Της τελευταίας στιγμής...

2wheeler

Μέλος
Όνομα
Τασος
Μοτό
F800GS, RSV MILLE
Το 7 αργαμιση πολύ είναι κατά τη γνώμη μου για μια τέτοια βόλτα. Το 5:30 είναι το ιδανικό για εκκίνηση από τα Μακντόναλντ στην εθνική άντε 6:00 για να φανεί ότι έγινε και μια υποχώρηση. Μπορεί βέβαια και να σφάλω, βασικά δεν θα τολμήσω ποτέ να ανεβάσω εδώ βόλτα με τέτοια ώρα εκκίνησης καθόσον δεν θέλω να δεχθώ απροειδοποίητη βολή αντιαρματικού όπλου, ούτε να βλέπω έναν έναν να πέφτει τανάσκελα να πεθάνει και να το φέρω βάρος στη συνείδηση μου. (αν επιβιώσω από την βολή του αντιαρματικού)
Εγω να ξες, για σιδηροκωλες οριτζιναλ, ξεκινάω 4:00
 

naftilos

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα Παλληνη-Ηρακλειο Μεσσαρα
Όνομα
Θωμας
Μοτό
Aprilia Pegaso 650ie - Caponord ETV 1000RR - Futura RST1000
Εγω να ξες, για σιδηροκωλες οριτζιναλ, ξεκινάω 4:00
Μα δεν διαφωνώ επ αυτού, και εγώ δια να ημπορέσω να είμαι στην γραμμή εφορμήσεως των Μακντόναλντ στην εθνική στις 5:20, ώστε 5:30 να σαλπίσει το…. { ο Σώζων εαυτό σωθείτω }…. το σάλπισμα αφύπνισης εις το Λαύριον είναι στις 4:00, και στις 4:30 βρίσκομε στη γέφυρα του καταδρομικού στη φάση πρόσω ημιταχώς και οι δυο.
Αλλά μερικές φορές η σύνθεση της δύναμης του περίπολου αντιδρά και ασκεί βέτο, οπότε πάμε και 1/2 ώρα μπροστά καμία φορά και 3/4.
 

ChrisKO

Μέλος
Όνομα
ΧΡΗΣΤOΣ
Μοτό
BMW F800GS-ΤΟ ΠΡΙΟΝΙ
Για Αττική αύριο,είναι κανένας μέσα; Χώμα εννοειται
 

naftilos

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα Παλληνη-Ηρακλειο Μεσσαρα
Όνομα
Θωμας
Μοτό
Aprilia Pegaso 650ie - Caponord ETV 1000RR - Futura RST1000
Έλα σώπα, μπαίνω Ιονία οδό. Λίγο έχω ξενερωμα γιατί δεν τίμησα τοπικά προϊόντα σήμερα, αλλά δεν θα ξεμενα βαθιά νύχτα στο βουνό για ένα σνακ. Όλα καλά.
Κανένα νεότερο από το μέτωπο? σε πια φάση ημπορεί να βρίσκετε η κάθοδος του ενός
 

amyroukai

Κουλάδι Σωληνάκιας
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Σπίτι, έβγαλα πανοπλία, δεν μπορώ να κάτσω ούτε σε καρέκλα :p

Προσωπικό ρεκόρ με το 950 σε τετραψήφιο νούμερο χιλιομέτρων.
 

amyroukai

Κουλάδι Σωληνάκιας
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Τι να πρωτοπει κανείς για ψες. Η εκδρομή "όλα λάθος" και όλα σούπερ.


Όργάνωση; Μηδέν. Ένα στο περίπου πλάνο, που ξεκίνησε από το "θέλω να κάνω τον πρώτο Μπάρο της σεζόν" και το να πάω να δω την λίμνη από το ίνσταγκραμ. Βγάζω διαδρομή στο google, έχουμε πολλάκις πει ότι το να την περάσεις μετά στο garmin είναι περιπέτεια το λιγότερο (και πρέπει να βγάλω το maps από το μυαλό μου σαν εκδρομικό συντελεστή πια). Από συμμετοχές πάλι... Περίπου κενό, η οριακά κατανοητή "δεν θα ήθελα αλλά θέλω" του αγαπητού σιδηρόκωλου Ναυτίλου, χάθηκα λίγο με την δουλειά και δεν έκανα το πρόγραμμα συγκεκριμένο. Με ρωτάει το κορίτσι θα πας τελικά; Της λέω ναι, μου λέει ποιοί θα είστε, της λέω τον μόνο σίγουρο τον βλέπεις, έχει σταματήσει να προσπαθεί να με μεταπείσει στο στυλ που θα πας μόνος στις ερημιές θα σε φάνε οι λύκοι. Τί ώρα θα φύγεις; Την ώρα που θα ξυπνήσω.

3:33πμ ανοίγει το μάτι. Δεν είναι υπερβολή για το κείμενο, ήταν όντως η ώρα. Το μυαλό αρχίζει "να σηκωθείς, να κάνεις ανατολή εκτός Αθήνας. Επίσης, εκείνο το εξοικονόμηση και το αυθαίρετο που...." ΣΚΑΣΕ, σε λίγη ώρα ξανακοιμήθηκα και... περίμενα ότι θα ξυπνήσω κάτι τύπου πριν τις 6 αλλά ήταν λίγο πριν τις 7 τελικά. Τι κάνεις τώρα; Ε, ντους, ετοιμασίες λοιπές και 9 βενζινάδικο, τραγικά αργά για τέτοια βόλτα, ευτυχώς που η μέρα έχει μεγαλώσει. Το 950 τα είπαμε δεν είναι βολικό αλλά είναι το μόνο που δουλεύει σωστά, οπότε δεν είναι ότι υπήρχαν επιλογές. Μετά από λίγη βαρετή ώρα ΕΟ φτάνω Γέφυρα και ο αέρας εκεί ξεριζώνει δέντρα και απειλεί να ρίξει το μηχανάκι κάτω εν κινήσει αλλά και παρκαρισμένο, απλά χαμός.



Η υπέροχη αυτή δροσιά συνεχίζεται και στην Ιονία οδό, όπου γελάω με το "Ισχυροί άνεμοι μειώστε ταχύτητα" που το μηχανάκι το κάνει πιο ευαίσθητο στις ριπές, οπότε απλά δεν κόβω. Να πούμε εδώ ότι το garmin XT έχει ΦΑΓΩΘΕΙ για το ότι πρέπει να γυρίσω σπίτι να πάρω εκκίνηση διότι ο ηλίθιος που δεν οδηγεί αλλά προγραμματίζει δεν μπορεί απλά να βάλει "πλοήγηση στο επόμενο γαμημένο γαμοσημείο γαμώ το κερατάκι σου γαμώ", λέει "στο πλησιέστερο της διαδρομής" και ο τρόπος που το φόρτωσε από το Explore δείχνει το πλησιέστερο στις Αφίδνες. Μην ρωτήσεις για πιο αναλυτική διαδρομή, σταματούσε λίγο μετά το Αντίρριο λόγω περιορισμού σε σημεία. Δηλαδή το Explore ενώ βλέπει μια ΣΩΣΤΗ διαδρομή δεν μπορεί να την μεταφράσει συμβατά με την συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο Explore και να την χρησιμοποιήσεις όπως την βλέπεις, μιλάμε για ΤΕΤΟΙΑ διάνοια στην κορυφαία εταιρεία συσκευών πλοήγησης.

Οπότε τι κάνουμε; Στάση για τέντωμα, επόμενο σημείο στο Drive και αποστολή στην συσκευή. Εννοείται ότι με στέλνει λάθος και ευτυχώς είχα διαβάσει μιά περιγραφή/κριτική για το σημείο και πήγα σωστά. Στάση στο φράγμα Λούρου για φωτό (λάθος staging και το σημείο δεν έχει ενδιαφέρον πέραν του φράγματος που μου αρέσει να τα χαζεύω) και μετά φτάνω στο χωριό Τα λόγια είναι περιττά και οι φωτό λίγες. Η συννεφιά βοηθάει στο να δώσει ακόμα πιο όμορφους τόνους στα χρώματα, έχει κόσμο, έχει και ένα τυπάκι που παίζει ελληνικό φολκγαβγαβάδικο, παραφωνία και ιεροσυλία.

Πιάνουμε λίγο την συζήτηση, από Ιωάννινα, έχει ένα XJR1300 (πες μου ότι τυχαία μετά το νήμα βρέθηκε αυτός) που θέλει να το δώσει γιατί πήρε τενερέ 750 και το έφτιαξε και όλο αυτό καβαλάει με την παρέα που έχει μόνο παλιά και κάνουν χωματάδες. Μας διακόπτει εργασιακό του τηλέφωνο που κρατάει πολύ, κλείνει, χαρετάω και συνεχίζω. Αν θέλετε το XJR που λέει ότι είναι "χαρτί" όλο και κάποιος θα τον ξέρει, λευκό Volvo και σχετικά "σπάνια" μηχανάκια, πόσοι να είναι.

Φεύγω με δυσκολία γιατί είναι απλά υπέροχα. Καλοκαίρι με κόσμο μάλλον θα είναι τραγικά.










 

amyroukai

Κουλάδι Σωληνάκιας
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Επόμενος προορισμός ο Κουιάσας, είχα δει περνώντας την πινακίδα, δεν σταματούσαμε ποτέ, είχα πάρει μερικές εικόνες από τον Χάπι Τράβελερ, όχι τον πολιτικό, τον άλλο. Βενζίνη πρώτα όμως, σταματάω πριν βγω Ιονία πάλι. Στο βενζινάδικο ένα πιτσιρίκι μου λέει θέλει να πάρει monster 600 ή 620, του λέω πανέμορφο και αν είναι προσεγμένο θα το χαρείς, αλλά να ξέρεις ότι είναι σχετικά ευαίσθητα μηχανάκια, του φαίνεται περίεργο πουναξερες, σκάει Γερμανός με βανάκι και Quad ντακαρίσιο, η κουβέντα γυρίζει εκεί. Πληρώνω, έρχεται ένας μεγαλύτερος που χαζεύει το γκλίτερ και μου λέει ότι θέλει λίγο γράσο το διπλό σταντ (και έχει δίκιο).















Πάμε λοιπόν πάλι στο άγνωστο από χωριά που δεν θυμάμαι να έχω δει τουλάχιστον σε πρόσφατο χρόνο, φτάνω σε ένα σημείο με έργα οδοποιίας, μάλλον είχε κατέβει το βουνό και έχουν κάνει αντιστήριξη/σταθεροποίηση και θα περάσουν νέο οδόστρωμα. Ευτυχώς πολύ μικρό κομμάτι, εντυπωσιακό το έργο. Εντυπωσιακός και ο δρόμος για να φτάσεις εκεί, η χαρά της φουρκέτας με θέα και δεν ξέρω αν θέλω να χαρώ τον δρόμο ή το βουνό, κάνω και τα δύο με παραχωρήσεις. Λίγο μετά φτάνω στο μοναστήρι της Κηπίνας που πλέον έχει ωράριο 10-5 αν ισχύει το ταμπελάκι, είχε και κόσμο. Περνάω και φτάνω Κουϊάσα όπου γίνεται Ο πανικός από αυτοκίνητα και ξενερώνω άσχημα. Παρκάρω, φορτώνομαι και... ευτυχώς όλοι φεύγουν και μένω εγώ και ένα ζευγάρι ακόμα. Φωτό, διπλό ελληνικό, ο μισός έχει χυθεί γιατί είχα αναγκαστεί πριν φύγουν όλοι να κάτσω μακριά και το έδαφος δεν βοηθάει την μεταφορά υγρών πλην του ποταμιού. Λεφτά θα πάρμουαχαχαχαχαχα καλά τέλος πάντων. Έρχεται τυπάκι με μπουφάν μηχανής και κάθεται διπλανό τραπέζι. Έρχονται ακόμα τρία τυπάκια με μπουφάν μηχανής. Ο πρώτος τυπάκος με ρωτάει αν είναι σελφ σέρβις, πιάνουμε την συζήτηση, καθόμαστε μαζί (αντίο ήχοι του δάσους, θα σας θυμάμαι με αγάπη), καταγωγή από Ιράν με μητέρα Ελληνίδα, μου λέει για την δουλειά του, έχει CB1000 το τελευταίο, θέλει να πάρει GSA για να ταξιδέψει και να πατάει χωματόδρομο και τους σπασμένους επαρχιακούς, δεν ξέρω αν με τρολάρει ή όχι, περνάει η ώρα ευχάριστα πάντως. Υπάρχει ακόμα ένα ωραίο σημείο, δεν θα πάω εκεί σήμερα γιατί δεν έχω ούτε σωστά ρούχα ούτε παπούτσια (το τέρμα ανήφορο με το enduroguard και τις μπότες δεν είναι ευχάριστο, το έχω δοκιμάσει). Ανταλλάσσουμε ίνσταγκραμ με τον Γιάσερ, μου λέει αν χρειαστείς κάτι από Γιάννενα, ακόμα και φιλοξενία, να μου πεις, του φάνηκε περίεργο το να γυρίσω Αθήνα αυθημερόν. Είναι τρελοί αυτοί οι Αθηναίοι!












Ο αυχένας είναι όπως τον ξέρουμε. Τίγκα στην αγελάδα και τα "δωράκια" στο δρόμο, πέτρες σκόρπιες παντού. Συνειδητοποιώ ότι υπάρχει και άλλη πλατεία στους Καλαρρύτες, καλά έκανε και μας έβριζε ο άγριος (και δεν έκανε καλά ταυτόχρονα :p τον θυμήθηκα καθ' οδόν για Κουιάσα και γελούσα). Το καλό και κακό είναι ότι φυσάει άγρια (σε φάση ρίχνει το μηχανάκι/δεν ρίχνει το μηχανάκι/πετάει κάτω το κράνος/θα ψάχνω οτιδήποτε δεν στερεώθηκε καλά για πάντα στις χαράδρες) και η πέτρα με την επιγραφή καλύπτει από μερικές ριπές αλλά όχι από όλες. Κάθομαι λίγο να χαζέψω αλλά είναι προφανές ότι δεν θέλει παρέα σήμερα το βουνό και το σέβομαι.
 

naftilos

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα Παλληνη-Ηρακλειο Μεσσαρα
Όνομα
Θωμας
Μοτό
Aprilia Pegaso 650ie - Caponord ETV 1000RR - Futura RST1000
δηλαδη ενω αυτη κρατα μπαλτα ,εγω να αμυνθω με το ''ροπαλο'' ???:thnkg:


Όχι βέβαια.
Εκτελείς έναν αριστοτεχνικόν στρατηγικόν ελιγμόν υποχώρησης σφυρίζοντας αδιάφορα κοιτώντας τον Α του Κενταύρου, και κινούμενος τάχιστα οφηδοειδως δια να μην δίδεις εύκολον στόχον πας και κρύβεις το ρόπαλον εις ασφαλές σημείον ώστε να έχεις τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσεις κάποια επόμενη φορά.
Απευθείας αντιπαράθεση Γυκογιωργης VS Γλυκογιωργαινα εις την γραμμήν επαφής, η στρατηγική ανάλυση προβλέπει απότομη κατάρρευσην του μετώπου εις τον τομέα ευθύνης του Γλυκογιωργη
 
Τελευταία επεξεργασία:

amyroukai

Κουλάδι Σωληνάκιας
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R






Κατεβαίνω δυό στροφές για την ποζεράδικη φωτό με την χιονούρα που παίρνουμε κάθε χρόνο, σκάνε μύτη δυό Τσέχοι, γρι αγγλικά, με Γερμανικά (που ξέρω 20 λέξεις) και νοήματα λένε ότι πάνε σε ένα κάμπινγκ μιά ώρα μακριά, εγώ τους λέω ότι πάω Αθήνα και κοιτάζονται, 14 μέρες roadtrip τα τυπάκια, στην ηλικία μου, τους αγάπησα. Έβγαλα και λιγότερο ποζεράδικη με χιονούρα προς Ματσούκι αλλά δεν είναι "εντυπωσιακή".




Ο άλλος χοντρός είναι πιο ευλύγιστος και χαριτωμένος




Αυτή την φορά θα κατέβω από Ματσούκι που δεν το κάνουμε συχνά. Είχα δει ότι έχει καταρράκτες και εκεί, οπότε ευκαιρία. Ο δρόμος χειρότερος από των Καλαρρυτών αλλά όχι αδιάβατος και λοιπά φίδια που μας πουλούσαν.







Οι καταρράκτες είναι όμορφοι (περίεργο, ξέρω) και άγριοι λόγω ύψους αλλά για να τους δεις θέλει να πας μονοπάτι που ξεκινάει κομμένο "μαχαίρι" και τα είπαμε, μπότες και στολή δεν είναι το καλύτερο, συν ότι έχει περάσει η ώρα, δεν έχω νερό γιατί είχα γεμίσει σε πηγή αλλά εξετέλεψε, δεν πεινάω αλλά νιώθω ότι πέφτει η ενέργεια μου. Κουπονάκι για επόμενη επίσκεψη.



GPS έχω βάλει Ελάτη Τρικάλων και με πάει από δρόμο που δεν έχω ιδέα που βγάζει. Το καλό είναι ότι λίγες στροφές μετά τον καταρράκτη έχει ελατόδασος και είναι μιά άλλη χώρα εντελώς, έχω αλλάξει πόσες εποχές σήμερα και πόσα τοπία που δεν το χωράει η μνήμη πια. Δρόμο παίρνει δρόμο αφήνει που λένε στα παραμύθια, σκάει σε μιά λακκούβα αν θυμάμαι καλά στο Βουργαρέλι και φεύγει το τιμόνι φάση "αντίο κόΖμε" και δυστυχώς το μάτι με το 950 δεν σκανάρει υστερικά το ανάγλυφο του δρόμου γιατί τα ισιώνει όλα, αλλά προφανώς όχι όλα-όλα. Σπρώχνω το τιμόνι να ισιώσει και με ένα καλό γκαπ και ταλάντωση γλιτώνουμε αλλά... έχουν στρίψει τα καλάμια στις τιμονόπλακες ΤΙΣΤΟΚΑΛΟ. Στο επόμενο ψηλό πεζοδρόμιο το ισιώνω λίγο, θα το λύσω πιθανώς σήμερα να αποφορτιστεί. Εννοείται (είδα μετά) το γκαπ στην ζάντα, 2/2 γαμώ το φελέκι σας δήμαρχοι κοινοτάρχες περιφερειάρχες. Μην ρωτάς για το XR, πελάτης του μάνιακ θα γινόμουν. Το καλό είναι ότι έχει κομμάτια δρόμου απίστευτα και από φύση και από οδόστρωμα, δεν περιγράφω άλλο. Φτάνω Ελάτη, παίρνω τον Θένο "το και το" είναι και ο Παναγιώτης δίπλα και έχουν σκάσει στο γέλιο, μου λέει τι θα κάνεις, ξέρω και γω. Να πάω κανονική Ελάτη είναι πάνω από 2 ώρες και είναι 8μμ, ας βγω Άρτα νικημένος και γυρίζω πάλι από Ιονία. Υπήρξε η πρόταση για ύπνο εκεί αλλά θα έχανα μιά ημέρα από... τέλος πάντων, ας μην τα σκέφτομαι πάλι, είπα και στο κορίτσι ότι θα αργήσω αστεία πολύ και θα παίρνω τηλέφωνο (αφορμή για ξεμούδιασμα γιατί πονούσα). Τρώω τις μπάρες που είχα μαζί και ακολουθώ διστακτικά το gps.




Βενζινάδικο, πιάνουμε την κουβέντα με τον ιδιοκτήτη, πως βρέθηκα από εκεί, long story short η Garmin το και το, γελάμε, μου λέει για την περιοχή που είναι αδικαιολόγητα άγνωστη, μου εξηγεί το πανώ κόμματος σε ένα χωριό (δεν υπήρχαν πουθενά προεκλογικά υλικά εκτός από εκεί) γιατί είναι καταγωγή αρχηγού, υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι θα ξαναπάω και έχω περίπου στήσει τον χάρτη.

Διασταύρωση για Ιονία οδό, έχει νυχτώσει καλά, τηλέφωνο στο κορίτσι, τέντωμα... Σκεφτόμουν τον Γιάσερ και την συζήτηση στον Κουιάσα "πας με μεγάλη παρέα και όλοι θέλουν κάτι άλλο και τελικά τρως στην εθνική γιατί πεινάνε και χάνεις τα χωριά", φίλε να σου πω, το παθαίνεις και από λάθος πλοήγηση αυτό, που τελικά εδώ που τα λέμε πόσο λάθος ήταν;

Είδα νέα μέρη; Ναι τόσο "επίτηδες" όσο και "κατά λάθος". Πανέμορφα όλα δηλαδή, δεν ήταν απλά νέα.
Χάθηκα; Ω ΝΑΙ, σπάνιο πράγμα πια και κλασικό σημάδι της σωστής περιπέτειας.
Νερό είχε; Και στο τοπίο και μαζί με τον αέρα στην επιστροφή έριχνε μικρά ντους εδώ και εκεί. Το καλό μπουφάν δεν πληρώνεται... Κρίμα που πρέπει να το πληρώσεις ακριβά.
Παρέα καλή; Δεν πήρα απο το σπίτι, δεν βρήκα την προγραμματισμένη, αλλά βρήκα και πέρασα καλά.
Χιλιόμετρα; Δεν έχω πάει να δω κοντέρ, περί τα 1100. Το 36ωρο ήταν εύκολο μπροστά στο χτεσινό, σωματικά τουλάχιστον.

Τι θέλω για την επόμενη φορά; Ασκό νερού και αν το θεωρείς ποζεριά (όπως και εγώ παλιότερα) σε τέτοια μέρα είναι ανεκτίμητος. Πιο... "ουσιαστικό" φαγητό ανάγκης, θέλει λίγο σκέψη αυτό. Ρουχισμός βόλτας... τεράστια συζήτηση που δεν ξέρω αν αξίζει τον όγκο και το βάρος, θέλει σκέψη επίσης.

Καλά ήταν. Και στα επόμενα!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Voge SR4 Max
Ωραίος ο Γιάνναρος!
Υπό άλλες συνθήκες θα σου έκανα παρέα.
 

amyroukai

Κουλάδι Σωληνάκιας
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Να σχολιάσω λίγο το θέμα "ωράριο βόλτας" αν μου επιτρέπετε.

Αυτά τα 5 το πρωί μίζα, για εμένα σκληρό όχι.
Αν δεν κοιμηθώ σωστά (και δεν μπορώ σωματικά να κοιμηθώ από τις 9 για να συμπληρώσω ώρες) η ημέρα είναι λάθος, για λόγους που είναι επικίνδυνοι. Χαρά στο κουράγιο σας.

Αυτή την φορά έφυγα "αδικαιολόγητα" αργά, ΟΚ. Ακόμα και αν είχα προγραμματίσει ΑΥΤΗ την διαδρομή, θα γυρνούσα σπίτι... την ίδια ώρα, απλά θα είχα κερδίσει έναν καφέ και μιά ταβέρνα, φεύγοντας στις 7πμ.


Για τα GPS, η Garmin είναι α-πα-ρα-δεκ-τη τελεία και παύλα. Ελάτη greece και Ελάτη GRC η μία βόρεια η άλλη νότια. ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ;
Να μην πω ότι σε ένα φόρτωμα από το Explore και μετατροπή σε ταξίδι έκανε το κλασικό με την Βουλγαρία.
Τέλος πάντων, βρίζω και μουτζώνω αλλά ήταν αφορμή να δω μέρη (κάλλιστα θα μπορούσα να μείνω από βενζίνη στο πουθενά).
 

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Voge SR4 Max
Εγώ όταν έχω να πάω σε προκαθορισμένους προορισμούς, τότε τους βρίσκω στο garmin αποβραδίς και μετά κλικαρω προγραμματισμός ταξιδίου και τους βάζω εκεί. Δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Μια φορά πήγα να δοκιμάσω με το explore αλλά μου φάνηκε δύσχρηστο και το παράτησα.
 

amyroukai

Κουλάδι Σωληνάκιας
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Γιάννη συνήθως και εγώ προγραμματίζομαι καλύτερα με το μηχάνημα. Αυτή την φορά επειδή όλα ήταν τελευταία στιγμή είχα την ελπίδα ότι αν φορτώσω ένα route και ένα track στο explore θα δει σωστά ΕΣΤΩ το ένα.


Διαβάζοντας και τα προβλήματα που έχουν με το XT2, πραγματικά η Garmin αυτοκτονεί στον τομέα, αγνοώντας όλους μας και τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν.
 

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Voge SR4 Max
Απλά έχει να κοντραρει την φιλικότητα και αξιοπιστία του gmaps στα smartphones και σε συνδυασμό με την υψηλή τιμή γίνεται λιγότερο προτιμητέα από τον περιστασιακό χρήστη.

Εμένα πάντως μια χαρά με βολεύει. Έχει δυνατό δεκτή καλή φωτεινότητα, το έχω μόνιμα πάνω στο μηχανάκι, του έχω πάρει την βάση της touratech που κλειδώνει, το βγάζω μόνο όταν έχει ενημερώσεις.
Οκ, θέλει μια σχετική εξοικείωση με το interface αλλά δεν είναι και πολυώνυμα πια.
Ναι....κάποιες φορές η διαδρομή που προτείνει δεν είναι και η πιο λογική, αλλά αυτό το κάνει και το gmaps στο δευτερεύον δίκτυο της χώρας.

Όσοι έχουν κατέβει από Θέρμο για γέφυρα Ρίου Αντιρρίου ξέρουν τι λέω :roflmao:

Το κινητό το έχω μονίμως στην τσέπη μου πρωτίστως για λόγους ασφαλείας.
 

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Voge SR4 Max
Δε θέλει τρόπο, θέλει κόπο



Στάλθηκε από το mars μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

amyroukai

Κουλάδι Σωληνάκιας
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Το είδα Γιάννη, αλλά επίσης αχρειαστα ηλίθιο. Τι είναι οι "Αιθηκαι" και γιατί πρέπει να ξέρει οποιοσδήποτε αυτό; Αφού χρησιμοποιείται το Google σαν βάση και αν γράψεις στο maps Ελάτη Τρικάλων βγάζει αυτήν που ξέρουμε, δεν επιτρέπεται να γίνεται λάθος.

Ούτε να φορτώνει ταξίδι με Βουλγαρία πρέπει.
 

amyroukai

Κουλάδι Σωληνάκιας
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
amyroukai φωτογραφία με την μπλούζα στον Μπαρο δεν εβγαλες
Σωστή η παρατήρηση, αλλά κάθε χρόνο καταλήγω 4-5 φορές εκεί, θα το θυμηθώ.
 
Top Bottom