"ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ GS 1300 (άρχισαν τα όργανα) πάρτε χαρτί και μολύβι και γράφτε..."

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Καμιά φορά μου θυμίζεις το πουλί να ξέρεις.
 

Tener-ίσιος

Μέλος
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
BMW R1200 GS LC
Για να κλείσουμε το debate Ιαπωνία (και ειδικά Honda) και BMW όσον αφορά την αξιοπιστία, παραθέτω το παρακάτω βίντεο. (Αγγλικά)

Θέλω να πω με αυτό, ότι δεν είναι η BMW ή η Honda ή οι γιαπωνέζικες εταιρίες λιγότερο η περισσότερο αξιόπιστες που καθιστούν τις μηχανές τους κακές ή καλές.
Όλες οι εταιρίες είναι πλέον στο ίδιο καζάνι σε τέτοια θέματα, επειδή η πολυπλοκότητα και ο τρόπος κατασκευής των μηχανών με τόσα πολλά και διαφορετικά μέρη, τις κάνουν να είναι εκτεθειμένες στο ενδεχόμενο να πάει κάτι λάθος.

Πρόκειται για την πιο Premium μηχανή της Honda και πιθανόν την πιο Premium γενικώς σε όλο το φάσμα των μηχανών. Μιλάμε για την Goldwing του 2018 και μετά. Δεν μιλάμε για "παιδική ασθένεια" αλλά για καθαρή αστοχία κι επειδή άκουσα για την BMW ότι σε μια μηχανή που κοστίζει 25.000€ δεν επιτρέπονται κάποια λάθη, να θυμίσω ότι εδώ η συγκεκριμένη φτάνει τις 50.000€ σε εμπορική αξία. Εδώ επιτρέπονται τέτοιες αστοχίες;
Εδώ όμως έχει σημασία η στάση της Honda στα ζητήματα αυτά που όσοι πιστεύουν ότι τα Honda δε χαλάνε, θα πρότεινα να το ξανασκεφτουνε και να δούνε μήπως αυτή η στάση είναι μόνο υπέρ της εταιρίας κι όχι των καταναλωτών που της επιτρέπει να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί για να διατηρήσει αυτήν την φήμη.

Συνοπτικά να πω, ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά ζητήματα όπου η Honda κάνει στο ένα ανάκληση αλλά στο άλλο σφυράει αδιάφορα και ίσως προσπαθήσει να το "λύσει" μεμονομένα στο πλαίσιο της εγγύησης (όπου αυτή είναι ακόμη σε ισχύ) για να αποφύγει μια γενικότερη ανάκληση.

Ξαναλέω ότι όλα αυτά δεν αναιρούν ότι η Honda κάνει καταπληκτικές μηχανές, αλλά είναι τόσο καταπληκτικές και εκτεθειμένες σε τέτοιους κινδύνους όσο και η BMW και όποια άλλη εταιρία.



Έχω πλείστα παραδείγματα από το παρελθόν που η συγκεκριμένη εταιρία είχε τέτοια προβλήματα και ακολούθησε την ίδια τακτική, αλλά αυτό είναι το πιο πρόσφατο που υπέπεσε στην αντίληψή μου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom