια;Μ'αυτη μεγαλωσα.Αυτην ονειρευτηκα...Γκομενες,βολτες,χαζομαρες,αδρεναλινη...στροφες,ταξιδια,βολτες.Πολη,βουνα,αλλα μερη....με αυτη με γνωρισε η κυρα.τα παιδια ηρθαν μετα απο αυτη.Και την αγαπησανε κιολας...Δεν εχει σημασια η ταμπελα.Σημασια εχει η μοτοσυκλετα,ο κοσμος της η κουλτουρα της.Ο τροπος που σε παιρνει απο τη μιζερια και τη στριμουρα και σε παει ενα βημα πιο πανω απ'ολους γυρω σου.Να νοιωθεις τεραστιος κι ας εισαι ιδιος...

Θα την κρατησω διπλα μου.Αυτη καποια αλλη καποια...αλλά σιγουρα θελω να βαζω μπροστα και να ξεχνιεμαι.Να εχω αυτη τη σχεση που ειναι περα απ'ολες...να με κανει να νοιωθω καποιος.Οχι γιατι ειμαι ξιπασμενος και δηθεν.αλλά γιατι αυτη η σχεση ενα που ειμαστε,αυτη η ερωτοτροπια αναμεσα μας,με κανει να βαζω δυναμη πανω μου.Να ξαναβλεπω τα μικρα κι ας ειναι μεγαλα...Δεν θες να την δωσεις δεν θες να κανεις ενα βημα περα απο αυτην.Εγω ετσι νοιωθω.

Μια μοτοσυκλετα φερνει την Ανοιξη;Μπορει να μην πιανει ο αλλος καν τι προσπαθω να πω.Μπορει να σβηνει ο σκληρος του αυτο που πληκτρολογω εγω σαν "γουσταρω".Μπορει να μην λεει τιποτα σε σενα η δικη μου ιστορια.Αλλιως φτιαχνεται ο ενας αλλιως ο αλλος...Μπορει ομως και να ειμαστε τοσο ιδιοι...Γιατι ευτυχως υπαρχει και αυτο το γ@μημενο "αλλά"..................:)

Το προσωπο λαμπει και το χαμογελο φερνει οταν απλα την κοιτας...αυτη ειναι-για μενα! :happy::inlove:
 
Τελευταία επεξεργασία:

desert fox

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονικη
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
Σε αναμονη......
Πολυ καλο θεμα. Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η διαφορα αναμεσα σε εναν μοτοσυκλετιστη και εναν οδηγο μηχανης ειναι οτι ( θα ξεκινησω απο τον δευτερο) οδηγος μηχανης μπορει να ειναι οποιοσδηποτε ασχετος οδηγικα χωρις καθολου παιδεια πανω στην εννοια οδηγω και σεβομαι , ο καθε καγκουρας που σουζαρει και κανει μπαντες μεσα στην κινηση, ο δηθεν ο φραγκατος που ετσι για φιγουρα πηρε την ακριβοτερη....αυτος που καβαλαει για να παει στη δουλεια του για να γλυτωσει κινηση...σε καποιον τελως παντων που βλεπει την μηχανη καθαρα σαν εργαλειο μετακινησης (ανεξαρτητα απο μοντελο-μαρκα-κυβικα,) και τιποτα παραπανω.
Ο μοτοσυκλετιστης την μηχανη του την εχει μεσα του.. στην σκεψη του στο σωμα ειναι ενα με αυτην χειμωνα καλοκαιρι . Ο μοτοσυκλετισμος ειναι τροπος ζωης ανεξαρτητα αν εισαι ελευθερος η παντρεμενος με οικογενεια.
Μοτοσυκλετιστης ειναι αυτος που εναν ολοκληρο χρονο μπορει να καταστρωνει το ταξιδι των ονειρων του με την μηχανη του και οταν ερχεται η ωρα να καβαλησει νιωθει αυτο το αδειασμα στο στομαχι σαν την πρωτη βολτα τοτε στα 17 περιπου στην πρωτη μηχανη αγορασμενη με κοπο ....( δεν θα το ξεχασω ποτε)
Μπορει ενας μοτοσυκλετιστης να γραφει ωρες ατελειωτες για την αγαπη του την μηχανη του και το τι νιωθει οταν ειναι οι δυο τους σε στριφτερα ορεινα η σε χωματινα ανηλιαγκα η ξεφωτα..με καταιγιδα η με την καψα του ηλιου σε ολο του το κορμι.
Ο @mAthosalas πιο πανω ειπε ολα οσα εκφραζουν τον μοτοσυκλετιστη και επικροτω!
 

AggelakasK

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
KΩΣΤΑΣ
Μοτό
R1200 GS
@mAthosalas
έχω βρεθεί στην θέση που περιέγραψες ! Την πρώτη φορά έφυγε ...Την δεύτερη κρατάω ακόμα ...αλλά τώρα παίζει "το δις εξαμαρτείν ..."
 

Alexandra

Συνεπιβατιδα του sugarias george
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
Αλεξανδρα
Μοτό
LIFAN 50QT

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
ετσι ετσι....καλα το πας...ειναι βαρια τα καρπουζια :hh:...:laugh::laugh::laugh:
Κυρα Γιωργαινα...ακουσον μεν πεταξον(πορτοκαλια ως πιο ελαφρια:p)δε...:ha Γιωργη @sugariasgeorge ...πρεπει να τα πουμε απο κοντα :yup:
 

Nick_990

Μέλος
Περιοχή
Ηρακλειο κρητης
Όνομα
Νικος
Μοτό
KTM 990R
-Μοτοσυκλετιστης ειναι αυτος που περιμενει πως και πως το ρεπο να χυθει στους δρομους,οτι καιρο κι αν κανει,λιαζει-βρεχει-χιονιζει και να περασει ομορφα με τη μοτοσυκλετα του,που σεβεται τον εαυτο του,το περιβαλλον και τη μοτοσυκλετα του.

-Μηχανοβιος - σαγιοναριτσα, μαγιουδακι και πετσετα πανω στη σελα,γυαλακι, ξεκρανωτος και παμε παραλια!! ωραια πραγματα!!
και μονο καλοκαιρι εεε, χειμωνα ουτε καν!!!! δεν καβαλαμε κρυωνουμε,γιατι????? επειδη προφανως δεν ξερουμε οτι εχουν βγει ειδικα μπουφανακια αδιαβροχα και χειμερινα.

Ειλικρινα ντρεπομαι, να βλεπω ανθρωπους στους δρομους,σε εθνικα δικτυα ξεκρανωτους με κοντομανικο και βερμουδες να κανουν παπαριες/καγκουριες,αυτοι ειναι οι μηχανοβιοι και οι οδηγοι μηχανης, ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ.
(προσωπικη αποψη,μην σχολιασετε πανω σε αυτο θα ξεφυγει η κουβεντα απο το αρχικο ποστ)


Εχω την εντυπωση οτι Μηναχοβιοι και Μοτοσυκλετιστες δεν εχουν κοινα σημεια-κοινα γουστα.
Το μοναδικο κοινο τους σημειο ειναι η ΜΗΧΑΝΗ,εχουν και οι δυο, μετα χωριζονται σε αυτες τις δυο υποκατηγοριες,αν ειναι πραγματικοι ανθρωποι με τα ολα τους,δηλαδη, σωας τας φρενας και μυαλο μεσα στο κεφαλι-οχι απ'εξω,που θα σταματησουν να σε βοηθησουν στο δρομι κι ας εισαι αγνωστος,ωριμοι που ξερουν τι θελουν, να περασουν καλα με παρεα και χιλιομετρα και να γυρισουν το βραδυ σπιτι, αυτοι λοιπον περνουν προαγωγη και ανοικουν πλεον στους Μοτοσυκλετιστες, οι υπολοιποι συνεχιζουν να οδηγουν μια μηχανη,απλα.
 

nick_VFR

Κουλάδι όνομα και πράμα
Περιοχή
Ιωάννινα
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Honda VFR 800 V-tec
Husqvarna TE 610

Πλήρωσε την δόση μέσω Internet banking, πες στην γυναίκα ότι πετάγεσαι στην τράπεζα και κάνε μια βόλτα στην παραλία. ;)


Κατά τα άλλα, φοβερό κείμενο! :ok:



Υ.Γ. Θέλω να πω πολλά και για την κρίση, αλλά ασ'το... ίσως μια άλλη φορά. :muted::(
 

KORAX

Γερολυκος
Περιοχή
Μεσσηνια
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
Κουλουρι 650 ,2004
KTM exc300 '06
Ελαφινα 700 '23
Ειπωθηκαν πολλα με αποκορυφωμα το κειμενο του Κωστα(@mAthosalas ).Επισης ακουστηκε κατι για αναβατες χωρις εξοπλισμο(αν και εχω συναντησει μερικους απ τους πιο ΒΑΡΒΑΤΟΥΣ μηχανοβιους χωρις εξοπλισμο-σε αλλες εποχες βεβαια).
Επειδη λοιπον δεν τοχω με το γραψιμο ,θα πω μονο αυτο:Ασχετα με το πως το παιζει ο καθενας μας ,ΒΑΘΙΑ μεσα μας ΟΛΟΙ ξερουμε σε ποια κατηγορια πραγματικα ανηκουμε,το αν την πουλησες, η στην κλεψανε,η αγορασες μια νεα ,η στην χαρισανε΄ Το αν δεν εχεις αυτη την στιγμη μια μοτο,η αν εχεις μια,η περισσοτερες απο μια...δεν αλλαζει τιποτα .Η εισαι η δεν εισαι.(αποψη μου παντα)
ΥΓ.Ρε μπαγασα Κωστα πως τα καταφερνεις παντα και με συγκινεις
 
Τελευταία επεξεργασία:

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
ΥΓ.Ρε μπαγασα Κωστα πως θα καταφερνεις παντα και με συγκινεις
Αστα αυτα...:inlove:παντρεμενοι ανθρωποι :D:p...χαιρομαι γιατι ανασαινουμε ιδια οξυγονα Δημητρη:)
 
Τελευταία επεξεργασία:

Nike

Καιρόν πρόσμενε..
Περιοχή
Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη
Όνομα
Theodoros
Μοτό
BMW R1200GS LC
οδηγοι μηχανης ειναι αυτοι που την σκεπαζουν χειμωνα σε τακους και την θυμουνται το καλοκαιρι.Καμια σχεση με τον μοτοσυκλετιστη. Αυτος ειναι ταυτισμενος με την μηχανη και ζει με αυτη για αυτη.
Υγ. το μηχανακι εχει λιγα χλμ γιατι το οδηγαω τους καλοκαιρινους μηνες.

Συμφωνώ με ενα "αλλά"..
Άλλο να οδηγείς χειμώνα στην Αθήνα ή την Κρήτη, και άλλο στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα..
Υπάρχει μια διαφορά 10 βαθμών Κελσίου.
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
@Nike βασικά υπάρχουν πολλά "αλλά" που χωράνε στη παραπάνω τοποθέτηση.
Για να το απλουστεύω: όποιος έχει μηχανή οδηγάει μηχανή και είναι μοτοσυκλετιστής για τους δικούς του λόγους και με τους δικούς του όρους, τα υπόλοιπα είναι απλά ταμπέλες (αλλιώς και αυτός θα είχε ΜΟΝΟ αυτοκίνητο, όπως οι πολλοί).
 

RIGGER

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονικη
Όνομα
ΗΛΙΑΣ
Μοτό
Tiger 955i
@Nike # 34 εδω συμφωνω μαζι σου. Εζησα 2 χρονια στο Σουφλι. Εχω δει μεχρι και -24 και ΝΑΙ δεν κουνησα την μηχανη για μεγαλα χρονικα διαστηματα χειμωνα καιρο.
 

Phoenix

Gender fluid
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Στεργιος
Μοτό
bmw r1250gs adve Θα σε σκισω maniac
χουσβαρνα 510 πιστολ
απο αρχης καταβολης του κοζμου ειθισται τα αρσενικα μελη των κοινοτητων των ανθρωπων να κυνηγουνε προς ευρεση τροφης ταξιδευοντας σε απομακριζμενα σημεια απο το καθημερινο τους περιβαλον
στην αρχη με τα ποδια παρεα με αλλους κυνηγους μετα με την προσθηκη σκυλιων για παρεα αλλα και για βοηθεια , αργοτερα με την βοηθεια των αλογων !!
με τα αλογα η επιχειρισιακη τους ικανοτητα μεγαλωσε πολυ γιατι μπορουσαν να ταξιδευουν γρηγορα και με μεγαλυτερη ασφαλεια
ετσι το κυνηγι και η καλυψη μεγαλων αποστασεων με τα αλογα τους φεραν κοντα με αλλες κοινωνιες με αλλες διαφορετικες γνωσεις αλλοτε ειρηνικα αλλοτε εχθρικα ,ετσι εχουμε μια μετεξελιξη απο κυνηγος σε πολεμιστη και τουμπαλιν
αργοτερα με τη μεγαλυτερη! εξελιξη.... ο ανθρωπος παρατησε τον ανθρωπο ,παρατησε την φυση, παρατησε το κυνηγι, παρατησε και το αλογο, και απο κυνηγος και πολεμιστης εγινε μαλλον το κατοικιδιο τους .....
οσοι δεν αισθανονται κατοικιδια ειναι οι μοτοσυκλετιστες της ζωης και ενος απιαστου ονειρου
αυτα
 
Τελευταία επεξεργασία:

Varonos

Μέλος
Περιοχή
Ηλιούπολη
Όνομα
Παναγιώτης
Μοτό
BMW F 650 GS Dakar
Μετά το κείμενο του @mAthosalas τι να γράψω.......;;Θα γράψω το πως νιώθω εγώ και θα καταλαβετε..
Δεν με νοιάζει τι καιρό θα έχει, αρεκει να πάω μαζί της....
Με πιάνει "κατάθλιψη" αν για κάοποιον λόγο (πολύ σοβαρό) "χαλάσει" η βόλτα μου....
Μιλάω για ΑΥΤΗ χωρις να αναφέρω την λέξη "μηχανή" ή "μοτοσυκλέτα"...<<Θέλω να κατέβω να την πλύνω>>, <<θέλω να την παω βόλτα>>....είναι η μία και μοναδική με αυτά που μου προσφέρει...
Η γυναίκα μου δεν είχε ποτέ σχέση με μοτοσυκλέτες....ουτε την έμαθα να έχει να σας πω την αλήθεια (μιλάω για διακοπές, εκδρομές κτλ)....θέλω να είμαι μόνος μαζί της!!
Την καβαλάω και αισθάνομαι οτι έχει τα πιο πολλά κυβικά...το καλύτερο πιρούνι...το καλύτερο πλαίσιο....το καλύτερο....είναι καλύτερη....
 
Top Bottom