ατυχημα με πεζο

Μητσάρας

Μέλος
Περιοχή
Αιτωλικό
Όνομα
Μητσος
Μοτό
Ténéré XT660z

piaggio PX200
το βαζω εδω,αν εχει καποιος παρομοια εμπειρια να την παραθεσει,μιας και την πατησα προχθες και εκτος απο τις απειρες γρατζουνιες σε ολο το σωμα,καταστραφηκε και η "καλη" μου βεσπα.
ευτυχως δεν ημουν με το tenere οπου θα ηταν διαφορετικες οι συνεπειες,και ακομα πιο ευτυχως που δεν ημουν με το αυτοκινητο,η δεν ειχα και την κοπελια στο μηχανακι.γενικα ευτυχως που αποφυγαμε τα χειροτερα.
ο τυπος δεν επεσε καν κατω,πεταχτηκε μπροστα μου σε κλασμα δευτερολεπτου,πισω απο το παρκαρισμενο αγροτικο,απο το οποιο ειχα αρχισει και ανοιγομουν αφηνοντας αποσταση μηπως ανοιξει καμια πορτα,ισα που ειδα τη σιλουετα του με την ακρη του ματιου μου,δεκατα πριν την επαφη.και δεν κοιτουσε καν μπροστα του γιατι μιλουσε φευγοντας με κατι αλλους και ειχε στραμενο εκει το κεφαλι.ουσιαστικα επεσε πανω μου με τον ωμο του,σα να μου εκανε σκριν μπασκετικο ενα πραμα αλλα κινουμενος.λες και με βρηκε αστροπελεκι.δεν ακουμπησα φρενο καν,εφερα 15 κολοτουμπες και το μηχανακι σερνοταν 20 μετρα.
πηγαινα με 3η που στη βεσπα δεν εχει πανω απο 45-50.
ολα αυτα 200 μετρα απο το σπιτι μου στην ευθεια.
το καλυτερο και ολ ταημ κλασικ σε ατυχημα με μηχανη,ειναι οτι ενω δεν ειχα σταματησει ακομα τις κολοτουμπες,να τον ακουω να λεει οτι ετρεχα.ελεος δλδ..
πηγαμε κεντρο υγειας,αυτος ενα πονο στην κοιλια μονο,απο το τιμονι,αλλα τπτ ανησυχιτικο και εφυγε.
το ψαχνω λιγο μετα εγω και βλεπω οτι το μπλεξιμο με πεζο στην Ελλαδα ειναι αμαρτια και δεν το συνεχισα.αστυνομια δεν ηρθε,ουτε ασθενοφορο.
λιγα που ρωτησα μου ειπαν θελει δικηγορο,ποιονικο δικαστηριο,μετα αστικο με οτι αυτο συνεπαγεται,αναβολες και εξοδα, και αποζημειωση για το μηχανακι παιζει και ποτε.πιασ τ αυγο και κουρευτο δλδ.
 

strofakias

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα
Όνομα
Ηλιας
Μοτό
Το καλυτερο
ok...
Α) απ οτι ξερω εχει αλλαξει η νομοθεσια για τους πεζους. και θα ειχε δικιο αν περνουσε απο διαβαση και μονο
και Β)θα παει στο δικαστηριο να ισχυριστει οτι σε ειδε να τρεχεις οπως ειπες αλλα τη?ηρθε κι επεσε επανω σου?
ουτε να το σκεφτεσαι.απ τη στιγμη που εφυγε,ουτε αστυνομια ουτε τπτ,δεν μπορει να ισχυριστει απολυτως τπτ εκ των υστερων γιατη μετα το αρνησε εσυ οτι υπηρξε ατυχημα...
 

Μητσάρας

Μέλος
Περιοχή
Αιτωλικό
Όνομα
Μητσος
Μοτό
Ténéré XT660z

piaggio PX200
απλα αναρωτιεμαι,υπαρχει περιπτωση,η μαλλον υπηρχε,να δικαιωθω τουλαχιστον για το ερμο το μηχανακι που το χα και μπιμπελο?
και αν ναι,ποιος θα με αποζημειωνε?αυτος?απο την τσεπη του?σε περιπτωση που ειχα δικιο και αν μπορουσε να αποδειχθει φυσικα.
ενας δικηγορος που ρωτησα,αλλα δε τον περνω και πολυ στα σοβαρα,μου ειπε οτι τετοιες περιπτωσεις βγαινουν κατα 90% συνυπαιτηιοτητα οδηγου και πεζου.
 

strofakias

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα
Όνομα
Ηλιας
Μοτό
Το καλυτερο
καλα σου ειπε.απ τη στιγμη που εφυγε δεν υπαρχει ατυχημα.υπαρχουν ψηλα γραμματα να το κυνηγησεις αλλα θα χρειαστεις μαρτυρες και επρεπε να ερθει αστυνομια να γινει δικαστηριο να βγει συνυπαιτιοτητα και να κανεις μετα εφεση για το μηχανακι
 

Μητσάρας

Μέλος
Περιοχή
Αιτωλικό
Όνομα
Μητσος
Μοτό
Ténéré XT660z

piaggio PX200
μαλιστα...
οποτε αρχικα,ευτυχως γλυτωσαμε τα χειροτερα και εγω και αυτος απο θεμα υγειας,και το μηχανακι,οταν και εαν βρω πορους θα το φτιαξω.

μεσα στο προγραμμα ειναι κ αυτα..
 

lmb990

Μέλος
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Όνομα
ΛΑΜΠΡΟΣ
Μοτό
YAMAHA TENERE 700
Νομιζω οτι εχει δικαιωμα 3 μηνες να κανει κατι... μηνυση και τετοια.. ψαξε και βρες κανενα βιντεο απο κανα μαγαζι εκει να το εχεις καβατζα.. ποτε δεν ξερεις..
 

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Γιατί δεν πήρες ένα τηλέφωνο επί τόπου τον ασφαλιστή σου;...:thumbsdown:
 
Τελευταία επεξεργασία:

strofakias

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα
Όνομα
Ηλιας
Μοτό
Το καλυτερο
αν υπηρχε περιστατικο.και υπο προυποθεσεις....αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει τπτ..δεν καταγραφηκε τπτ πουθενα
 

Μητσάρας

Μέλος
Περιοχή
Αιτωλικό
Όνομα
Μητσος
Μοτό
Ténéré XT660z

piaggio PX200
στο κεντρο υγειας μονο η επισκεψη σαν καταγραφη απλη.
δε τον πηρα αμεσως γιατι επρεπε να δω αν ειναι καλα ο ανθρωπος πρωτα που ελεγε πως ποναγε στην κοιλια,να δω εμενα μετα που γρατζουνιστικα απο την κορυφη μεχρι τα νυχια,και να μαζεψω το μηχανακι που ηταν μεσα στο δρομο.

επισης ισως και κακως να ημουν προκατελειμενος οτι ο πεζος θα εχει παντα δικιο και θα επρεπε να ακολουθηθει οδος με δικηγορους και δικαστηρια κατι που σιγουρα δε το ηθελα λογο χρηματων,χρονου,και αμφιβολου αποτελεσματος της ολης διαδικασιας.
αν ηξερα οτι ηταν κατι απλο,οπως πχ με τη φιλικη η μεσω των εταιριων,θα το ειχα κανει την ιδια στιγμη.

τεσπα,πιο πολυ πλεον φιλοσοφικη ειναι η κουβεντα,γιατι πραγματικα περα απο τις γρατζουνιες μου και το στραπατσαρισμα στο μηχανακι τα πραγματα θα μπορουσαν να ηταν πολυ χειροτερα για ολους μας.και δε θελω να το σκεφτομαι καν,οπως ξαναειπα να ημουν με την κοπελια πανω,η και να οδηγουσα το αυτοκινητο ακομη.
 

MOYTPO

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονικη
Όνομα
Παυλος
Μοτό
BMW
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να του κάνεις μήνυση για πρόκληση ατυχήματος αλλά από την στιγμή που δεν ήρθε τροχαία μόνο ένας δικηγόρος μπορεί να σε πει σωστά πράματα.
 

Pan-dvs

Μέλος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όνομα
Παναγιωτης
Μοτό
Gs 1200
Μην γελιομαστε,ακομη και αν ο νομος λεει αλλα,ο πεζος εχει παντα δικιο.

Εκτος και αν υπαρχουνε αυτοπτες μαρτυρες οι οποιοι θα ειναι διατεθημενοι να πηγαινοερχονται στα δικαστηρια για καμμια δεκαετια.Στην οποια δεκαετια θα εχεις ξοδεψει πολυ χρονο και χρημα,τα οποια αμφιβαλω αν θα τα παρεις στο ακεραιο.

Οι καμερες δεν νομιζω να στεκονται σαν αποδεικτικο στοιχειο.Συνηθως τις χρησιμοποιουνε βοηθητικα και μονο.Κανονικα δεν επιτρεπετε η καταγραφη,οποτε αυτος που θα δωσει υλικο,μπορει να βρεθει και κατηγορουμενος.

Σιγουρα ομως ο ασφαλιστης σου μπορει να σου πει τι πραγματικα μπορεις να κανεις.
 

George_M.

..ο Βαρθολομαίος..!
Περιοχή
Ανατολικα της Αττικης...
Όνομα
George.
Μοτό
R1100GS 75th Aniversary Edition.
παρε το Τενερε Μητσε κ κοψε προς Λαμπιρι μερια για 1-2 τσιπουρακια να ξεχαστεις.
αφου δεν εγινε επισημη καταγραφη δεν βρισκεις ακρη.
εσυ εισαι οκ ενω τα σιδερα φτιαχνουν..:friendship:
 

efthymis

Μ.Π.Α.Π.
Περιοχή
Naxos|Cyclades
Όνομα
Ευθύμης
Μοτό
KTM 1290 saT
KTM 620 lc4
KTM 350 exc
Γιατί ρε παιδιά αποθαρρύνετε τον άνθρωπο; μπορεί να είχε ΙΚΑ ο πεζός και να του έκανε δήλωση!!!:roflmao::rolleyes:
Πάντως ευτυχώς που δεν πάθατε τίποτα αλλα εκει συνήθως την πατάμε οι περισσότεροι που σκεφτόμαστε βάσει ανθρωπιάς και με αφέλεια και οχι βάσει νομοθεσίας. Άλλωστε μετά απο ατύχημα πρέπει να ειναι κανεις πολυ πολυ έμπειρος (που σημαίνει μάλλον οτι ειναι και ή γκαντέμης ή ατζαμής για να έχει εμπειρία απο ατυχήματα) για να έχεις ψυχραιμία να κανεις τα σωστά τηλέφωνα εκείνη την ώρα και τις σωστές κινήσεις.
 

tzigis

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα /Συβοτα Θεσπρωτίας
Όνομα
Γιωργος
Μοτό
F650gs twin
P200
Avon 300
Μητσαρα προχωρά μπροστά όπως είπαν και οι υπόλοιποι συντροχοι..
Και σπιτι έχω μια p200 σε σκραπ μορφή .. αν χρειαστείς τίποτα πες μήπως και μπορώ να βοηθήσω ..
Έρωτας η Βεσπα !!!!!!!!
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Γλυτωσες πολύ χειρότερα από ότι κατάλαβα......οπότε Περαστικά και αγυριστα φίλος!!!
Το βεσπονι.....φτιαχνεται;
 
Top Bottom