Σαγιονάρα στεφανώσου san

Augotaraxos

Μέλος
Περιοχή
Κως
Όνομα
Κώστας
Μοτό
Γκόλφω
CRF 300L
(έκλαψα με το 'φούλημ' του Αυγοτάραχου, εξάγουμε Αγρινιώτικο πολιτισμό)
Εκτός απο Μεσολογγίτης, είμαι και μισός Αγρινιώτης οπότε ήταν αυθόρμητη η έκφραση :ha.
 

estebahn

Μέλος
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
CBR 600F4i
Ημέρα 20η, 19/09/’23
Tokyo, τελευταία km



Ξυπνάω κάπως μουδιασμένος, ρε γαμώτο πρέπει να το πάω πίσω τώρα; Πρέπει; Για πρώτη φορά ξεκινάω την ημέρα μου χωρίς να φορτώσω το μηχανάκι, ήδη νιώθω ένα μικρό κάτι μέσα μου κάπως περίεργο. Μέχρι το μαγαζί με τα νοικιάρικα έχω κάτι σαν μιάμιση ώρα δρόμο, το μοτοσυκλετάκι ελίσσεται άνετα στις λεωφόρους του Τόκιο. Από τα λίγα πράγματα που μένουν στο μυαλό μου από αυτή τη βόλτα, είναι ότι πολλές λεωφόροι φέρουν πινακίδες που ενημερώνουν ότι σε περίπτωση μεγάλου σεισμού, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από το κοινό. Για να διευκολύνουν τους διασώστες; Επειδή ίσως είναι ευάλωτες σε τσουνάμι; Ευτυχώς, όσο είμαι εγώ εκεί ο Εγκέλαδος δεν ξυπνά, τα 7.5 ρίχτερ έρχονται τρεις μήνες μετά, με το τέλος του 2023.

Φτάνω Hatogaya, αναγνωρίζω τον κεντρικό δρόμου όπου δυo βδομάδες πριν περπατούσα φορτωμένος με το λουκάνικο, με το ταξίδι να διαγράφεται μπροστά μου, με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Τώρα; Τώρα το ταξίδι τελειώνει. Πήγε καλά; Πήγε. Γυρίζω για αρχή σώος και εγώ και ο ευαίσθητος καρπός μου. Η μοτοσυκλέτα το ίδιο. Οκ λίγο πιο μπιχλιάρικη απ’ ότι την παρέλαβα. Και η ψυχή μου; Γεμάτη συναισθήματα, εμπειρίες, εικόνες, ανάκατα όλα από την πυκνή ροή με την οποία γέμισαν τα 24ωρα μου τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες. Αριστερό φλας. Έφτασα. Με ένα γρυλισματάκι στο γύρισμα του κλειδιού, ο μονοκύλινδρος σβήνει. Γαμώτο!
 

estebahn

Μέλος
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
CBR 600F4i
Μια παρένθεση για ένα περιστατικό που χρήζει αναφοράς: Όσο εγώ βολτάρω στην Ιαπωνία, το VFR μου βρίσκεται στην Ελλάδα για επισκευές. Ο Φίλος που έχει αναλάβει την δουλειά, τις πρώτες μέρες του ταξιδιού με ενημερώνει πως χρήζει αλλαγής μια φλατζούλα στο ρεζερβουάρ. Το ανταλλακτικό δεν είναι ακριβό, αλλά ο Σαρακάκης δίνει 1+ μήνα χρόνο παράδοσης από την Ιαπωνία. Για χαβαλέ μου πετάει ‘ρε δεν κοιτάς μήπως το βρεις εκεί που θα ‘σαι;’. Μη έχοντας την ίδια διεύθυνση για πάνω από μια νύχτα, μου έρχεται η ιδέα να δώσω τον κωδικό ανταλλακτικού στα παιδιά από την εταιρεία ενοικίασης και να ρωτήσω αν θα ήταν εφικτό να την παραγγείλουν και με την επιστροφή μου στο Τόκυο να μου την παραδώσουν. Όπερ και εγένετο, το ανταλλακτικό με περιμένει στο σακουλάκι του μέσα στο ντοσιέ της μοτοσυκλέτας όταν την επιστρέφω. Rental 819 Hatogaya, τους συνιστώ με χίλια.
 

estebahn

Μέλος
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
CBR 600F4i
Η υπάλληλος περνάει ένα τσεκλιστ με τη βοήθεια του ντοσιέ, κοιτάζει για πιθανές ζημιές, αν είναι γεμάτο το τεπόζιτο, τυπικά πράγματα. Γυρνάει το κλειδί, γράφει τα χιλιόμετρα στο ντοσιέ. Τότε συνειδητοποιεί την διαφορά σε σχέση με τα χιλιόμετρα αναχώρησης, ξανακοιτά το κοντέρ και το ντοσιέ αρκετές φορές, γυρνά και με γουρλωμένα μάτια μου λέει κάτι στα γιαπωνέζικα, με τις λίγες γνώσεις μου, αποδίδεται ως ‘είπανε την γριάς να χέσει…’. Το οδόμετρο έγραψε 2.575 χιλιόμετρα με εμένα στην σέλα.






Δυόμιση χιλιάδες χιλιόμετρα και δεκαπέντε ημέρες χωρίζουν τις δύο φωτογραφίες. Τα ευχαριστήθηκα μέχρις μέτρου.
 

boxer

Μέλος
Περιοχή
Ελλαδα
Όνομα
Νικος
Μοτό
BMW
Το καλύτερο από όλα όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα με διάφορα θα ελεγα!!!!! :inlove:
Εκτός του ότι έγινε σε μια χώρα που "σπάνια" θα διαβάσεις τέτοια ταξίδια (ειδικά από Ευρωπαίους), είχε πάρα πολλές πληροφορίες, ωραίες περιγραφές, πολύ ωραίες φωτογραφίες, χρήσιμες αναφορές, φωτογραφίες με το μηχανάκι τόσες όσες χρειάζονται (χωρίς να είναι σε κάθε φωτογραφία μέσα και η μηχανή και να καταντάει κουραστικό)!
Ήταν κάτι τελείως διαφορετικό και απρόσμενα ωραίο!!!
Πήγες σε πάρα πολλά μέρη, και συγχρόνως είχες βάλει και μεγάλη ποικιλία "πραγμάτων" στο πρόγραμμα σου για να δεις!!!!!!
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Savvas62

Μοτοβόλτα = ΙΕΡΗ - ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗ και ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
Όνομα
Σάββας
Μοτό
HONDA RC 90, HONDA HF-05, HONDA PCX 125+150, YAMAHA CYGNUS
Φανταστικό ταξίδι !
Ευχαριστούμε που μας ταξίδεψες σε ένα μέρος που μάλλον εμείς δεν θα πάμε ποτέ.
Και σε άλλα τέτοια ωραία με υγεία και πάντα όρθιος! :friendship:
 

est

Μέλος
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
Σουζούκι ΔρΖ
Ωραίος συνονόματε!
Έκανες ταξιδάρα!
Και η περιγραφή σου με κράτησε μέχρι το τελευταίο ποστ, ευχαριστούμε που το μοιράστηκες!
 

estebahn

Μέλος
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
CBR 600F4i
Παιδιά σας ευχαριστώ έναν ένα ξεχωριστά για τα καλά σας λόγια, Pan-dvs , boxer , Kardabix , parkaris , Savvas62 , gior-gos , Padis , est :friendship:
Ειλικρινά χαίρομαι με όσα γράψατε. Είχα ετοιμάσει και περιγραφή του υπόλοιπου της ημέρας, αλλά θα το αφήσω εδώ με έναν μικρό επίλογο.
 

estebahn

Μέλος
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
CBR 600F4i
Επίλογος

Έλα ντε, τι να γράψεις για επίλογο όταν έχει προηγηθεί ολόκληρος Μπεν Χουρ; Προσπαθώντας να τακτοποιήσω μερικές σκέψεις, θα πω ότι ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα, αν όχι το πιο ενδιαφέρον ταξίδι που έχω κάνει. Ήταν μαγικό να βλέπεις τον συνδυασμό εντελώς διαφορετικής φύσης, μαζί με εντελώς αλλιώτικη κουλτούρα η οποία είναι με την δυτική έννοια ‘ανεπτυγμένη’. Το να βιώνεις από κοντά έναν πολιτισμό που νόμιζες ότι ψιλοήξερες (φευ!), αλλά και του οποίου τα τεχνολογικά επιτεύγματα θαμάζεις, ήταν εξαιρετικό. Και πρωτίστως να ανακαλύπτεις πόσο διαφέρουν, ή και όχι, οι άνθρωποι και η ζωή τους σε σχέση με ότι περίμενες ή με το πώς εσύ ζεις, ε αυτό ήταν από τα κυριότερα highlight της εκδρομής. Στα πεζότερα θέματα, η οδήγηση ήταν απόλαυση, ευχαριστήθηκα να περιπλανιέμαι σε έρημα δρομάκια σε βουνό και θάλασσα. Το πόσο γούσταρα και το – τυχαία επιλεγμένο- GB350S νομίζω φάνηκε στην αφήγηση ξεκάθαρα.

Γυρνώντας στο κομμάτι της αφήγησης, είμαι ενήμερος ότι φλυάρησα, ότι είπα τα δικά μου, ότι έδωσα λεπτομέρειες για πράγματα που λίγους αφορούν. Και ίσως σε μερικά σημεία να παραέβαλα και φωτογραφίες. Δεν έχω αυταπάτες, ελάχιστους αφορά σήμερα ένα κείμενο 150 σελίδων για την εκδρομή ενός αγνώστου. Τα κατέγραψα ωστόσο όλα δίνοντας έμφαση σε αυτά που εντυπωσιάζουν και εξιτάρουν εμένα, έναν πωρωμένο με την 90ies και πίσω μηχανολογία και την κοινωνική παρατήρηση. Το να ζήσω το ταξίδι ήταν ένα σκέλος, το να το βάλω σε μια σειρά για να το καταγράψω και να το παραθέσω στο ADVride ήταν ένα δεύτερο σκέλος που με βοήθησε να οργανώσω τις πυκνές αναμνήσεις. Επίσης, ήταν και ενδιαφέρουσα ασχολία που μου έτρωγε χαλαρά 15 – 20 ώρες την εβδομάδα για το σύνολο του πληκτικού, σκοτεινού ελβετικού φθινοπώρου και χειμώνα.

Οπότε, όσους μείνατε και διαβάσατε ως εδώ, σας ευχαριστώ πολύ για την παρέα. Να ‘μαστε γεροί να τριγυρνάμε.

Καλές βόλτες και... σαγιονάρα,

Στέφανος :friendship:

 

HAWK_46

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Λευτέρης
Μοτό
Μηλοκλέφτη
Ευχαριστουμε Στεφανε που το μοιραστηκες μαζι μας, για τις φωτο και ειδικα για τις φλυαριες σου οπως λες.
Να εισαι καλα να ταξιδευεις.
:friendship:
 

Augotaraxos

Μέλος
Περιοχή
Κως
Όνομα
Κώστας
Μοτό
Γκόλφω
CRF 300L
Ευχαριστούμε για τον κόπο που έκανες και μας μετέφερες με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία σου από την μοναδική Ιαπωνία. Πραγματικά απολαυστικό θέμα στο forum, και θα έλεγα πολύτιμο για κάποιον που θέλει να πάρει μία γεύση της κοινωνίας των Ιαπώνων και να ταξιδέψει στη χώρα, καθώς ξεπερνάει κατά πολύ την επίπεδη ματιά και πλησιάζει περισσότερο σε ανθρωπολογική προσέγγιση.
 
Top Bottom