Το Μοτορι Θέλει Δρόμο Ασιατικό Και Μόνο (2019-MGL-RUS-KAZ-KGZ-TJK-UZB-TKM-AZE-ARM-(Artsakh)-GEO-TUR)

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Άλλη μια στάση πριν περάσουμε από το κέντρο της πόλης Ταλντικοργκαν..Ο δρόμος μετα την πόλη φτιάχνει αρκετά.Ντουγρού στον κυκλώνα πάμε!!!

Ω ρε φίλε θα την φάμε;Μια στάση πάνω στον δρόμο πριν τον τελικό προορισμό. Έχει αέρα, άρχισε να ψυχραίνει και κάποιες ψιχάλες κάνουν την εμφάνιση.

Φαίνεται και το υδροηλεκτρικό φράγμα στον ποταμό Ίλι στην αρχή της πόλης.Μπαίνοντας στην πόλη κοιτούσαμε για ξενοδοχείο με τις περισσότερες πινακίδες να διαφημίζουν κοντά στην τεχνητή λίμνη που σχηματίστηκε με το φράγμα. Το θέμα η προσέγγιση γινόταν με χωμάτινα δρομάκια και ο καιρός δεν σου έκανε κέφι να διανυκτερεύσουμε εκεί.

Οπότε πάνω στον κεντρικό δρόμο και ότι βρούμε. Βρήκαμε ένα ήταν κυριλέ και φάνηκε στην τιμή. Αλλά όλα τα είχε εδώ και δεν θα ψάχναμε για τίποτα.Πάμε να φάμε στο εστιατόριο που είχε και εξωτερικό χώρο να κάτσεις δίπλα σε πισίνα.Φάγαμε καλά η κούραση της μέρας βγήκε και απλά αράξαμε!!
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
10-7-19 ΤΕΤΑΡΤΗ (ΚG-Bishkek-Μπισκεκ 308χιλ Sakura Guesthouse 18e )Σήμερα θα μπούμε Κιργισία καταλήγοντας στην πρωτεύουσα το Μπισκεκ. Πιστεύω ο δρόμος να μην μας ταλαιπωρήσει, και ελπίζω και τα σύνορα. Με τον Α3 και κατεύθυνση προς Άλματι.Μια στάση δίπλα στον δρόμο.Και βλέπω αυτό!! Λογικό όταν η διαδρομή της ανάρτησης τερματίζει δεν υπάρχει και το στοπ, και έτσι εργαλειοθήκη βρήκε πάνω στο φτερο-λασπωτήρα. Δεματικα και όσο σωθεί.

Συνεχίζουμε αποφεύγοντας το κέντρο στο Άλματι με τον P-19

Με Μ-36 συνέχεια..

Τελευταία στάση λίγο πριν τα σύνορα..Με τον Α2 φτάνουμε σύνορα. Μεταλλική πόρτα κλειστή και βάζουν ελεγχόμενα οχήματα. Ήλιος ανελέητος μας καίει, και η Μόνικα μπαίνει μέσα να τους πει να ανοίξουν να μπούμε σε σκιά. Όντως άνοιξαν μόνο για μένα. Δεν έπαιξε ταλαιπωρία και βρισκόμαστε εντός Κιργισταν!!

Μια στάση αμέσως για μια ανάσα δροσιάς πίνοντας νεράκι, και σε μόνο 15χιλ βρισκόμαστε στον ξενώνα.

Chapter Kyrgyzstan...

INFO
:
Η Δημοκρατία της Κιργισίας είναι μία χώρα με απαράμιλλη ομορφιά και επιβλητικές βουνοκορφές. Απέκτησε την ανεξαρτησία το 1991, με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Βρίσκεται στην κεντρική Ασία και περικλείεται από την Κίνα, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Έχει έκταση 198.500 τετρ. χλμ. Πρωτεύουσα είναι το Μπισκέκ.

Ο ξενώνας μια χαρά και ο Ιάπωνας ιδιοκτήτης σούπερ. Και κιόσκια στην αυλή για να αράξεις, και μια μικρή πισίνα για να δροσίζεσαι τις ζεστές μέρες όπως σήμερα.Και αιώρες για ξάπλα, και η μηχανή μέσα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.Εννοείτε αρκετοί Ιάπωνες τουρίστες έρχονται εδώ. Έχει και κάρτα ΣΙΜ οπότε κομπλέ. Βγαίνουμε εδώ κοντά βρίσκοντας εστιατόριο για να φάμε.

Επιστροφή ξενώνα ψάξιμο ιντερνέτ για αεροπορικό εισιτήριο. Για προσωπικούς λόγους αύριο επιστρέφω Ελλάδα.
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
13-7-19 ΣΑΒΒΑΤΟ (ΚG-Bishkek-Μπισκεκ 0χιλ Sakura Guesthouse 11e )

Φωτώ Μονικας από το κέντρο του Μπισκεκ..

Από τον ξενώνα διακρίνεται κοντά το κεντρικό Τζαμί της πόλης..Τα περισσότερα αξιοθέατα βρίσκονται γύρο από το Panfilov Park, Ala Too Square, Oak Park.Καλό βράδυ!!!

 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
31-7-19 ΤΕΤΑΡΤΗ (ΚG-Bishkek-Μπισκεκ 0χιλ Sakura Guesthouse 11e )

Ξημερώματα προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μπισκεκ μετα από 20 μέρες παραμονής στην Αθήνα. Μαζί στις αποσκευές μου έχω και ένα καινούριο λάστιχο πίσω για να βάλω. Φτάνω στον ξενώνα και την πέφτω ξερός για ύπνο. Ξυπνώ λίγο πριν το μεσημέρι, έχει αρκετή ζέστη και ασχολούμαι με την μηχανή.

Δεν έχει τουρίστες τέτοια ώρα ο ξενώνας μιας και έχουν βγει όλοι έξω.Εδώ θα φάμε σε λίγο μαγειρεύοντας εντός.Έτσι πέρασε η μέρα και αύριο θα πάμε να καταθέσουμε ότι χρειάζεται για έκδοση Βίζας στην πρεσβεία του Τουρκμενιστάν. Η Μόνικα έχει ψάξει τα πάντα και έχει κάνει ότι ενέργειες χρειάζονται ηλεκτρονικά. Είναι από τις δυσκολότερες Ασιατικές χώρες στο θέμα έκδοσης Βίζας. Γνωρίζουμε ότι σου δίνουν (αν είσαι τυχερός) αυστηρά πέντε μέρες transit..


1-8-19 ΠΕΜΠΤΗ (ΚG-Bishkek-Μπισκεκ 0χιλ Sakura Guesthouse 11e )

Καλούμε ταξί για να πάμε πρεσβεία Τουρκμενιστάν, μιας και ήταν λίγο έξω από την πόλη. Φτάσαμε και δεν υπήρχε ψυχή.Δεν είχαμε καμιά επαφή με το μέσα. Στον προαύλιο χώρο ένα κιόσκι με τραπέζι για να συμπληρώσεις έγγραφα, τα οποία τα προμηθευόσουνα από ένα μικρό γραφείο με παραθυράκι, στα έδινε υπάλληλος.Όσο συμπληρώναμε τα έγγραφα ένα ζευγάρι Άγγλων ήρθε να καταθέσει για Βίζα. Δώσαμε ότι χρειαζόταν και έχοντας δηλώσει από ποια σύνορα και πότε θέλουμε να περάσουμε στην χώρα τους, αν δεχτούν το αίτημα μας θα μας στείλουν ένα κωδικό στο mail μας και θα παραλάβουμε βίζα στα σύνορα. Φεύγουμε και επιστροφή στον ξενώνα.

Αρχίζω να κάνω ποιο σοβαρές εργασίες στην μηχανή όπως αλλαγή λαδιών, φίλτρου, καθάρισμα και λάδωμα αλυσίδας.Η μέρα πέρασε εντός ξενώνα..


2-8-19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΚG-Bishkek-Μπισκεκ 0χιλ Sakura Guesthouse 11e )

Είχα να πλύνω μηχανή δεν θυμάμαι από πότε, ρωτήσαμε αν εδώ κοντά παίζει κάνα πλυντήριο, και όντος στα 300μ έχει και αποφασίζουμε να πάμε.

Το στενό χωμάτινο δρομάκι έξω από τον ξενώνα, που βγαίνει σε κεντρικό.Δεν βγαίνω κεντρικό δεν έχει νόημα αφού είναι πολύ κοντά και από πεζοδρόμιο φτάνουμε στο πλυντήριο.Άρχισε η βρόμικη δουλειά.

Σαν καινούρια έγινε η μηχανουλα και επιστροφή στην βάση μας.Ετοιμάζω και φορτώνω πράγματα για να είμαστε έτοιμοι αύριο για αναχώρηση.


3-8-19 ΣΑΒΒΑΤΟ (ΚG-Toktogul Lake 345χιλ Mehmahkaha Hotel 25e )Πάλι σαν γαϊδούρι είμαι φορτωμένος, και έχουμε στείλει έναν σάκο!!!Καλό μας δρόμο λοιπόν φύγαμε!!! Αρε Κιργισταν με τα ωραία σου!!! Βουνά όμορφα!!!

Παράλληλα με τον ποταμό Kara Balta.. 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Μικρή στάση και συνεχίζουμε.Μα καλά πόσο ομορφιά, και μιλάμε για το κεντρικό οδικό δίκτυο!!!Και όπου βουνά και υψόμετρα!!Ανεβαίνουμε το πάσο Too Ashuu (3,586m)

Όρε μάνα μου φουρκέτες!!! Τι ανηφόρες είναι αυτές!! Εντωμεταξύ σε κάθε αριστερή στροφή με τόσο βάρος ξύνει το πλαϊνό σταντ στην άσφαλτο.

Φτάσαμε στο ομώνυμο τούνελ, (Too Ashuu) και στο ψηλότερο σημείο.

Μια στάση αμέσως μετα το τούνελ να πιούμε μια τζούρα καφέ. 3,586μ και έχει αρκετή δροσιά!! 

STF

Minimalist
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
YAMAHA WR250R
Ρε Πάνο Magelanos .... καμιά συνταγή έχεις φέρει από τα λουκούλια γεύματα που έκανες στα εκεί εστιατόρια. Μου τρέχουν τα σάλια!
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Ωραία ήταν το διάλειμμα εδώ αλλά πάμε τώρα να κατέβουμε..Πάγκοι με διάφορα για τους ταξιδιώτες.

Φτάνοντας σε διασταύρωση κάνουμε μια στάση ακόμα.Λόγο κεντρικής διασταύρωσης υπάρχουν διάφορα μαγαζάκια εστιατόρια.Και από πάνω μας ένας λόφος με ένα έφιππο άγαλμα. 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Άλλη μια σύντομη στάση να τσιμπήσουμε κάνα σνακ που έχουμε μαζί μας.

Ξανά βάζω δεματικα στο φτερό γιατί εξακολουθώ να έχω πρόβλημα.Υπάρχουν και αυτά τα θέλω!!!Το τοπίο γίνεται ποιο ξερό, αλλά εξίσου εντυπωσιακό!!Παρκινγκ με ράμπα για να κάνεις διάφορα στο όχημα σου, όπως αλλαγή λαδιών κλπ..Κάνει την εμφάνιση της η Λίμνη Toktogul..

 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Μια στάση σε σημείο που είχε εστιατόριο και θέα την λίμνη. Έχει και δωμάτια.

Το σκεφτόμαστε μήπως κάτσουμε. Αλλά παρόλο που είμαστε δίπλα στην λίμνη η πρόσβαση δεν είναι εύκολη.Θέλαμε αν είναι δυνατόν να κάνουμε μια βουτιά στην λίμνη με τέτοια ζέστη. Η θέα ωραία πάντως από εδώ.Συνεχίζουμε πάρα κάτω και ελπίζουμε να είμαστε ποιο τυχεροί.

Όντως βρίσκουμε, δεν είναι δίπλα στην λίμνη αλλά έχει βατό μονοπάτι που ξεκινά από το ξενοδοχείο σε παραλία στην λίμνη. Αφήνουμε πράγματα βάζουμε μαγιό και πάμε για βουτιά.Τέλεια φαίνεται με παραλία κανονικά.Και το νερό δροσερό όχι κρύο σούπερ!!!Αρκετός κόσμος κάνει το μπάνιο του σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς τοπίο!!!Πάμε όμως να βρούμε να φάμε, γιατί δεν έχει εστιατόριο το ξενοδοχείο, ούτε πρωινό φυσικά. Ξεκινάμε με τα πόδια παράλληλα στον κεντρικό δρόμο, που είδαμε κάτι που έμοιαζε σε εστιατόριο ερχόμενοι εδώ. Καμιά 500αρια μέτρα δεν είναι και λίγο και φτάνουμε σε αυτό που νομίζαμε και είναι κλειστό!! Απέναντι ένα κιόσκι να πουλά διάφορα. Πάει η Μόνικα να ρωτήσει.

Ήταν εστιατόριο δικό τους μάλιστα και τώρα είναι σπίτι!! Δεν υπάρχει κάτι άλλο εδώ αφού ρωτήσαμε, και μας είπαν άμα θέλουμε να κάτσουμε να μας φτιάξει κάτι πρόχειρο. Εννοείτε τρώμε τα πάντα τώρα. Αυγά τηγανητά σαλάτα πατάτες και ξεγελάσαμε την πείνα μας, με την συνοδεία από ενοχλητικές μύγες..

Αρχίζει να πέφτει ο ήλιος και ξεκινάμε την επιστροφή.Φτάνοντας στην είσοδο για το ξενοδοχείο δεξια μας υπήρχε ένα δρομάκι, και λέμε να πάμε να δούμε που βγάζει για να βγάλουμε και καμιά φωτώ.Και πέφτουμε σε ένα άλλο κτήριο με υπαίθριο χώρο γεμάτο από στρωμένα τραπέζια έξι ατόμων και μάλιστα τα περισσότερα γεμάτα!!! Τι γίνεται εδώ; Ρωτάει η Μόνικα και είναι εστιατόριο!!! Δίπλα μας ήταν και εμείς πεινάσαμε ψάχνοντας. Ρωτά για πρωινό αν σερβίρουν και ναι γίνεται!! Τουλάχιστον θα φάμε πρωινό..Από θέα όμως χορτάσαμε!!Πίσω στο δωμάτιο να φτιάξω ένα φραπεδακι...
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Ρε Πάνο Magelanos .... καμιά συνταγή έχεις φέρει από τα λουκούλια γεύματα που έκανες στα εκεί εστιατόρια. Μου τρέχουν τα σάλια!
Όχι φίλε δεν.. Άμα θες σου δίνω διευθύνσεις από εστιατόρια να πας. :D:p:friendship:
 
Reactions: STF

STF

Minimalist
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
YAMAHA WR250R
Όχι φίλε δεν.. Άμα θες σου δίνω διευθύνσεις από εστιατόρια να πας. :D:p:friendship:
Ευτυχώς έχουμε και σένα και ταξιδεύουμε έστω και πλασματικά. Μακάρι όμως μια μέρα να το καταφέρω, το ξέρεις ότι το θέλω. Βασικά η δύναμη σου βρίσκεται εδώ όταν βρίσκεσαι στην Ελλάδα όπου μπορείς και τα παρατάς όλα για να κάνεις αυτό που αγαπάς. Αυτή τη δύναμη ψάχνω να βρω.
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Ευτυχώς έχουμε και σένα και ταξιδεύουμε έστω και πλασματικά. Μακάρι όμως μια μέρα να το καταφέρω, το ξέρεις ότι το θέλω. Βασικά η δύναμη σου βρίσκεται εδώ όταν βρίσκεσαι στην Ελλάδα όπου μπορείς και τα παρατάς όλα για να κάνεις αυτό που αγαπάς. Αυτή τη δύναμη ψάχνω να βρω.
Να είσαι πάντα καλά Στέφανε ευχαριστώ, το ξέρω ότι το θέλεις πολύ, και στο εύχομαι πραγματικά να το καταφέρεις!!! :friendship:
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
4-8-19 ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚG-Osh-Ος 323χιλ Zhukov’s Guest House 27e )Σήμερα πάμε Ος. Ένα καφέ πριν πατήσουμε μίζα..Η Μόνικα δοκιμάζει την τοπική ενδυμασία.Ξανά στον μοναδικό κεντρικό δρόμο, αλλά ωραίο οδηγηκα!!Μετα από λίγα χιλιόμετρα ο δρόμος πάει παράλληλα με φαράγγι και τον ποταμό Naryn. Δεν έχει όμως σημείο για να σταματήσεις και να απολαύσεις τοπίο. Περνώντας όμως ένα τούνελ υπήρχε πλάτωμα και κιόσκια για να ψωνίσεις κάτι. Ευκαιρία για στάση.Και από εδώ είχαμε την μοναδική οπτική στον ποταμό Naryn..Πλησιάζοντας την πόλη Shamalty-Say το τοπίο γίνεται αδιάφορο.Για αρκετό κομμάτι πάμε παράλληλα σύνορα με Ουζμπεκιστάν..Ζέστη καλά κρατεί και στάση όπου υπάρχει σκιά..Και συνειδητοποιώ αυτό..Ο σπασμένος λασπωτήρας πατούσε στραβά με αποτέλεσμα να βρίσκει πάνω στο λάστιχο μια βίδα κάνοντας μια βαθιά χαρακιά από την αριστερή πλευρά πάνω στο τακούνι. Ευτυχώς που δεν έβαλα το καινούριο λάστιχο θα το είχα καταστρέψει από νωρίς.

Έβγαλα τον λασπωτήρα πλέον γιατί δεν έχει νόημα να είναι επάνω και να έχω άγχος μην συμβεί τίποτα..Μετα από εξάντληση λόγο ζέστης μπαίνουμε Os και ψάχνουμε τον ξενώνα. Μέσα σε κάτι στενά και αδιεξόδους μπλέκουμε και τον βρίσκουμε αφού είχαμε στάξει στον ιδρώτα μέχρι τα παπούτσια. Χάχα. Δεν ήταν αυτός που είχαμε κλείσει αλλά είχε το ίδιο όνομα!! Μας λέει που είναι ο άλλος και ξεκινάμε να τον ψάχνουμε. Επιτέλους φτάσαμε και μας υποδέχεται η πανέμορφη σκυλίτσα.Μια χαρά το Guest House με αρκετούς μηχανόβιους να είναι επιλογή τους για διανυκτέρευση. Ένα νέο ζευγάρι με το μικρό κοριτσάκι τους είναι οι ιδιοκτήτες έχοντας και δραστηριότητα την οργάνωση ταξιδιών στην χώρα αλλά και στις γειτονικές. Αυτή την στιγμή ο Stas βρίσκεται σε τουρ στα Pamir, και ήθελε πολύ να μας γνωρίσει..
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
5-8-19 ΔΕΥΤΕΡΑ (ΚG-Osh-Ος 6χιλ Zhukov’s Guest House 27e )Σήμερα θα πάμε κοντά από εδώ στην ταξιδιωτική εταιρία MuzToo.Με έδρα την Ελβετία, δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Ασία παρέχοντας ταξιδιωτικές υπηρεσίες και υποστήριξη. Εμείς θα πάμε για να αλλάξω το λάστιχο..Η ποιο κοντινή απόσταση που επιλέγει βάσει GPS μας άγχωσε αφού μας έβαλε σε κάτι ανηφορικά χωμάτινα στενάκια. Ευτυχώς ξανά βγήκαμε σε κεντρικό.

Τους βρήκαμε ρωτώντας, δεν υπήρχε κάποια ενημερωτική πινακίδα, ακόμα ούτε έξω από την μεταλλική πόρτα όταν φτάσαμε.

Μπορείτε να αλλάξετε λάστιχο ακόμα και αν δεν έχετε μαζί σας. Έχουν αρκετά στις ποιο φορεμένες διαστάσεις. Βέβαια τα τσιμπάνε στις τιμές λίγο, αλλά από να τα κουβαλάτε είναι μια λύση.

Έχουν πολλά για ενοικίαση όπως Yamaha 600XT και 660XTZ. Έτσι μπορείτε να έρθετε αεροπορικός και να οργανώσετε το ταξίδι σας ατομικά η με group. Υπάρχουν και τζιπάκια σαφώς για υποστήριξη.Υπάρχουν και αρκετά μηχανάκια ταξιδιωτών που τα αφήσαν έχοντας κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα, η για κάποιο καιρό όπου θα επιστρέψουν συνεχίζοντας το ταξίδι τους.

Από British Columbia Canada πινακίδα το πρώτο και Γερμανία το άλλο!!!

Κολλάμε αυτοκόλλητο και φύγαμε..Φτάνουμε ξενώνα και μόλις είχε φτάσει Ρώσσος από τα Παμιρ με Yamaha XTZ660.Μας άγχωσε λίγο γιατί είπε ότι τον δυσκόλεψε ο δρόμος στο Wakan Valley στο Τατζικιστάν. Είχε και κάτι μικρό πτώσεις αλλά ευτυχώς ανώδυνες. Όταν του λέμε ότι θέλουμε να το κάνουμε δικαβαλο αναστέναζε βαριά!!
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
6-8-19 ΤΡΙΤΗ (ΚG-Osh-Ος 0χιλ. Zhukov’s Guest House 27e )

Σήμερα έχει ιντερνετικες δουλειές η Μόνικα για έκδοση Βίζας για Τατζικιστάν, και του εγγράφου (GBO) για την διέλευση των Pamirs και Wakan Valley. Ο Ρώσσος έτυμος προς αναχώρηση..Εγώ άραξα σε σκιά και ξεκίνησα περιποίηση της μηχανής.Νέα είσοδος από γυναίκα αναβάτη. Αγγλίδα που γυρνούσε και αυτή από Pamir Τατζικιστάν με κατάληξη την χώρα της. RESPECT!!! Με Enfield Himalayan 400cc..Λέγοντας για την αγωνία που έχουμε για την κατάσταση του οδικού δικτύου στο Τατζικιστάν, και έχοντας μιλήσει πριν με τον Ρώσσο μας καθησυχάζει λέγοντας μας, ότι πηγαίνοντας αργά χωρίς βιασύνη θα βγει και με το δικό μας βάρος. Είχε μια μικρή πτώση χτυπώντας μεγάλη πέτρα που ήταν θαμμένη σε άμμο μετα από στροφή.

Δεν έπαθε τίποτα εκτός από ένα χτύπημα στο χείλος της ζάντας. Όλα καλά. Μας δείχνει και στον χάρτη που περίπου είναι το δύσκολο σημείο με την άμμο και είμαστε οκ πήραμε τα πάνω μας. Προς απόγευμα βγαίνουμε να πάμε να φάμε.Επιστροφή ξενοδοχείο για ξεκούραση.
7-8-19 ΤΕΤΑΡΤΗ (ΚG-Sary Tash-Σάρι Τας 186χιλ. Homestay Sary Tash 27e )Πρωινό να πάρουμε δυνάμεις και εκτύπωση σε καμιά 10αρια αντίτυπα τις Βίζες μας, διαβατήρια, και GBO Permit. Με αυτά γλυτώνουμε χρόνο στα check point στο Τατζικιστάν. Τα δίνεις και φεύγεις αμέσως. Αλλιώς η διαδικασία είναι η καταγραφή σου σε κάθε σημείο όπου και παίρνει χρόνο εννοείται.

Και αφού βοήθησε την γυναίκα του Stas η Μόνικα να βάλει τον ξενώνα στο Airbnb μας ευχαρίστησε και έτοιμοι να φύγουμε. Υπάρχει και η πιθανότητα να βρεθούμε στο Τατζικιστάν με τον άντρα της τον Stas μιας και επιστρέφει για Κιργισταν με το τουρ.

Στο βάθος φαίνεται το όρος Sulaiman-Too με το σπήλαιο μουσείο. Το είχαμε επισκεφτεί το 2014 όταν ήμασταν πρώτη φορά εδώ..

Βγαίνοντας από Osh.Πολύ κίνηση βλέπω..

 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Θες να πηγαίνεις όσο ποιο αργά γίνεται για να απολαμβάνεις απίστευτες εικόνες!!!

Επισκεφτείτε το Κιργισταν τώρα!!!

Ανεβαίνουμε δυνατό πάσο!!Με πολύ κλειστές στροφές..Φτάνουμε στην κορυφή!!! (Taldyk Pass 3.615m)..

 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Και κατεβαίνουμε, όχι για πολύ μην φανταστείτε!!!Έχουμε πάθει πλάκα!!!Και ναι στο βάθος διακρίνεται η πόλη Sary Tash χτισμένη σε υψόμετρο 3.200μ!!!Ευθεία σύνορα με Κίνα, σε μόλις 71χιλ και δεξιά προς δυο εισόδους για ΤατζικιστάνΚαι βέβαια στο βάθος η επιβλητική χιονισμένη οροσειρά των Pamir βγάζει μάτι!!!Εδώ στην διασταύρωση υπάρχει το μοναδικό βενζινάδικο και γεμίζω για να είμαι έτοιμος αύριο για την είσοδο στο Τατζικιστάν..Τώρα πρέπει να βρούμε κάπου να μείνουμε.Ζαλιστήκαμε από την ομορφιά του τοπίου και βγήκαμε έξω από την πόλη. Που πάμε ρε ξανά πίσω..Κόβουμε δρόμο μέσα από τα χώματα, και σε μια καλή καθίζηση του εδάφους, βρίσκει το πλαϊνό σταντ σε πέτρα και στην βίδα που ελατήριου του διπλού σταντ και την κόβει!! Τώρα δεν έχω επαναφορά διπλού σταντ ούτε κρατιέται κλειστό. Μέχρι να βγάλω ιμάντα να το δέσω μαζεύτηκαν τα παιδιά του χωριού!!!

 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Βρίσκουμε ξενώνα με υπέροχη θέα στα Pamir.Μέσα στην τιμή είναι πρωινό και βραδινό. Υπάρχει μια σκηνή γιουρτα στον εξωτερικό χώρο για χρήση εστιατορίου. Σε κάνα δυο ώρες μας λένε ότι θα μας σερβίρουν. Οπότε πάμε μια βόλτα με τα πόδια εδώ δίπλα.Μοναδικά Pamir!!!

Αυτές οι μεταλλικές σφαίρες στο βάθος αν δεν κάνω λάθος είναι σταθμοί μετεωρολογικοί..

Επιστροφή στον ξενώνα μας για μάσα!!!Το εστιατόριο μας..

Το γκρουπ τουριστών με αυτό το τροχοφόρο ξενοδοχείο τέρας κάνουν τουρ. Κάθε παραθυράκι είναι και κρεβάτι.Γύρω από τον ξενώνα το απέραντο και βουνά.Ρωτώντας τον ιδιοκτήτη για το αν υπάρχει κάποιος εδώ ηλεκτροκολλητής μπας και φτιάξω το διπλό σταντ, είπε ότι ξέρει έναν και θα του πει να έρθει αύριο πρωί να ρίξει μια ματιά.
 
Top Bottom