Νέα απο τον χώρο της πλοήγησης

estebahn

Μέλος
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
CBR 600F4i
Άιντε να προσθέσω και εγώ κάτι. Η TomTom εδώ και κανα-δυο χρόνια είχε και εναν δοκιμαστικό routeplaner στην σελίδα της. Τώρα που ξανατσεκαρα, πάει ο παλιός, μόνο ο νέος υφίσταται.

Για μοτοσυκλετιστική χρήση οι αλλαγές είναι μικρές. Κυριότερη η δυνατότητα προεπισκόπησης διαδρομών που προτείνει η εταιρεία για ταξιδακια. Ευτυχώς διατήρησαν την λειτουργία scenic routes που μαρκάρει όμορφες διαδρομές, την χρησιμοποιώ συχνά σε άγνωστα μέρη.

Τέλος, έχουν κοτσαρεις παντού την δυνατότητα εξαγωγής/ εισαγωγής gpx, θα ήταν μεγάλο παράπονο φαίνεται
 

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
πονεμενη ιστορια οι route planners. Καθε εταιρεια που φτιαχνει μια εφαρμογη, δεν εχει απολυτα και δικους τις χαρτες. Μαλλον σπανιο θα το ελεγα. Ουτε ολοι οι route planners εχουν target group τους ιδιους οδηγους. Ουτε στα οχηματα, ουτε στις διαδρομες με σημεια Α > Β

ενα αλλο σημειο που με προβληματιζει στους χρηστες ειναι η γνωση που εχουν στην δημιουργια διαδρομης. Σε τεραστιο βαθμο μπορουν και κρινουν το αποτελεσμα του αλγοριθμου. Γιατι αραγε ο καθε οδηγος που γνωριζει την ιδανικη διαδρομη, θελει απο την εφαρμογη να σχεδιασει διαδρομη ? Προσωπικα εχω κανει αρκετα πειραματα με τα ιδια σημεια Α + Β, σε αλλους οδηγους, με διαφορετικο φυλο και ηλικια και σχεδον παντα ολοι εχουν "καλυτερη" αποψη για την σωστη διαδρομη.
Κατα την δικη μου αποψη, η χρηση του route planner με βοηθαει - αφου γνωριζω την διαδρομη σε τεραστιο βαθμο - να κανω ενα ταξιδι με ασφαλεια χωρις να κανω καποιο λαθος αφου οδηγω χαλαρα χωρις αγχος στο δρομο. Μονη σκεψη στην απολαυση του ταξιδιου. Οποτε σχεδιαζω χειροκινητα την διαδρομη Α > Β σημεια και την παρατηρω στην οθονη επικουρικα.

σχετικα με την εισαγωγη gpx απο γνωστες εφαρμογες, εκτος της tomtom, στο παιχνιδι εχει μπει και η sygic. Νομιζω πως η δημιουργια και πωληση εφαρμογης μονο για moto, δεν εχει πολλες πιθανοτητες για βιωσιμοτητα σε βαθος χρονου. Γι ' αυτο και βλεπουμε την δυνατοτητα του gpx σε εφαρμογες πλοηγησης γενικου τυπου
 

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
με τις νεες τεχνολογικες ανακοινωσεις, βλεπουμε πως σε λιγα χρονια θα εχουμε σε μαζικη χρηση smartphones με πληρη προσβαση στο ιντερνετ απο τους δορυφορους. Στην περιπτωση μας, η πλοηγηση με traffic data και satellite maps θα ειναι καθημερινο φαινομενο.



πηγη https://www.notebookcheck.net/Starlink-quadruples-promised-direct-to-cell-download-speed-in-data-transfer-tests.809660.0.html
 

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
OruxMaps
συμφωνα με συζητηση που διαβασα στο φορουμ της εφαρμογης οι προσφατες εκδοσεις Oruxmaps GP 10.5.0 και Oruxmaps 7.4.28 υποστηριζουν mapsforge 0.19 και poisv3 libraries
ενα τυπικο παραδειγμα ειναι οι νεοι χαρτες OpenAndroMaps και τα θεματα χαρτη Elevate style 5.3
 

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
Here WeGo
στην νεα εκδοση που παρουσιαστηκε στο playstore στις 26/2 εχουμε αλλαγη στον αλγοριθμο πλοηγησης ως προς το ειδος της πλοηγησης, μεσα απο 4 διαφορετικα προφιλ με αλλες ρυθμισεις ξεχωριστα



 

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
Here WeGo 4.11.300
μετα το προηγουμενο ποστ, βρηκα και αυτα

What's new
Road signs
- WeGo now tells you about important road signs you are approaching. Enable road signs in app settings, and see road sign icons with remaining distance indicated on the screen.

Settings for parking suggestions
- You'll now find an option in the app settings where you can choose whether you'd like to receive parking suggestions at the end of your trip.

ειναι τα σηματα επανω αριστερα στον χαρτη





δυστυχως ... εμεις οι "γρηγοροι" θα εχουμε προβλημα με αυτες τις βασικες ρυθμισεις !!!!!!


 

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
OsmAnd 4.7
στην νεα αυτη εκδοση που βρισκεται σε beta περιοδο, ειδαμε στο ποστ 371 την νεα δυνατοτητα για 2 νεα widgets στη κατω αριστερα θεση πλοηγησης. Την ταχυτητα του οχηματος και την πινακιδα του ΚΟΚ.

φωτογραφια Νο3
αν εχουμε κλειστα τα widgets θα εμφανιζει η εφαρμογη τις πινακιδες του ΚΟΚ οταν υπαρχει καποιο προβλημα και πρεπει ο οδηγος να το μαθει. Στην περιπτωση μας το οχημα κινειται με ταχυτητα 97 χλμ ενω ο δρομος ειναι για 50 χλμ. Το βλεπουμε με τα πρασινα βελη

φωτογραφια Νο1 + Νο2
- βλεπουμε τα νεα widgets στα 2 διαφορετικα sizes - small + large
κοκκινα βελη
-
βλεπουμε τα νεα widgets να παρουσιαζουν τις ιδιες ακριβως μετρησεις, με αυτες που υπαρχουν στα widgets επανω δεξια στην οθονη. Και την ιδια στιγμη εχουμε με το πρασινο βελος - το standart widgets με την ιδια πληροφορηση που εχει και το απο κατω νεο widget στα δεξια - κοκκινο βελος. Νομιζω πως εχουμε συνολικα πολλαπλη ιδια πληροφορηση σε 3 σημεια της οθονης.
Φυσικα, τα widgets επανω δεξια με τις ταχυτητες, μπορουν να κλεισουν και να βλεπουμε μονο τα νεα widgets που ειναι κατω αριστερα. Γουστα ειναι αυτα.
Για να το προσθεσει η εταιρεια αυτο το νεο feature, μαλλον θα ηταν ζητηση απο καποιους πελατες και αφορα ειδικη χρηση, που προσωπικα αγνοω



 

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
Bullitt Satellite Messenger - νεα για το satellite SOS

μετα την χρεοκοπια της bullitt, υπηρξε ενα σοβαρο νομικο κενο στην λειτουργια των πελατων χονδρικης. Που και αυτοι με την σειρα τους "κρεμανε" μερικα εκατομμυρια πελατες λιανικης σε ολο τον κοσμο. Στο παρακατω βιντεο βλεπουμε την λυση που βρεθηκε. Αν καταλαβα σωστα μετα απο μικρη ερευνα στο ιντερνετ, πρεπει η εταιρεια Ulefone να εβαλε "πλατες" ωστε να λειτουργησει το συστημα.

 

GeorgeKor

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
ΚΤΜ 790adv
Ποιο ειναι καλύτερο για πλοήγηση στην ελλαδα σε βουνά :
Το osmandandmaps που ειναι free
ή
Το wikiloc που πρεπει να το πληρώσεις για να κανεις πλοήγηση;


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Top Bottom