Χρωματιστά ..Βαλκάνια!

airmav

air
Περιοχή
Αττικη
Όνομα
tassos
Μοτό
honda vfr 1200x crosstourer, honda c50
3η ημερα, παρκο durmitor...η ημερα και για το δικο μου review.. οδηγησα το 1000crf του γιωργη σε κλειστο κομματι και οπου εβρισκα εβγαινα παραλληλα με το δρομο στο χαλικι....φοβερη αισθηση, σφιχτος κινητηρας και πουπουλο. εστριβε με το μυαλο και μονο και το νευρο στο γκαζι σε προδιαθεται για πολυ παιχνιδιαρικη συμπεριφορα στη διαδρομη. πολυ σωστο και προοδευτικο φρενο. ωραια θεση οδηγησης .δεν εχω αποψη για ανοιχτους δρομους και τελικες , αλλα στο κλειστο το ευχαριστηθηκα. βεβαια δεν το κρατησα πολυ γτ δεν ηθελα να τελειωσει το παρκο και να μην εχω οδηγησει και το δικο μου.


στα του ταξιδιου τωρα....3η μερα....ολ δε μανεϊ...παιχνιδι στη φυση, με πυκνη βλαστιση η οποια οσο ανεβαιναμε σε υψομετρο αλλαζε το τοπιο σε τουνδρα...φανταστικες διαδρομες με γρηγορα και αργα κλειστα κομματια για ολα τα οδηγικα γουστα... η παρεα εκανε τα παντα εκεινη την ημερα. οδηγησε ο καθενας με το στυλ του και απολαυσε ακομα και το τελευταιο χιλιομετρο της διαδρομης. και το βραδυ????? α χα...το βραδυ ειχε κοτορ....παλι.... και μπυρες ....παλι...και πιτσα και ποτα κ τα παντα.. βλεπεις ηταν η τελευταια μερα μαυροβουνιο ηθελε γλεντι....κ οατν στο τελος της νυχτας η παρεα μας αλωνιζε μονη της στο καστρακι του κοτορ γυριζοντας στα δωματια...τοτε τρακαραμε την μοναδικη αλλη παρεα που κυκλοφορουσε στο δρομο τετοια ωρα κ ηταν........τι αλλο???? Ελληνες......αυτα ειναι...
 
Τελευταία επεξεργασία:

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
Το πρωϊνό της επόμενης μέρας αράξαμε για ένα καφεδάκι στο Kotor πριν πάρουμε τον δρόμο για Αλβανία. Είχε ενα δροσερό αεράκι και καθόμασταν δίπλα στην θάλασσα. Κανείς μας δεν ήθελε να φύγει, κάτσαμε αρκετά να πάρουμε τα πάνω μας.

Τα παιδιά έβγαλαν πολλές φωτό εδώ. Αντε παλικάρια η συνέχεια δική σας...
Ετσι! :ok: Μετα την κραιπαλη της Παρασκευης, ξυπνησαμε παλι με βροχη αλλα ειχαμε χιλιομετρα να κανουμε πηγαινοντας νοτια οποτε φαγαμε τα κλασικα κρουασαν με σοκολατα, φορτωσαμε τα μηχανακια και ξεκινησαμε. Η ιδεα ητανε να σταματησουμε για καφε στη Budva αλλα λιγο εξω απο το Κοτορ ειδαμε πολυ ωραιο καφε με τεντα διπλα στη θαλασσα και την αραξαμε εκει για πολυυυυ ωρα λεγοντας διαφορα :cool: Εριξε και κανα δυο μποριτσες οσο ειμαστε κατω απο την τεντα και θαυμαζαμε την ωραια θεα κουβεντιαζοντας γενικως.. Τα καφεδακια ητανε τελεια και μας "σηκωσανε", πραγμα απαραιτητο καθως ειχαμε χιλιομετρα μπροστα μας.







Απο κει και μετα μπλεξαμε σε πολυ κινηση στη Budva (Σαββατο γαρ) και φαγαμε μια απιστευτη καταιγιδα παραλιακα πριν μπουμε στην ενδοχωρα προς τα συνορα με Αλβανια. Στην Αλβανια ειχε επισης κινηση και ειμαστε ολοι κουρασμενοι απο την πολυ γεματη προηγουμενη μερα αλλα ευτυχως ο δρομος εφτιαξε με 4 λωριδες πριν το Δυραχιο και οδηγησαμε σχετικα ανετα και γρηγορα απο ενα σημειο και μετα. Παντως πως τα καταφεραμε, παλι με τη δυση του ηλιου φτασαμε στο ομορφο Μπερατι. Το πλουσιο γευμα στην παλια πολη ειχε βεβαια καποιες "παρενεργειες" την επομενη μερα.




Και η θεα απεναντι την ωρα του φαγητου.

 
Τελευταία επεξεργασία:

airmav

air
Περιοχή
Αττικη
Όνομα
tassos
Μοτό
honda vfr 1200x crosstourer, honda c50
η τεταρτη ημερα ειχε αρκετες μεταβολες στις καιρικες συνθηκες ειδικα μεχρι να βγουμε απο μαυροβουνιο...monte-negro = μαυρο βουνο??? ισως το ονομα εχει να κανει κ με τα καιρικα φαινομενα που λες και το βουνο μαγνητιζει τα συννεφα...τι να πρωτοπω..βροχη, καταιγιδα μεχρι κ ανεμοστροβιλο ειδαμε live στην θαλασσα ακριβως διπλα μας.. νομιζω οτι βαλαμε και βγαλαμε τα αδιαβροχα τουλαχιστο 3-4 φορες εκεινη την ημερα..μετα τα πρωτα χιλιομετρα επι αλβανικου εδαφους το σκηνικο εγινε πιο ελληνικο με ηλιο και ανοδο της θερμοκρασιας


picture hosting


picture hosting
 

george_pan

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
yamaha
Θα κλείσω από την μεριά μου με φωτό της παρέας που της αρέσει να ταξιδεύει από τον καφέ μετά το κοτόρ.

Κώστας (Kordix)


Τιμος (TimosV)


Τάσος (Airmav)


Γίωργος (XLGeorge)


Κώστας(kyo)


Εγώ


Και τέλος και καλύτερη όλων αν και η φωτό δεν είναι από τον καφέ αλλά από το Μπεράτ η Αθηνά


Αυτά απο μένα πέρασα υπέροχα στην επόμενη τώρα!!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
@george_pan οι :photo: είναι:prft:...!!!
Και η παρέα ακόμα καλύτερη...!!!:ok:
 

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450

TimosV

Μέλος
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
Όνομα
Τίμος
Μοτό
Multi 1100
KTM 390 adv
Ξεκινήσαμε τρίο από Αθήνα και στο δρόμο για Λαμία έβλεπα να πετάνε γλάροι από το καθρεφτάκι.
Τελικά όμως ήταν ......

https://ibb.co/nwMTjQ
Αριστερό καπάκι μπαταρίας λόγω σπασμένου δοντιού. Το μαζέψαμε, το ξανα-βάλαμε πίσω. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

TimosV

Μέλος
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
Όνομα
Τίμος
Μοτό
Multi 1100
KTM 390 adv
Δεύτερος καφές ολόκληρης της παρέας (Πλην kyo) στα Μετέωρα.


Βενέτικος ποταμός. Κάπου μετά τα Γρεβενά!!!!!!!


Μετά από κάποια χιλιόμετρα στην Εγνατία...... τα σύνορα (Κρυσταλοπηγή)


Επιτρέπονται οι φωτογραφίες (Κατέβασμα εντός FYROM προς Μ. Πρέσπα)


Έχουμε και τσάϊ. (Λεπτομέρεια, το κουτί του πιτσιρικά λέει στα ελληνικά "Εκλεκτά κηπευτικά Κρήτης")
Πάνω αριστερά ήπιαμε και τα καφεδάκια μας και τις λεμονάδες μας. Η Πρέσπα πολύ όμορφη από βορά και δείχνει διαφορετική σε σχέση με την Ελληνική πλευρά!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

TimosV

Μέλος
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
Όνομα
Τίμος
Μοτό
Multi 1100
KTM 390 adv
Ανέβασμα από το χωριό Stenje FYROM προς Οχρίδα.


Στάση για σχετικές φωτογραφίες


Η Οχρίδα από ψηλά. ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ όμορφο μέρος.


Εθνικό Πάρκο Galicica. Το κατέβασμα προς λίμνη όλα τα λεφτά!!!
 

TimosV

Μέλος
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
Όνομα
Τίμος
Μοτό
Multi 1100
KTM 390 adv
Η Οχρίδα το βράδυ.

Ωραία σκηνή. Αριστερά η εκκλησία, δεξιά το τζαμί. Πολλές τούρκικες σημαίες στο δρομάκι μπροστά. Για καλό ή κακό πήγαμε πιο πέρα για φαγητό. Και κάναμε καλά.
Αν βρεθείτε εκεί πάρτε ..... (Δεν το βρίσκω δυστυχώς). ΔΙΟΡΘΩΣΗ. Φάγαμε στο εστιατόριο "Sveta Sofija". Ψάχνω να βρω τι φάγαμε (xlgeorge??).

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g303864-d4275126-Reviews-Restoran_sveta_sofija-Ohrid_Southwestern_Region.html

Μπορεί να φάγαμε και σε αυτό (DAMAR)!!
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g303864-d3396586-Reviews-Damar-Ohrid_Southwestern_Region.html


Το κάστρο κατά τη νυχτερινή βόλτα. Αμέσως μετά φάγαμε!!!


Πριν τον ύπνο κοίτα τι βλέπει κανείς. Παλιό 126 σε άριστη κατάσταση!!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

TimosV

Μέλος
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
Όνομα
Τίμος
Μοτό
Multi 1100
KTM 390 adv
Η φωτό είναι από τη γνωστή εκκλησία με τον τύπο με τη βάρκα στη FYROM αλλά νομίζω ότι η δικιά μου είναι ..... καλύτερη.


Να χέσω Αλβανικό καφέ!!!! Εδώ με τσίμπησε το καταραμένο έντομο και σε 4 ώρες δε χώραγε το χέρι ..... ούτε στο γάντι. Πάντως ο πάτος του εντόμου για μέλισσα-σφήγκα έμοιαζε. Το Listerine είναι για τα γατάκια. Εδώ μιλάμε για ελέφαντα!!!!!!!!


Την ποιότητα του δρόμου από krajke έως και skuraj αδυνατώ να την περιγράψω. Με το καθαρόαιμο άτι που καβαλούσα (ΔΙΠΛΟ) ένοιωσα και το τελευταίο πετραδάκι. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες καθώς μία φωτό είσαι σαν χίλιες λέξεις. Αλλά λόγω του slalom αδυνατούσα να φωτογραφίσω ασφαλώς...... τις πέτρες. Πάντως ο πισινός εξέφρασε έντονα παράπονα (Το λιγότερο που μπορώ να πώ). Μπράβο παιδιά, την άλλη .... trial!!!!
Αγαπώ τη χώρα και έτσι αυτή με εκδικείται. Και ας λέει ο kordix για τη βελτίωση των πραγμάτων. Η μόνη δύναμη στη χώρα είναι τα ...... κατσικίσια τυριά που δεν παίζονται.
Πάντως στις φωτό δε φαίνεται το χάος. Μόνο όμορφα τοπία και "λίγα" σκουπίδια.


Ο γνωστός δρόμος. Όμορφο τοπίο και "περισσότερα" σκουπίδια.
 
Τελευταία επεξεργασία:

TimosV

Μέλος
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
Όνομα
Τίμος
Μοτό
Multi 1100
KTM 390 adv
Περιμένοντας τον kyo κάπου στα Σκόδρα (Αλβανία). Εδώ το τοπίο έχει λίγο ομορφύνει. Πάντως οι οδηγοί στην Αλβανία είναι σαφώς βελτιωμένοι την τελευταία πενταετία καθώς τους κυνηγά αστυνομία κάθε 5-10 χιλιόμετρα.

https://ibb.co/iuTNB5
Και ναι. Είδαμε το kotor από ψηλά. Όταν φίλος (Ανδρέας) μου πρότεινε τη διαδρομή δε φανταζόμουνα την ομορφιά της. Πάντως κανείς δεν είχε πληροφόρηση ότι για να δεις τη θέα έπρεπε να περάσεις 5km 3Α σε δρόμο υπό κατασκευή. Με προβόλια φουλ (Τεχνολογίας LED και μη χέσω) μπήκα στο .... τοπικό λατομείο. Ο δρόμος καθόδου φανταστικός, αν γίνει με φως πρέπει να είναι πανέμορφος.

https://ibb.co/kvT5W5
Ναι μάνα-γυναίκα, βρήκα το σπίτι και πάω να φάω!!!!!!


Όμορφο το άτιμο. Και η κούκλα όλα τα λεφτά!!!!!
 

TimosV

Μέλος
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
Όνομα
Τίμος
Μοτό
Multi 1100
KTM 390 adv
Βρείτε τι είναι δεξιά??
Η ψαραγορά. Όπως και στην Αθήνα. Με λίγο πιό πολύ μάρμαρο εδώ!!!!!


Τα καμπαναριά του Καθεδρικού ναού του Αγίου Τρύφωνα στο Kotor. Ε, να μην το πώ? Δε μου αρέσει το όνομα πολύ. Καλά ........... Τρύφωνας??????? Πάντως η εκκλησία είναι πανέμορφη.


Ακόμη μία έκδοση της φωτό με την πίτσο, μπυροκατάνυξη στη γνωστή πλατεία.
 

TimosV

Μέλος
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
Όνομα
Τίμος
Μοτό
Multi 1100
KTM 390 adv
Το πρωί της τρίτης μέρας στο Kotor. Έβρεχε όλο το βράδυ. Αλλά τελικά το πρωί, καθυστερήσαμε και λίγο (Φούρνος, νερά, γάλατα!!!!!!), η βροχή συνεχώς μας κυνηγούσε αλλά δε μας έπιανε!!!!


Φωτό από το τέλος της λιμνοθάλασσας. Μετά από αυτό ...... άγρα βουνά και ΠΕΤΡΑ. Δρόμοι απλώς άπαιχτοι. Πανένορφο τοπίο!!!!!!

Η λιμνοθάλασσα από την άλλη μεριά (Πάρτο αλλιώς) !!!!!!


Στην κορυφή του κόσμου με το.... καθαρόαιμο. Ποιος θα το πίστευε!!!!!
Μετά από εδώ το Durmitor!!! Μοναδική παραφωνία, βλέπαμε δασικές ταβέρνες παντού και στο πουθενά και δε σταματούσαμε!!! Ά ρε άτιμοι. Κάνω και δίαιτα!!!!!
Την επόμενη φορά!!!!
 

TimosV

Μέλος
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
Όνομα
Τίμος
Μοτό
Multi 1100
KTM 390 adv
Και λίγο από action camera. Στο βάθος μάλλον το ομορφότερο τοπίο του Durmitor. Βουνό με κάθετες πτυχώσεις!!!! Για .... γεωλόγους!!!!

https://ibb.co/jrkxdk
Και από λίγο κοντύτερα. Πανέμορφο.

Διάφορα τοπία στο ίδιο μοτίβο. Τι όμορφος δρόμος.


Άλλη φορά το βουνό στα αριστερά, άλλη το βουνό στα δεξιά.

Πλησιάζοντας το γνωστό παγκάκι για φωτό!!!!!


Φτάσαμε και ετοιμαζόμαστε!!!!!

Να τραβήξουμε και καμμία φωτογραφία βρε παιδιά. Να καούν τα φίλμ!!!!!


Έ, να ελέγξουμε κιόλας τι τραβήξαμε. Μη χρειαστεί να .... ξανάρθουμε!!!!!!


Η μάνα γίδα τραβάει το μικρό. Ή το μικρό πίνει γάλα!!!!
Και δίπλα περνάει προσεκτικά ο άλλος, μη μας φάνε και τα τσοπανόσκυλα!!!!


Βουνό στα αριστερά!!! Μάνα του χρόνου να πάμε στη θάλασσα!! (ΚΛΥΝΝ)


Να σταματήσουμε και για καμία φωτό. Και ύστερα ρωτάει κανείς γιατί φτάσαμε βράδυ στο kotor. ΞΑΝΑ!!!!!
 
Top Bottom