Πως θα παμε λεω, οχι τι θα πουμε!!Με τα πόδια![]()
Πως θα παμε λεω, οχι τι θα πουμε!!Με τα πόδια![]()
Ποδήλατο;Πως θα παμε λεω, οχι τι θα πουμε!!![]()
Το πιο λογικο. Αλλα στην πεζοπορια να το σερνω διπλα μου?Ποδήλατο;
Πες ότι το έβγαλες βόλτα...Το πιο λογικο. Αλλα στην πεζοπορια να το σερνω διπλα μου?
Κατοικίδιο;Το πιο λογικο. Αλλα στην πεζοπορια να το σερνω διπλα μου?
Εννοεις στον Αγ Νικολαο αριστερα?Σόρι που άργησα να απαντήσω αλλά έμπλεξα με δουλειά και μετά κόλλησα με τα επεισόδιά και δεν μου έμεινε χρόνος εχθές για χάρτες.
Σήμερα κοιτάζω με ενδιαφέρον μια διαδρομή που δεν έχω ξανάκανει. Ξεκινάει στο τέλος της ευθείας όπως ανεβαίνουμε στις ταβέρνες της Πάρνηθας, ακριβώς πριν την πρώτη στροφή δεξιά για το τελεφερίκ έχει ένα μικρό δρόμο που φεύγει αριστερά. Από εκεί ξεκινάει μονοπάτι που πηγαίνει ανατολικά και μετά κατεβαίνει προς Χασιά μέχρι την Μονή Κυπριανού και μετά επιστρέφει από άλλο δρόμο στο σημείο εκκίνησης.
Είναι σηματοδοτημένο αλλά δυστυχώς δεν έχω κάποιο αρχείο οπότε θα πρέπει να βασιστούμε στα σημάδια και τον χάρτη της Ανάβασης.
Πολύ χονδρικά το υπολογίζω στα 12χλμ.
Επίσης το σημείο εκκίνησης βολεύει γιατί είναι μέσα στον οικιστικό ιστό όπου μπορεί να είσαι για ένα σωρό λόγους, αλλά και μόνο που κάνουμε αυτή την κουβέντα θυμώνω με τον παραλογισμό του πράγματος.
Σκέφτομαι λοιπόν το Σάββατο να μην είμαι κατά τις 10:30 στο σημείο εκκίνησης. amyroukai τι λες να μην έρθεις και εσύ να δοκιμάσεις τα καινούργια παπούτσια, τόσο μελέτη έκανες, έλα να δεις τι κάνουν και στην πράξη![]()
Εκεί δεν έκλεινε τον δρόμο η αστυνομία τις προάλλες;Σόρι που άργησα να απαντήσω αλλά έμπλεξα με δουλειά και μετά κόλλησα με τα επεισόδιά και δεν μου έμεινε χρόνος εχθές για χάρτες.
Σήμερα κοιτάζω με ενδιαφέρον μια διαδρομή που δεν έχω ξανάκανει. Ξεκινάει στο τέλος της ευθείας όπως ανεβαίνουμε στις ταβέρνες της Πάρνηθας, ακριβώς πριν την πρώτη στροφή δεξιά για το τελεφερίκ έχει ένα μικρό δρόμο που φεύγει αριστερά. Από εκεί ξεκινάει μονοπάτι που πηγαίνει ανατολικά και μετά κατεβαίνει προς Χασιά μέχρι την Μονή Κυπριανού και μετά επιστρέφει από άλλο δρόμο στο σημείο εκκίνησης.
Είναι σηματοδοτημένο αλλά δυστυχώς δεν έχω κάποιο αρχείο οπότε θα πρέπει να βασιστούμε στα σημάδια και τον χάρτη της Ανάβασης.
Πολύ χονδρικά το υπολογίζω στα 12χλμ.
Επίσης το σημείο εκκίνησης βολεύει γιατί είναι μέσα στον οικιστικό ιστό όπου μπορεί να είσαι για ένα σωρό λόγους, αλλά και μόνο που κάνουμε αυτή την κουβέντα θυμώνω με τον παραλογισμό του πράγματος.
Σκέφτομαι λοιπόν το Σάββατο να μην είμαι κατά τις 10:30 στο σημείο εκκίνησης. amyroukai τι λες να μην έρθεις και εσύ να δοκιμάσεις τα καινούργια παπούτσια, τόσο μελέτη έκανες, έλα να δεις τι κάνουν και στην πράξη![]()
Ο δρόμος συνήθως κλείνει πιο πάνω στο τελεφερικΕκεί δεν έκλεινε τον δρόμο η αστυνομία τις προάλλες;
Υπολόγισε το λιγότερο 6 ώρες για όλο αυτό. Ίσως και περισσοτερο.Πρόχειρη φωτογραφία από το χάρτη της Ανάβασης, δεν ξέρω αν βοηθάει. Αν κάποιος το έχει περάσει ας μας πει![]()
Στάλθηκε από το Mi A2 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το 1/3 αξιζει στην αρχη σαν ομορφια νομιζω.Πρόχειρη φωτογραφία από το χάρτη της Ανάβασης, δεν ξέρω αν βοηθάει. Αν κάποιος το έχει περάσει ας μας πει![]()
Στάλθηκε από το Mi A2 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μη μου τους τρομάζεις...Εκεί δεν έκλεινε τον δρόμο η αστυνομία τις προάλλες;
Σου κάνω πάσα το χαρτί του γιατρού της πεθεράς μου (άνοια) και πας όπου θες για βοήθεια ηλικιωμένου. Αλλά ΔΕΝ στο είπα....Τι πιθανότητες έχω να φτάσω από Γλυφάδα εκεί χωρίς πρόστιμο αν αποφασίσω να ΜΗΝ έρθω?
![]()
Αν πράγματι είναι 12χλμ αυτό σημαίνει 2χλμ την ώρα. Είχα την εντύπωση ότι στην πεζοπορία υπολογίζεις χονδρικά 5χλμ στην ώρα.Υπολόγισε το λιγότερο 6 ώρες για όλο αυτό. Ίσως και περισσοτερο.
Η παρέα μετράει περισσότερο, και το 3ωρο καλό είναι, προσαρμόζουμε την διαδρομή που ΔΕΝ θα κάνουμε και επί τόπου. Επίσης αν βοηθάει μπορούμε να ΜΗΝ ξεκινήσουμε και στις 10:00 για να ΜΗΝ κερδίσουμε ένα μισάωρο.Το 1/3 αξιζει στην αρχη σαν ομορφια νομιζω.
Εγω θα πρότεινα εκει που κανουμε εντουρο, πανω απ τα Βασιλικα και δεξια.
Γινεται και αγωνας τρεκκινγκ εκει.
Μονο που εγω μπορω κανα 3ωρο.
Θα χαρώ πάρα πολύ να ΜΗΝ έρθεις και να ΜΗΝ τα πούμε από κοντά, αλλά δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου.Τι πιθανότητες έχω να φτάσω από Γλυφάδα εκεί χωρίς πρόστιμο αν αποφασίσω να ΜΗΝ έρθω?
![]()
Είναι πανω απο 12 χλμ.Αν πράγματι είναι 12χλμ αυτό σημαίνει 2χλμ την ώρα. Είχα την εντύπωση ότι στην πεζοπορία υπολογίζεις χονδρικά 5χλμ στην ώρα.
Η παρέα μετράει περισσότερο, και το 3ωρο καλό είναι, προσαρμόζουμε την διαδρομή που ΔΕΝ θα κάνουμε και επί τόπου. Επίσης αν βοηθάει μπορούμε να ΜΗΝ ξεκινήσουμε και στις 10:00 για να ΜΗΝ κερδίσουμε ένα μισάωρο.
Θα χαρώ πάρα πολύ να ΜΗΝ έρθεις και να ΜΗΝ τα πούμε από κοντά, αλλά δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου.![]()
Πάντως σε αυτό που έβαλα δεν εννοώ να φτάσουμε μέχρι πίσω στη Μονή Κλειστών, αλλά να κατέβουμε από "Κιάφα Πίνη" προς τα κάτω. Έχει και κάποιες καβάτζες που μικραίνουν την διαδρομή.Είναι πανω απο 12 χλμ.
Την έχω κάνει πριν πολλα χρονια. Θα έλεγα 18 με 19 χλμ. Με 5 χλμ την ώρα πηγαινουν οι πεζοποροι με σταθερό ρυθμό. Οι μηχανοβιοι πεζοποροι μάλλον κατά κάτι λιγότερο. Καταπληκτική διαδρομή σε αυτή την πλευρα της Πάρνηθας, ίσως η ωραιότερη, είναι ανάβαση της κόψης του Φλαμπουριου. Η διαδρομή ξεκινάει από την οδό Καστοριάς στους Θρακομακεδόνες και κυκλικά καταλήγει στο ίδιο σημείο. Έχει την ωραιότερη θέα στο λεκανοπέδιο. Είναι πολυ καλα σηματοδοτημενη και με αργό τέμπο την κάνω για 4 ώρες. Εάν υπάρχει ενδιαφέρον, σας λέω λεπτομέρειες