Thanasis NX 650 Dominator RD08

giamar

Ο Αφραπόγιαννος
Περιοχή
Πιερία
Όνομα
Γιαννης
Μοτό
Vstroma -astrea c100 - voge 300 rally
Λευκάδιος Περιττο να σου πω ότι αντί για μπράσο διαβασα πράσσο και δε φτάνει αυτό ,έψαχνα και στις φωτο το πράσσο .
Μάλλον για καμία τηγανιά είμαι χαχαχαχαχα

thanasis NX 650

Μέλος
Όνομα
Θανασης
Μοτό
Honda Dominator NX 650 ΄99
Honda C50 12V ΄86
Χαιρετώ σας μετά από καιρό.

Η Dominic μπήκε τελικά για ανακατασκευή μοτέρ,μιας και η κατανάλωση λαδιού και το τσικι-τσικι όταν ζεσταίνονταν έκανε αγχωτική και την πιο μικρή βόλτα -κινηση της μοτό.
Με την ευκαιρία έβγαλα το ψαλίδι για βάψιμο και ανακαλύψαμε ότι ο πυρός μέσα στο στο ψαλίδι εχει κάνει σημάδια από τα ρουλεμάν και καλό θα ήταν να αλλαχθεί.
Καινούργιο δεν υπάρχει πουθενά σε αυτό τον πλανήτη αλλά υπάρχει καινούργιο με προηγούμενο κωδικό,που σε ένα σάιτ λέει ότι κάνει για όλα τα μοντέλα αλλά δεν το έχει διαθέσιμο και σε σάιτ που το βρήκα διαθέσιμο το δίνει κατάλληλο μέχρι τα μοντέλα το '89.
Και το ερώτημα μου είναι:

Γνωρίζει κάποιος αν τα ψαλίδια των μοντέλων τέλος δεκαετίας 80 είναι ίδια με τα μοντέλα τέλους δεκαετίας 90?
Ή ακόμα καλύτερα έχει αντιμετωπίσει κάποιος το ίδιο πρόβλημα και πως το έλυσε??

R Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Χαιρετώ σας μετά από καιρό.

Η Dominic μπήκε τελικά για ανακατασκευή μοτέρ,μιας και η κατανάλωση λαδιού και το τσικι-τσικι όταν ζεσταίνονταν έκανε αγχωτική και την πιο μικρή βόλτα -κινηση της μοτό.
Με την ευκαιρία έβγαλα το ψαλίδι για βάψιμο και ανακαλύψαμε ότι ο πυρός μέσα στο στο ψαλίδι εχει κάνει σημάδια από τα ρουλεμάν και καλό θα ήταν να αλλαχθεί.
Καινούργιο δεν υπάρχει πουθενά σε αυτό τον πλανήτη αλλά υπάρχει καινούργιο με προηγούμενο κωδικό,που σε ένα σάιτ λέει ότι κάνει για όλα τα μοντέλα αλλά δεν το έχει διαθέσιμο και σε σάιτ που το βρήκα διαθέσιμο το δίνει κατάλληλο μέχρι τα μοντέλα το '89.
Και το ερώτημα μου είναι:

Γνωρίζει κάποιος αν τα ψαλίδια των μοντέλων τέλος δεκαετίας 80 είναι ίδια με τα μοντέλα τέλους δεκαετίας 90?
Ή ακόμα καλύτερα έχει αντιμετωπίσει κάποιος το ίδιο πρόβλημα και πως το έλυσε??
Μίλησε με το μαγαζί Τογελος.....έχουν στοκ ανταλλακτικών από domie.
Νομίζω όμως ότι είναι διαφορετικά τα ψαλίδια των rd02 .

R Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Γράψε καμμία λεπτομέρεια για την επισκευή κινητήρα
Μέχρι πόσο βαθιά έφτασε και φυσικά τα κοκοράκια πως ήταν?

thanasis NX 650

Μέλος
Όνομα
Θανασης
Μοτό
Honda C50 12V ΄86
Η εμμονή μου με την στάθμη λαδιού,το ψυγείο και η υπομονή να περιμένω να ζεσταθουν τα λάδια εσωσε τον κινητήρα.
Κοκοράκια είναι άψογα και επαναχρησιμοποίησημα ,οι βαλβιδες μετρήθηκαν τα στελέχη τους και ότι άλλο μετριέται και παραμένουν και αυτές αφού καθαριστούν και τριφτουν πάνω στις έδρες τους, αλλάζοντας τα τσιμουχακια βεβαιως-βεβαιως.
Τα τοιχώματα του πιστονιού δεν είχαν το παραμικρό ίχνος γραμμων( όσο φαίνεται με το μάτι),το ίδιο και ο κύλινδρος.Θα ασχοληθούμε με αυτά και πήγε για τορνο ο κύλινδρος και θα μπει το επόμενο νούμερο παραπάνω σφυρήλατο πιστόνι της ProX,το οποίο μου φάνηκε και είναι καμία 30gr ελαφρύτερο από το μαμά.
Η καδένα εκκεντροφόρου εξ όψεως μια χαρά,ο ένας οδηγός της ήταν μισό σπασμένος και στο ξεμονταρισμα έσπασε τελείως.Μαλλον από εκεί πρέπει να ήταν και το τσικι-τσικι όταν ζεσταίνονταν.Θα αλλαχτούν όλα τους,με γνήσια Honda.
Μιας και βγήκε το καπάκι συμπλέκτη θα αλλάξουμε και δισκάκια συμπλέκτη που δεν είχαν αλλαχτεί ποτέ και νομίζω είμαστε κομπλέ.
Α,ξαναείχα θέμα και με το καρμπυρατέρ,με τις φτηνές βενζίνες που έβαλα κάποιες φορές που με έπιασαν τα καβούρια,80 ευρώ ξανά στο Δραινά για να μάθω.
Οξειδώσεις σαν από νερό; ή διαλυτες σε βελόνα,ζιγκλέρ και φωλιάς του πυραυλακι ,λες και την είχα παρατημένη κάνα χρόνο .
Αυτά .......

thanasis NX 650

Μέλος
Όνομα
Θανασης
Μοτό
Honda C50 12V ΄86
Καλημέρα
Τελικά υπάρχει θέμα και με τον εκκεντροφόρο και τα κοκοράκια εξαγωγής,τα οποία χρήζουν αντικατάστασης.
Έχετε να προτείνετε κάποιον/κάπου που να διαθέτει τα ανωτέρω ανταλλακτικά?

R Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Καλημέρα
Τελικά υπάρχει θέμα και με τον εκκεντροφόρο και τα κοκοράκια εξαγωγής,τα οποία χρήζουν αντικατάστασης.
Έχετε να προτείνετε κάποιον/κάπου που να διαθέτει τα ανωτέρω ανταλλακτικά?
Κοκοράκια βάλε καινούργια από Σαρακάκη, δεν κοστίζουν ακριβά
Εκκεντροφόρο ψάξε στο car, κάνε μια ερώτηση και στον Σαρακάκη

thanasis NX 650

Μέλος
Όνομα
Θανασης
Μοτό
Honda C50 12V ΄86
Ευχαριστώ για τη άμεση απάντηση

Την λύση Σαρακάκη την έχω εξαντλήσει.
Αν υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική ρωτάω και με την ευκαιρία να ρωτήσω,ο εκκεντροφόρος XR- FMX -NX ταιριαζουν μεταξύ τους?

R Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Ευχαριστώ για τη άμεση απάντηση

Την λύση Σαρακάκη την έχω εξαντλήσει.
Αν υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική ρωτάω και με την ευκαιρία να ρωτήσω,ο εκκεντροφόρος XR- FMX -NX ταιριαζουν μεταξύ τους?
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι ολόιδια.
Λευκάδιος ακούει?

thanasis NX 650

Μέλος
Όνομα
Θανασης
Μοτό
Honda C50 12V ΄86
Κοκκορακια τελικά βρεθηκαν από Σαρακάκη στα 120 ευρώ.Εκεντροφορο περιμένω απάντηση από μάστορα αν μπορεί να τον επισκευάσει (δεν θυμάμαι τώρα το όνομα του) ,μετά αγορά συμβατού με ΝΧ (αν υπάρχει) γιατί από ΝΧ έχει μόνο ο Σαρακάκης στα 550 ευρώ

R Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Κοκκορακια τελικά βρεθηκαν από Σαρακάκη στα 120 ευρώ.Εκεντροφορο περιμένω απάντηση από μάστορα αν μπορεί να τον επισκευάσει (δεν θυμάμαι τώρα το όνομα του) ,μετά αγορά συμβατού με ΝΧ (αν υπάρχει) γιατί από ΝΧ έχει μόνο ο Σαρακάκης στα 550 ευρώ
120 για τα τέσσερα?
Χρειάζονται και τα 4 αντικατάσταση?
Συνήθως το ένα φαγωνεται

Λευκάδιος

Μέλος
Περιοχή
West Side Athens
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
BRP
Ανάλογα την ζημιά ο Μπούμπης στους Αγίους Αναργύρους ίσως μπορέσει να σώσει τον εκκεντροφόρο.Έχει φτιάξει στο XR μου με πολύ καλό αποτέλεσμα.
Υπάρχει άλλος ένας μάστορας που κάνει την ίδια δουλειά (ίσως και λίγο πιο οικονομικά) αλλά αυτή την στιγμή μου διαφεύγει το όνομα του (μπορώ όμως να το μάθω αν ενδιαφέρεσαι.
Οι κωδικοί των γνήσιων εκκεντροφόρων σε NX,FMX είναι διαφορετικοί αλλά 99.99% ταιριάζουν από το ένα μοτέρ στο άλλο,αν δεν κάνω λάθος του NX είναι λίγο πιο 'άγριος' στα χαρακτηριστικά (όσο άγριο μπορεί να είναι ένα στοκ NX ..).
Επίσης ο Θεοχάρης,παλιός 'βελτιωτής' σε Honda είχε εξελίξει ένα κιτ βελτίωσης για FMX βάζοντας μεταποιημένο εκκεντροφόρο από NX.
Τέλος και οι aftermarket εκκεντροφόροι για FMX,NX,XR650L είναι κοινοί για τα τρία μοντέλα (χωρίς όμως να έχουν αυτόματο αποσυμπιεστή)

snpl

Μέλος
Περιοχή
Βιβ λα Φρανς
Όνομα
Σπύρος
Μοτό
Teneke II
Τέλος και οι aftermarket εκκεντροφόροι για FMX,NX,XR650L είναι κοινοί για τα τρία μοντέλα (χωρίς όμως να έχουν αυτόματο αποσυμπιεστή)
O procycle.us εχει εναν και στο site δίνει και τις διαστάσεις για τους λοβούς του εκκεντροφόρου ωστε να κανεις σύγκριση.

thanasis NX 650

Μέλος
Όνομα
Θανασης
Μοτό
Honda C50 12V ΄86
Σε ευχαριστώ Λευκάδιε για τις απαντησεις.
Σε κάποιον Άγγελο τον δώσαμε,δεν ξέρω αν είναι ο δεύτερος δικος σου που δεν θυμάσαι
Τεσπά,περιμένω αύριο να τον δει και να πει αν φτιάχνεται ή όχι ......

thanasis NX 650

Μέλος
Όνομα
Θανασης
Μοτό
Honda C50 12V ΄86
Ο Άγγελος είπε ότι μπορεί να φτιαχτεί αλλά θα γίνει στάδιο 1,όχι μαμά.
Θα δουλέψει ρε παίδες με μαμά καρμπ και εξατμίσεις ? Ο μηχανικός μου λεει ότι χαμηλά και ρελαντί θα έχω θεματακια,όχι ότι δεν θα οδηγείται αλλά .......

R Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Ο Άγγελος είπε ότι μπορεί να φτιαχτεί αλλά θα γίνει στάδιο 1,όχι μαμά.
Θα δουλέψει ρε παίδες με μαμά καρμπ και εξατμίσεις ? Ο μηχανικός μου λεει ότι χαμηλά και ρελαντί θα έχω θεματακια,όχι ότι δεν θα οδηγείται αλλά .......
Αν χρειαστείς καρμπυρατέρ σβέλτο έχω ένα μικουνι νομιζω

thanasis NX 650

Μέλος
Όνομα
Θανασης
Μοτό
Honda C50 12V ΄86
Αν χρειαστείς καρμπυρατέρ σβέλτο έχω ένα μικουνι νομιζω

Ευχαριστώ,αλλά ήδη πλήρωσα μια 80αρα για να φτιάξω το πυραυλακι+φωλιά του στο Keihin και με το κουστουμακι του εκκεντροφόρου-κοκκορακια εξαγωγής που προέκυψε άρχισε να ξεφεύγει ο προϋπολογισμός της ανακατασκευής.......

boxer

Μέλος
Περιοχή
Ελλαδα
Όνομα
Νικος
Μοτό
BMW
...... που προέκυψε άρχισε να ξεφεύγει ο προϋπολογισμός της ανακατασκευής.......
Κλασική περίπτωση.
Και ανάλογα την ανακατασκευή, ξεφεύγει από πολύ έως πάρα πολύ!!!!!!

Top Bottom