Γιατι καβαλαμε μηχανη...??

Koive k9

Μέλος
Περιοχή
Kavala
Όνομα
Panos
Μοτό
Bmw , vespa
Καποτε ολοι μας το νιώσαμε όταν προτοανεβηκαμε σε καποια μηχανη..ακουμπησαμε στο εδαφος και τα δυο μας ποδια εχωντας αναμεσα κατι που προκαλουσε στην αρχη απορια δεος φοβο περιεργεια ενθουσιασμο......την κοιτάξαμε καλα καλα,γυρω γυρω!Οταν την βαλαμε μπρος και την ξεκινήσαμε ενας καινούριος κοσμος ανακαλυφθηκε μπροστα μας!Κατα καιρους πολλοι με ρωτησαν το γιατι και καποιοι προσπαθησαν να με αποθαρινουν,να με αποτρεψουν από το να συνεχισω να το κανω ''...οταν πουλησεις τη μηχανη...''ακουγα και απαντουσα ''θα παρω αλλη''Θυμαμαι ποσο μου ελειψε αυτο το συναισθημα οταν εμεινα για καποιο διαστημα χωρις μηχανη!!Αληθεια,αν και οι περισσοτεροι από εμας γνωρίζουμε θα ηθελα να ακουσω,η τουλάχιστον να διαβασω το λογο,το γιατι εσεις,ο καθενας καβαλαει μηχανη?Αντιπαραθέτω ένα βιντεακι και αναμενω να διαβασω το λογο σας.
 

black_hawk

Μέλος
Περιοχή
Κερκυρα
Όνομα
Θανασης
Μοτό
R 1200 GS
Παξοι, καλοκαιρι του 1980..

Τα καλοκαιρινα απογευματα, συνηθισαμε να παιζουμε μπαλα σ'ενα αυτοσχεδιο "γηπεδο", μαζι ολοι οι συνομηλικοι του χωριου και, καθως ετυχε τη συγκεκριμενη μερα, να παω πρωτος, περιμενα αυτον που θα'φερνε τη μπαλα! (Δεν ειχαμε και πολλες! :D)

Πραξη πρωτη! λοιπον!

Εκει που καθομουν χαλαρα στο τοιχακι,διπλα στο δρομο, ακουω ενα βαρυ "μπουμπουνητο" να κατεβαινει και να περναει απο μπροστα μου, με δυο γερμανους να οδηγουν δυο -ολοφρεσκα τοτε- και "βαρυφορτωμενα", SUZUKI SP 370!



ΔΕ-0Σ!!

Εμεινα με το στομα ανοιχτο, χωρις να ξερω το γιατι!!:eek:

Πραξη δευτερη ("ατυχως" τις ιδιες μερες..)

Κατεβαινουμε σε παραθαλασσιο χωριο οικογενειακως για την νεοφερμενη σχετικα, στα μερη μας, πιτσα και αντικρυζω ΑΥΤΟ!! (Ενος Ιταλου τουριστα, φυσικα..)



Δεν ξεκολουσα απο πανω του λεμε! Χαζευα ολες του τις λεπτομερειες με το στομα ανοιχτο ενω οι δικοι μου με τραβουσαν! :woot:

Απο τοτε "εκλεισε" το θεμα.. :inlove::inlove:


(Υ.Γ. nr 1: Απο τα δυο αυτα μηχανακια, ισως εξηγουνται τα "θελω" μου απο μια μηχανη και ολες οι μετεπειτα επιλογες μου στο ειδος..
Υ.Γ. nr 2: Προφανως και επαιξε ρολο η λατρεια του πατερα μου με τη μηχανολογια, τις επισκευες και τα δυο JEEP WILLYS -απο την Κορεα-που ειχαμε..)



Πιο σαφης δεν γινεται!.. :D:D:p
 
Τελευταία επεξεργασία:
Περιοχή
ΚΑΒΑΛΑ
Όνομα
Παναγιώτης
Μοτό
XRV 650 - XRV 750 - Varadero - VFR 800 - CB 750 F Bol d' Or
Τίς πταίει με άλλα λόγια........

  • Κάτι ξένοι με "πέτσινα" και κράνη που είχα δει να πίνουν καφέ στην παραλία της Καβάλας πριν από .......... πάρα πολλά χρόνια.
  • Και λίγο τα γονίδια........
 
Περιοχή
Ερμούπολη - Σύρος
Όνομα
Κώστας
Μοτό
Honda Transalp 700 C-ABS
Τη μετακίνησή μου μ’ αρέσει να την ορίζω εγώ.

Να γιατί οδηγός (κι όχι συνεπιβάτης).

Και την κατεύθυνσή μου θέλω να τη ορίζω με νου και σώμα, δηλ. ισορροπώντας κι όχι περιστρέφοντας απλώς ένα τιμόνι με το σώμα αμέτοχο.

Να γιατί μοτοσυκλετιστής.
 
Τελευταία επεξεργασία:

malco

Μέλος
Περιοχή
περιστερι
Όνομα
Κωνσταντινος Μαλλιος
Μοτό
Bmw r1200gs ADVENTURE
Επειδη νιωθω ελευθερος,....επειδη νιωθω κυριαρχος του κοσμου....., επειδη καταλαβαινω και νιωθω το καθε μετρο της διαδρομης,...... επειδη ξεχναω τα παντα και συνεχως χαμογελαω....επειδη μετραει το ταξιδι και οχι ο προορισμος......επειδη, επειδη.......ειναι αναπνοη!!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Phoenix

Gender fluid
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Στεργιος
Μοτό
bmw r1250gs adve Θα σε σκισω maniac
χουσβαρνα 510 πιστολ
απο μικρη ηλικια δουλευα τα καλοκαιρια τις περισσοτερες φορες σαν βοηθος σερβιτορου στα καφε ζαχαροπλαστεια της περιοχης μου
εκει εκτος απο τον κυριο νωντα οικοδομο και κατοχο bmw 500 του πενηντα κατι,μαζευονταν και οι μηχανοβιοι εκεινης της εποχης με τα ζακς τα χερκουλες τα σιμσον κλπ
τα χρονια περναγαν ο κυριος νωντας συνεχιζε με την bmw οι αλλοι περασανε στα 250 cb στα yamaha 200 διχρονα σε κατι bultago και εγω πλεον σερβιτορος
και οχι βοηθος με εναν διακαη ποθο να παρω και εγω μια μηχανη να γινω και εγω σαν και αυτους επαναστατης κοντρακιας αλλα και σαν τον κυριο νωντα σταθερο με την bmw
ετσι αφου ασχοληθηκα λιγο με τα παπια των φιλων μου σε ηλικια 15-16 χρονων εως και 19 μετα εφυγα για σπουδες και τελειωσε το θεμα μηχανη μεχρι και τα 26 μου που αγορασα μια virago 250 μετα ηρθε η 535 και ξεκινησα παλι!!
πλεον τα παιδια του ζαχαροπλαστειου εχουν γινει τωρα 60ρηδες, παρα πολυ λιγοι απο αυτους οδηγουν
ο κυριως νωντας εκ των πραγματων ειναι πολυ μεγαλος δεν εχει διπλωμα πλεον
η bmw του ομως ειναι αναπαλαιωμενη απο τα παιδια του και κοζμει τον χωρο του σπιτιου του
πριν απο ενα χρονο τον κερασα ενα καφε στην καφετερια πλεον και του ειπα πως ηταν και αυτος! ενας λογος που οδηγω μοτοσυκλετα, του μιλησα για το πως τον εβλεπα σαν γιγαντα πανω σε αυτο το παραξενο εργαλειο και συγκινηθηκε και αυτος και εγω
γενικα ειμαι οπτικος τυπος με ενστικτωδη ρεπερτοριο σκεψεων και πραξεων
τα τελευταια τεσσερα χρονια εχω ψυχωση την μηχανη.... γιατι με κανει και αισθανομαι ομορφα, δε ξερω.....μπορει να μου φυγει καποια στιγμη αλλα μεχρι να μου φυγει θα προσπαθησω να οδηγω οσο μπορω περισσοτερο!!!!
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
:ok:.....αδρεναλίνη , στροφές, φύση , αίσθηση ελευθερίας!!!!

ξεκαθαριζω οτι λογο της δουλιας μου ...μοτοσυκλετα για μενα εδω και 11 χρόνια ...μπαινει μπρος καθε Κυριακη πρωι στης 8 και σβυνει το απογευμα στης 5 στο γκαραζ ... περιμενοντας να ξαναπερασει η εβδομαδα

.... ξεκινας μια βολτα και αφηνεις τα παντα πισω σου...τιποτα! ... δεν σκεφτομαι τιποτα... ουτε λογαριασμους , ουτε υποχρεώσεις .......ευθύνες ...σκοτούρες ....καψουρες ... σκατά , ολα πισω!... σαν να μην υπαρχουν ! Απ το πρωτα κιόλας μετρο που τσουλαει το εργαλειο ...με ανοιχτο το κρανος ...το αερακι που δροσιζει το προσωπο μου ...η αίσθηση της επιλογής ...της ισορροπίας ...της ελευθερίας ....της επιτάχυνσης ...της αδρεναλίνης ....μαγεία! ... όαση στη κολοζωή που μας εχουν στριμωξει να ζουμε! Η δικη μου επανάσταση .... κραταω το τιμονι και κατευθύνω, αποφασιζω, εκτελω αυτο που θελω εγω ...αυτο που με ευχαριστει ... για την πάρτι μου ,παντα στα ορια της συνύπαρξης με τους αθρωπους γυρω μου! Οταν πλησιαζει η Κυριακη .... καθε φορα μια γιορτη!... ενα πάρτι των αισθήσεων ! ... φυση , δεντρα , χρωματα, ουρανος , παρεουλα , αδρεναλινη ... πτωμα γυριζω το απογευμα και ενω ξερω οτι πρεπει να δουλεψω μεχρι αργα το βραδυ και με περιμενει πολυ δουλια ...ειμαι τοσο γεματος απ τη βολτα , που πεταω!

Σπιτι-δουλια φιλε!

.... ολη την εβδομαδα ...κατεβαινω 50 μετρα με τα πόδια στο μαγαζι ...και αργα το βραδυ οταν εχουμε τελειωσει και με το καθαρισμα ... ξανα τα 50 μετρα πισω! Πισω απ την οθονη του υπολογιστη ... παραθυρο στην Ελλαδα ...και τροφη για ονειρα μεσα απ τα φορουμ, για ταξιδια, για κορυφές για συναντήσεις . Δουλευεις ολη τη μερα , για να τα μετρας στο τελος του μηνα και πανω στο νημα να ανταποκρινεσαι μολις στις υποχρεωσεις σου! Αν δεν ειχα αυτη την τοσο ομορφη οικογενεια και την γυναικα μου που στηρίζει την τρελα μου ...θα ειχα φρικαρει!

και με ρωτατε τους λογους που καβαλαω μηχανη!.....χεχε!...θα μπορουσα να γραψω βιβλιο.....
 

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Ωραίος Γιάννη!
Ωραίο και το θέμα :cool:
 

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Τα διάβασα όλα πάλι.
Κανείς δεν είπε κάτι εκτός θέματος. Πουθενά δε διάβασα κάτι που με παραξένεψε! Όλα τα έχω σκεφτεί, έχουν περάσει απ' το μυαλό μου...
Στέκομαι στην "επιλογή", "ορίζω τη μετακίνησή μου", "συμμετέχει το σώμα μου"...

Για μένα αυτό δείχνει ότι οι αναβάτες είναι συνειδητοποιημένοι στο σύνολό τους (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα...) και καβαλάνε γιατί γουστάρουν-έστω και σπίτι-δουλειά-σπίτι, σ' αντίθεση με τους οδηγούς, των οποίων η πλειοψηφία οδηγεί από ανάγκη!
 

paschalis

gone4riding
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Πασχάλης
Μοτό
R 1200 GS 'O4
Θυμαμαι πολυ καλα γιατι πρωτοοδηγησα!
Γιατι ηθελα να μαθω ποσα πιανει το Motori Minarelli του Γαβριλου!
Ηταν τοσο ωραια εκεινη η Κυριακατικη καλοκαιρινη βολτα
που αποφασισα να την επαναλαμβανω καθημερινα
για οσο με βασταν τα ποδια μου,που λεει κι ο παππους.
Με οτι μηχανη κι αν εχω με την παπια η με την μεγαλη, δεν εχει σημασια.
Δεν ετυχε αλλα και δεν αφησα ποτε συτην τη συνηθεια.
Μου αρεσαν οι μουσικες που ακουγα εξ'αιτιας της,
μου αρεσαν οι ανθρωποι που γνωριζα μαζι της.
Τρελλαινομαι για το χαμογελο που εχουν τα κοριτσια
οταν τα χτυπαει ο αερας πανω της!
Χρειαστηκε να επιλεξω αναμεσα σε αγαπημενες συνηθειες αυτην..
Τελικα εδω κατεληξα μακραν και με διαφορά.
Να χρησιμοποιω τα ματια τα χερια και τα ποδια
ολα μαζι και χωρια για να κινησω τη μηχανη.
Να ισορροπησω, να μυριζω και να βλεπω γυρω μου ανεμποδιστα!

Υ.Γ.
Αχ ποσο θα ηθελα μια βολτα με εκεινο το Motori Minarelli.
Γεμιζε με 20 δραχμες ρε μαγκες!!!!!!
 

Marion

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Μαριάνα
Μοτό
bmw gs 1200 .....θα ηθελα να ειχα!!
Τo ντοκιματερ "Why we ride " το έχω ,όποιος θέλει μπορώ να του το στείλω με e-mail αλλα χωρίς ελληνικούς υπότιτλους.
Μου επιτρέπετε να καταθέσω και την δικιά μου άποψη...!
Από μικρή (παιδάκι δλδ , 8 χρονών έλεγα στους δικούς μου οτι θα αισθανθώ ελεύθερη (τί μπορούσα να ξέρω περί ελευθερίας μια σταλιά σκατό) όταν θα ήμουν καβάλα πάνω σ'ένα άλογο και θα τρέχαμε παρέα. Στα 13 κατάφερα το όνειρό μου να το κάνω πραγματικότητα, η αίσθηση να τρέχεις πανώ στη ράχη του αλόγου,να άκους την λαχανιασμένη ανάσα του ,να ιδρώνεις μαζί του και να είσαι άμεσα εξαρτημένη από τις ορέξεις αυτου του ζώου είναι πραγματικά μοναδική.Στο αίμα σου εγχέεται τόση αδρεναλίνη που σε κάνει να νομίζεις οτι όλα τα μπορείς και οτι όλα είναι δυνατά. ΖΕΙΣ την κάθε στιγμή.
Αργότερα γνώρισα την χαρά του windsurf, αυτη τη φορά ήμουν εγώ,το πανί και τα στοιχειά της φύσης.Πάλευα με θάλασσα και αέρα και το αποτέλεσμα εξίσου μοναδικό.Και πάλι αυτη η αίσθηση ελευθερίας να κατακλίζει το κορμί, την ψυχή και το μυαλό και να σε αδειάζει απ'όλα τα υπόλοιπα(να μην σε νοιαζει τίποτα, μόνο να έχεις αέρα στο πανί σου)και η αδρεναλίνη στα κόκκινα.
Και ύστερα ήρθε η χαρά της μηχανής που με κάνει να αισθάνομαι όλα τα παραπάνω αλλά και κάτι παραπάνω.Με ταξιδεύει..........με πάει μακριά,οσο πιο μακριά τόσο πιο καλά.....με αδειάζει από τα προβλήματα και με γεμίζει συναισθήματα......στα ρουθούνια μου φέρνει το άρωμα απο την κάθε εποχή. Αλήθεια το έχετε προσέξει! Αλλιώς μυρίζει ο χειμώνας ,αλλιώς το καλοκαίρι και αλλιώς η μεθυστική άνοιξη.Μέσα απο την μηχανή ΖΩ μοναδικά και απόλυτα.ΖΩ την ελευθερία μου. Και φανταστείτε οτι όλα αυτά, μου τα προκαλεί η μηχανή ώντας συνεπιβάτης.Γνωρίζω τί ζημιά θα πάθω όταν αποκτήσω την δικιά μου μηχανή (αμήν Παναγία μου :D). Εκείνη η αδρεναλίνη που λέγαμε θα τρελάνει τις αισθήσεις μου.
Εν κατακλείδι όλους εσάς συμφορουμίτες μου , σας θεωρώ τυχερούς ανθρώπους που έχετε τη χαρά και τη γνώση να απολαμβάνετε αυτό το δώρο.
Εύχομαι σε όλους μας καλά ταξίδια!
 

N4pSt3R

Lost Balkaneros
Περιοχή
Ορεστιάδα
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
BMW F800gs
Όταν ήμουν μικρός ένα δάσκαλος με ρώτησε τι θα ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω...Του είπα ευτυχισμένος, μου απάντησε ότι δεν κατάλαβα την ερώτηση και του είπα ότι δεν κατάλαβε την ζωή!!!

John lenon

Καβαλάω γιατί απλά είμαι ευτυχισμένος εκεί πάνω!!!
 

staga1200

Μέλος
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW 1200 GS
Τo ντοκιματερ "Why we ride " το έχω ,όποιος θέλει μπορώ να του το στείλω με e-mail αλλα χωρίς ελληνικούς υπότιτλους.
Μου επιτρέπετε να καταθέσω και την δικιά μου άποψη...!
Από μικρή (παιδάκι δλδ , 8 χρονών έλεγα στους δικούς μου οτι θα αισθανθώ ελεύθερη (τί μπορούσα να ξέρω περί ελευθερίας μια σταλιά σκατό) όταν θα ήμουν καβάλα πάνω σ'ένα άλογο και θα τρέχαμε παρέα. Στα 13 κατάφερα το όνειρό μου να το κάνω πραγματικότητα, η αίσθηση να τρέχεις πανώ στη ράχη του αλόγου,να άκους την λαχανιασμένη ανάσα του ,να ιδρώνεις μαζί του και να είσαι άμεσα εξαρτημένη από τις ορέξεις αυτου του ζώου είναι πραγματικά μοναδική.Στο αίμα σου εγχέεται τόση αδρεναλίνη που σε κάνει να νομίζεις οτι όλα τα μπορείς και οτι όλα είναι δυνατά. ΖΕΙΣ την κάθε στιγμή.
Αργότερα γνώρισα την χαρά του windsurf, αυτη τη φορά ήμουν εγώ,το πανί και τα στοιχειά της φύσης.Πάλευα με θάλασσα και αέρα και το αποτέλεσμα εξίσου μοναδικό.Και πάλι αυτη η αίσθηση ελευθερίας να κατακλίζει το κορμί, την ψυχή και το μυαλό και να σε αδειάζει απ'όλα τα υπόλοιπα(να μην σε νοιαζει τίποτα, μόνο να έχεις αέρα στο πανί σου)και η αδρεναλίνη στα κόκκινα.
Και ύστερα ήρθε η χαρά της μηχανής που με κάνει να αισθάνομαι όλα τα παραπάνω αλλά και κάτι παραπάνω.Με ταξιδεύει..........με πάει μακριά,οσο πιο μακριά τόσο πιο καλά.....με αδειάζει από τα προβλήματα και με γεμίζει συναισθήματα......στα ρουθούνια μου φέρνει το άρωμα απο την κάθε εποχή. Αλήθεια το έχετε προσέξει! Αλλιώς μυρίζει ο χειμώνας ,αλλιώς το καλοκαίρι και αλλιώς η μεθυστική άνοιξη.Μέσα απο την μηχανή ΖΩ μοναδικά και απόλυτα.ΖΩ την ελευθερία μου. Και φανταστείτε οτι όλα αυτά, μου τα προκαλεί η μηχανή ώντας συνεπιβάτης.Γνωρίζω τί ζημιά θα πάθω όταν αποκτήσω την δικιά μου μηχανή (αμήν Παναγία μου :D). Εκείνη η αδρεναλίνη που λέγαμε θα τρελάνει τις αισθήσεις μου.
Εν κατακλείδι όλους εσάς συμφορουμίτες μου , σας θεωρώ τυχερούς ανθρώπους που έχετε τη χαρά και τη γνώση να απολαμβάνετε αυτό το δώρο.
Εύχομαι σε όλους μας καλά ταξίδια!
Γι αυτό σε γουστάρω βρε κορίτσι !!!
Είσαι μάχιμη ......:) :biker:
 
Top Bottom