Γμστ.... σαν το ανθρωπάκι της Michelen πάνω σε μηχανή είμαι.....Εγώ λέω, να λήξει σύντομα η καραντίνα, γιατί τα’χεις πάρει τα κιλάκια σου και εσυ.
Αν συνεχίσει η καραντίνα, πάλι για... αναρτήσεις σε βλέπω!!!!!![]()
Γμστ.... σαν το ανθρωπάκι της Michelen πάνω σε μηχανή είμαι.....Εγώ λέω, να λήξει σύντομα η καραντίνα, γιατί τα’χεις πάρει τα κιλάκια σου και εσυ.
Αν συνεχίσει η καραντίνα, πάλι για... αναρτήσεις σε βλέπω!!!!!![]()
Το πρόβλημα είναι στο υλικό των ρούχων το οποίο μαζεύει με το πλύσιμο μάλλον...Γμστ.... σαν το ανθρωπάκι της Michelen πάνω σε μηχανή είμαι.....
Μην μασάς... Αρχοντιά ειναιΓμστ.... σαν το ανθρωπάκι της Michelen πάνω σε μηχανή είμαι.....
Οι δυνατότητες του είναι τεράστιες. Ναι υπάρχει ένας συμβιβασμός στο γεγονός ότι έχεις να κάνεις με ένα On/Off 250cc το οποίο όμως... όσο περνάει ο καιρός μου επιστρέφει πολύ περισσότερα από αυτά που θα ήθελα. Το να συμβιώνεις μαζί του είναι μια υπέροχη περίπτωση. Στα χώματα δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω με κάποιο μεγάλο On/Off... ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ από το πλανάρισμα να περάσω στο wrestling ξανά...
Τη μεγάλη διαφορά την κάνει το μοτέρ, ξεκινώντας από αυτό μιλάμε για διαφορετικές μοτοσυκλέτες. Από εκεί και πέρα το XR650R έχει πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού του στο βάρος αλλά και εκκίνηση με μανιβέλα. Όμως παίρνει μπροστά πολύ εύκολα αν το μάθεις, κυριολεκτικά με μισή μανιβελιά. Το μοτέρ του κατά τη γνώμη μου και με τα σχεδιαγράμματα απόδοσης δύναμης και ροπής που έχω δει στη στοκ μορφή το κάνουν ένα από τα καλύτερα -αν όχι το καλύτερο- μοτέρ που υπάρχουν στην αγορά μέχρι και σήμερα για χωμάτινη χρήση. Ακόμη και το μοτέρ του 690 έχει απόδοση που ταιριάζει περισσότερο σε ασφάλτινη χρήση παρά σε χωμάτινη (έχει βέβαια άλλες αρετές). Εδώ μιλάμε πάντα για τη κατηγορία των μονοκύλινδρων mega On/Off. Άποψη μου όλα αυτά.Πολύ ωραίο το wrακι!!!
Πώς είναι οδηγικά σε σχέση με το xr650 του φίλου σου;
Είμαστε πολλοί τελικά!!!!!Γμστ.... σαν το ανθρωπάκι της Michelen πάνω σε μηχανή είμαι.....
Στεφανε αυτο με το πλυσιμο εις τα ενδοτερα της μοτο ειναι ασφαλες ? Τι να προσεξω εκτος απο τα προφανη? (φιλτρο, σωληνακια βενζινης, χαμηλη πιεση στο νερο του πλυστικου)Έχουν πλέον συμπληρωθεί τα χιλιόμετρα για την αντικατάσταση του μπουζί (10.444 χλμ). Για να γίνει αυτό έπρεπε να βγάλω το ντεπόζιτο οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία να ασχοληθώ και με κάποια πράγματα που είχα αφήσει σε εκκρεμότητα.
Πρωτίστως ήθελα να μεταφέρω τη πρίζα των 12V από τη δεξιά χειρολαβή πάνω στη βάση του GPS, όπου και υπάρχει έτοιμη αναμονή για αυτό το σκοπό.
Αυτό έπρεπε να γίνει γιατί από τη πλευρά της πρίζας το καλώδιο είναι κολλημένο. Κολλητήρι δεν έχω, επομένως ο μόνος τρόπος για να αφαιρέσω τη πρίζα από τη βάση της ήταν να το κάνω από την πλευρά των ακροδεκτών της μπαταρίας. Οπότε έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να λύσω καπάκια και να αφαιρέσω ντεπόζιτο.
Αφαίρεσα τους ακροδέκτες από τους πόλους της μπαταρίας και έβγαλα την ασφάλεια για να ώστε να μπορέσει καλωδίωση να περάσει από τα διάφορα στενά σημεία του πλαισίου της μηχανής.
Αφού αφαιρέθηκε η πρίζα από τη βάση της τοποθετήθηκε εκ νέου στη βάση του GPS.
Μπόλικη σκόνη από τη τελευταία βόλτα στο Ποικίλο όρος... Με λυμένα τα πάντα είχα μια καλή ευκαιρία για ένα πλύσιμο στα ενδότερα και στο χώρο κάτω από το ντεπόζιτο. Σφράγισα την είσοδο του φίλτρου αέρος (μπλε μπαλόνι) και τις αναμονές καυσίμου (πορτοκαλί μπαλόνι) και ξεκίνησα το πλύσιμο.
Παρακαλώ τους κατόχους Ευρωπαϊκών -για άλλη μια φορά- να απομακρυνθούν από την οθόνη τους
Αφού τελειώσαμε με το πλύσιμο, στεγνώσαμε και ήρθε η στιγμή της αντικατάστασης του μπουζί.
Έξω η φύσα του πολλαπλασιαστή, έξω ο πολλαπλασιαστής, έξω το μπουζί και επανατοποθέτηση με καινούριο μπουζί και σφίξιμο με το ροπόκλειδο στα 13 Nm.
![]()
Πλυμένη και καθαρή έτοιμη για βολτίτσα και στέγνωμα της αλυσίδας.
Πρίζα 12V στη σωστή θέση με το GPS τοποθετημένο.
Λάδωμα της αλυσίδας και τελευταία φωτό.
![]()
Κοιτά, στα έξ Ανατολής «μοτοσακό», μπορείς να τα στεγνώσεις με ότι θες και αν θεςαυτό που πλένετε τα εσωτερικά των μηχανών, πολύ το ζηλεύω!!!! θυμάμαι το είχα δει πρώτη φορά στο 990 του Γιάννη μας Aldebaran (εκεί ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό ότι δούλευε μετά!!!)
αλλά προφανώς έχετε και (δυνατό) κομπρεσέρ για καλό στέγνωμα έτσι???
μπράβο μπράβο!!![]()
Τωρα το βλεπω αυτο, και επειδη πριν απο μερικα χρονια εκανα ενα test ride του XR650R θαθελα να προσθεσω δυο λογια. Τοχει ενας γνωστος πολυ φιλου στο Βολο και κανονισαμε να παμε μιά βολτα με ασφαλτο και χωμα στο Πηλιο. Να πω επισης οτι ο τυπος ειχε πριν απο αυτο VFR800 VTEC και ενα XR250, μετα τα εδωσε και πηρε XR650R καθως ειχε σταματησει τα ταξιδια λογω μωρου και χρησιμοποιουσε το XR καθε μερα και φυσικα για χωμα (και κοντινες ασφαλτινες). Το γραφω αυτο επειδη που ειχε κανει εντυπωση που χρησιμοποιουσε το XR650 για τις καθημερινες του μετακινησεις, που σημαινει οτι δεν ειναι απαγορευτικο (μειον μανιβελα βεβαια, αλλα μουλεγε κι'αυτος οτι παιρνει μπροστα με μιση μιζια - οταν ειναι αμπουκωτο θα προσθετα εγω).Τη μεγάλη διαφορά την κάνει το μοτέρ, ξεκινώντας από αυτό μιλάμε για διαφορετικές μοτοσυκλέτες. Από εκεί και πέρα το XR650R έχει πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού του στο βάρος αλλά και εκκίνηση με μανιβέλα. Όμως παίρνει μπροστά πολύ εύκολα αν το μάθεις, κυριολεκτικά με μισή μανιβελιά. Το μοτέρ του κατά τη γνώμη μου και με τα σχεδιαγράμματα απόδοσης δύναμης και ροπής που έχω δει στη στοκ μορφή το κάνουν ένα από τα καλύτερα -αν όχι το καλύτερο- μοτέρ που υπάρχουν στην αγορά μέχρι και σήμερα για χωμάτινη χρήση. Ακόμη και το μοτέρ του 690 έχει απόδοση που ταιριάζει περισσότερο σε ασφάλτινη χρήση παρά σε χωμάτινη (έχει βέβαια άλλες αρετές). Εδώ μιλάμε πάντα για τη κατηγορία των μονοκύλινδρων mega On/Off. Άποψη μου όλα αυτά.
Χρωστώ μια απάντηση στον Άγι mousitsas από τότε που τοποθέτησα τη βάση/ανεμοθώρακα, τη βάζω εδώ ώστε να υπάρχει η πληροφορία για κάθε ενδιαφερόμενο.Στεφανε, εχεις τσεκαρει μεχρι στιγμης τον ανεμοθωρακα σε 100ρες?
Πάμε στο κεφάλαιο ελαστικά.Σήμερα και μετά από 8500 χλμ και 3 χρόνια, αποφάσισα να αλλάξω τα λάστιχα.
Επίσκεψη στο MotoRacer στη γειτονιά μου και...
...έχουμε D952 80/100-21 μπροστά (ξανά) και Geomax EN91 πίσω (δοκιμαστικά):
Δυστυχώς το D606 είναι σε έλλειψη αυτή τη στιγμή και μάλλον θα έρθει κατά το Μάρτη. Ο συνδυασμός D952 μπροστά και D606 πίσω είναι εξαιρετικός για τη χρήση που κάνω με το WR250R και δεν τον αλλάζω.
Είπα όμως -λόγω έλλειψης- να δοκιμάσω το Geomax EN91 που είναι εντούρο λάστιχο προδιαγραφών FIM (μέχρι να έρθει το D606). Αποτέλεσμα αυτών των προδιαγραφών FIM είναι να έχει αρκετά χαμηλό τακούνι και πιστεύω πως αποκλείεται να αντέξει τα χιλιόμετρα που άντεξε το ονοφάδικο D606.
Αυτο που καταλαβαινω λοιπον εγω και κραταω ειναι πως το φεριγκακι αυτο κανει πολυ καλη δουλεια. Δεν ειναι και λιγο να παιρνει πιεση απο το σωμα χωρις στροβιλισμους σε ταχυτητες ταξιδιουΧρωστώ μια απάντηση στον Άγι mousitsas από τότε που τοποθέτησα τη βάση/ανεμοθώρακα, τη βάζω εδώ ώστε να υπάρχει η πληροφορία για κάθε ενδιαφερόμενο.
Έβγαλα μια selfie φωτογραφία για να δείξω περίπου σε πιο ύψος έρχεται ο ανεμοθώρακας. Στη πραγματικότητα η κάλυψη είναι μεγαλύτερη αλλά δεν είχα τόσο μακριά χέρια ώστε και ο ανεμοθώρακας να φαίνεται και να κάθομαι στη φυσικά θέση. Θεωρείστε ότι η πραγματική εικόνα είναι ότι ο ανεμοθώρακας καλύπτει μέχρι και το πιγούνι του κράνους.
![]()
Σταμάτησα σε ένα πρατήριο καυσίμων, συμπλήρωσα ασφάλτινες πιέσεις αέρα (γιατί είχα μείνει με χαμηλές από τη τελευταία βόλτα στο Ποικίλο) και βγήκα Αττική οδό. Ταχύτητες κυρίως στα 112 κοντερίσια που ξέρω ότι αντιστοιχούν σε 110 πραγματικά (μετρήσεις gps) και μέχρι τα 130 χλμ/ω που είναι κάτι λιγότερο από 120 πραγματικά. Δε κατάφερα να φτάσω τις τελικές ταχύτητες του WR250R που αγγίζουν περίπου τα 140 πραγματικά χλμ/ω (ένδειξη gps). Θα εξηγήσω αργότερα γιατί αυτό έγκειται στο κεφάλαιο ελαστικά.
Το ύψος μου είναι 1,79.
Με ταχύτητες από 100 μέχρι 120 χλμ/ω ο αέρας με χτυπούσε στη βάση της ζελατίνας (στο σημείο που κουμπώνει στο κράνος). Το ευχάριστο ήταν ότι είχε πολύ ομαλή ροή χωρίς στροβιλισμούς, το δυσάρεστο ήταν ότι έχει μηδενική προστασία στους ώμους που επηρεάζει και ένα τμήμα του στήθους. Λογικό αφού ο ανεμοθώρακας αυτός έχει ελάχιστο εκτόπισμα. Για να είμαι ειλικρινής δε ξέρω καν αν η κατασκευή έχει τέτοιο προορισμό ή απλώς προστατεύει τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό από πετριές. Αυτό το λέω γιατί μου έχει κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει επιλογή από fiberglass και το συγκεκριμένο υλικό έχει πάχος τουλάχιστον 3mm. Σε κάθε περίπτωση είμαι σίγουρος ότι με κρύο θα την ακούς λίγο καθώς αφήνει απροστάτευτους εντελώς του ώμους και τμήμα του στήθους. Όμως το κεφάλι δε ζορίζεται γενικά καθόλου.
Κάτι άλλο που πρέπει να ερευνηθεί είναι ότι η τοποθέτηση από μηχανή σε μηχανή δίνει διαφορετικές γωνίες. Αυτό εξαρτάται από την απόσταση τιμονιού μάσκας αλλά και αναβάτη τιμονιού. Όσο πιο κοντά είσαι στο τιμόνι τόσο μεγαλώνει η ανάγκη για μεγαλύτερη κλίση, επομένως φαντάζομαι επηρεάζεται και η ροή του αέρα. Σε γενικές γραμμές θα πρότεινα στο συγκεκριμένο σύστημα να μη δοθεί τόσο έμφαση στην ανεμοκάλυψη όσο στη δυνατότητα που έχεις για καλή ανάγνωση του GPS σε δύο θέσεις (καθιστός και όρθιος).
Δείτε τη διαφορά από μηχανή σε μηχανή.
Τέλος, ένα άλλο σημείο που πρέπει να αναφέρω είναι ότι στη δική μου μηχανή οδηγώντας σε φυσική θέση η οπτική ανάγνωση του οργάνου της μοτοσυκλέτας είναι η παρακάτω (σε άλλη μοτοσυκλέτα μπορεί να είναι χειρότερη και σε άλλη μπορεί να είναι καλύτερη).
ΟΚ, με πολύ μικρές μετακινήσεις του σώματος κλέβεις τις απαραίτητες πληροφορίες αλλά καλό είναι να γνωρίζεται ότι υπάρχει και αυτό το θέμα. Όταν έχω το GPS πάνω δεν με απασχολούν καθόλου αυτές οι πληροφορίες γιατί μου τις παρέχει η συσκευή.
Ναι Δημήτρη, και άλλα παιδιά από τη παρέα μας το χρησιμοποιούν και μου είπαν τα ίδια.Θα το ευχαριστηθεις το 952 πισω Στεφανε, εγω το εβαλα για 2η φορα πριν κανα 2 εβδομαδες.
Αντεχει φουλ χιλιομετρα χωμα και ασφαλτο.