• Η ενότητα με τις αγγελίες ξανά ανοικτή! Πρόσφερε η αναζήτησε και βρες την αγγελία που σε ενδιαφέρει.

χιλιόμετρα με σκασμένο λάστιχο με δεματικά

• Thread starter Thread starter XLGeorge
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Οσο ειχα τα μαμα TW47-48 με ειχε πιασει λαστιχο πισω 2 φόρες.
Και τις 2 το πηγα με προσοχη κ λιγο αναποδο τιμόνι στο συνεργειο,
Αποστασβη 7-8χιλ.
προς το τέλος κοπναγε λιγο αυτο που λεει ο ΧΛΓιωργης για την κοντρα.

Δυστυχώς η σαμπρελα έιναι άτιμο πράμα. Παθών πριν δύο βδομάδες δικαβαλος πάνω σε 200 κυβικά μηχανάκι φερναμε τούμπες στην εθνική με 100χιλιόμετρα μετά από ξαφνικό κλαταρισμα. Ο εξοπλισμός μας έσωσε και τύχη που δεν μας πέρασε κανείς από πάνω. Θέλει συχνά έλεγχο πίεσης αέρα, αλλαγή με καινούργια σαμπρελα τουλάχιστο όταν αλλάζουμε λάστιχο και ας είναι σε άριστη κατάσταση. Και το βασικότερο έλεγχο στην φακαρολα και αλλαγή όταν είναι πολύ χρόνο επάνω.

Δυστυχώς η σαμπρελα έιναι άτιμο πράμα. Παθών πριν δύο βδομάδες δικαβαλος πάνω σε 200 κυβικά μηχανάκι φερναμε τούμπες στην εθνική με 100χιλιόμετρα μετά από ξαφνικό κλαταρισμα. Ο εξοπλισμός μας έσωσε και τύχη που δεν μας πέρασε κανείς από πάνω.

Ωχ, ευτυχως τη γλυτωσατε! :eek: Να αναφερω οτι κι'εγω τα χρειαστηκα αυτη τη φορα καθως εσκασε ενω ημουνα αναμεσα σε σειρες αυτοκινητων σε μια πηγμενη Εθνικη πλησιαζοντας τα διοδια των Αφιδνων βραδακι Κυριακης o_O Το μηχανακι χορεψε ασχημα και για μια στιγμη φοβηθηκα μη γινω "μπαλα μπιλιαδου":oops: αλλα τοσωσα. Απο αυτη την αποψη, τα μηχανακια με tubeless προσφερουν αλλη ασφαλεια στην ασφαλτο :ok:

Παντως τελικα ενα πιο σκληρο λαστιχο μπορει να ξεζανταρεται πιο δυσκολα ή και καθολου με λεβιεδες στην ακρη του δρομου αλλα προσφερει μεγαλυτερη ασφαλεια σε περιπτωση κλαταρισματος σαμπρελας στην ασφαλτο και επιτρεπει να οδηγηθει η μηχανη με πισω σκασμενο λαστιχο - μιλαω για μεσαια/μεγαλα on-off. Εψαξα και ειδα οτι τα Anakee Wild εχουν σχετικα σκληρα πλαϊνα, εχει γραφτει κι'εδω στο σχετικο νημα, και αυτος νομιζω ειναι και ο λογος οτι ο Μητσος δεν ειχε προβλημα να κανει χιλιομετρα με σκασμενο πισω + το γεγονος οτι το KLR ειναι "ελαφρουτσικο" οντας μονοκυλιδρο.

Εκανα ένα ψαχτήρι και βρήκα αυτό το θέμα γιατί δεν ήξερα που να βάλω αυτό εδώ.

(Αν είναι λάθος ας μεταφερθεί αλλού.)

Σημειώνω ότι δεν κάνω διαφήμιση απλά το είδα και μου έκανε εντύπωση για συζήτηση και το κατά πόσο θα δουλεύει.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εκανα ένα ψαχτήρι και βρήκα αυτό το θέμα γιατί δεν ήξερα που να βάλω αυτό εδώ.

(Αν είναι λάθος ας μεταφερθεί αλλού.)

Σημειώνω ότι δεν κάνω διαφήμιση απλά το είδα και μου έκανε εντύπωση για συζήτηση και το κατά πόσο θα δουλεύει.

Εχθές το είδα και εγώ....φαίνεται οτι ειναι μια εδιαμεση λύση μεταξύ mousse και σαμπρελας ...θα δειξει

Έχω κάνει 2 φορές χλμ με σκασμένα λάστιχα με δεματικά.
Την μία στην Κόνιτσα που κλάταρε το μπροστινό μέσα στο ποτάμι και έκανα 40km με δεματικά
και μία πάνω τον Τιτάνα που το πήγα Αγ. Αναργύρους (36km) με κλαταρισμένο πάλι το μπροστά.
Αν τα λάστιχα έχουν κόντρα και τα δεματικά δεθούν σφιχτά και είναι αρκετά, κινείσαι με ταχύτητες 40-50 χλμ/ωρα.
Όσο για την σαμπρέλα, είναι για πέταμα μετά...

Κάπου είδα πάλι ένα τύπου tubliss αλλά πιο φθηνό, δεν θυμάμαι να κράτησα screenshot ρε γμτ

Μάλλον ήταν το nomousse.eu

Τελευταία επεξεργασία:
Κάπου είδα πάλι ένα τύπου tubliss αλλά πιο φθηνό, δεν θυμάμαι να κράτησα screenshot ρε γμτ

Μάλλον ήταν το nomousse.eu
Αυτό είναι το απο πανω που λες το nomousse

Αυτό είναι το απο πανω που λες το nomousse

Τι κόστος είναι αυτό γιατί τα mousse δεν τα λες και φτηνά

Ο Χρήστος κάτι μου είχε πει για tubliss και ακούγεται ενδιαφέρον. Ποιός ξέρει λεπτομέρειες; Με ενδιαφέρει πιο πολύ για το καθαρό αλλά αν κάνει και για το ΤΑ επίσης με ενδιαφέρει. Το έξτρα βάρος το κουβαλάς άλλωστε σε εργαλεία.

Τι κόστος είναι αυτό γιατί τα mousse δεν τα λες και φτηνά
Δεν το λες και φθηνό αλλα αν δουλεύει σωστά μπορεί να αξιζει....

Αυτό το σκίσιμο στο πλάι του ελαστικού , επισκευάζεται σε βουλκανιζατέρ ;

Tubless είναι?
Εάν ναι δεν ξέρω αν είναι ασφαλές.
Βάζουν φακαρολα εσωτερικά αλλά αν έχουν κοπεί τα λινά όμως...?
Με σαμπρέλα πιο σίγουρος θα είσαι.

Tubless είναι?
Εάν ναι δεν ξέρω αν είναι ασφαλές.
Βάζουν μασονι εσωτερικά αλλά αν έχουν κοπεί τα λινά όμως...?
Με σαμπρέλα πιο σίγουρος θα είσαι.

Tubeless είναι κ τρώει ξύλο ..Mitas enduro trail Xt + με φακαρολα στη ζάντα
90-90 R21

Καλά θα το αλλάξω

Δεν το λες και φθηνό αλλα αν δουλεύει σωστά μπορεί να αξιζει....
Είναι σαν τα tubliss αλλά πιο βελτιωμένο, θεωρώ ότι είναι αρκετά καλύτερο. Και εγώ το σκέφτομαι αλλά δεν έχω αποφασισει ακόμη αν θα πάω σε αυτό η σε lucioli.

Back
Top Bottom