Πάμε λοιπόν...
Είχα από ημέρες φτάσει στο όριο του τι γνωρίζω να κάνω, είχα εφαρμόσει (προσπάθησα δηλαδή) αυτά που μου είπε ο
el-Gatto και είχα φτάσει σε ένα πρώτο συμπέρασμα, έφταιγε "κάτι" κάτω από την ασφαλειοθήκη, της οποίας η σύνδεση με την πλεξούδα πρέπει από σχεδιασμό να "τσαλακώνεται" αρκετά για να μπει στην θέση της, οπότε ταλαιπωρεί τα καλώδια.
Το επόμενο βήμα για τα δικά μου δεδομένα ασχετοσύνης είναι το "πονάει ασφαλειοθήκη κόψει ασφαλειοθήκη" και αλλαγή με άλλη. Πιο εύκολο ακόμα είναι αλλαγή ολόκληρης πλεξούδας με άλλη.
Οπότε πριν κάνω κάτι ριζικό, αποφάσισα (όχι εύκολα γιατί τον έχουμε πρήξει τον χριστιανό) να πάω μέχρι τον Κώστα ένα πρωινό και αν μπορεί να δει κάτι, έχει καλώς. Αν όχι, υπάρχει πλάνο όπως είπαμε. Πέσαμε και σε ένα δύσκολο πρωινό για εμένα, με μιά διαμάχη επαγγελματική οποία ξεκίνησε χτες και συνεχίζεται ακόμα, οπότε δεν κατάφερα να πάω αρκετά νωρίς... Τέλος πάντων, έφτασα, βγάλαμε ντεπόζιτο, ο Κώστας ήξερε πως λύνουν οι ακροδέκτες της ασφαλειοθήκης οπότε απομακρύνουμε τα δύο ύποπτα ζεύγη που καίνε ασφάλειες και...
Βρίσκεται ένας ένοχος λοιπόν. Ο ένας ένοχος είναι το καλώδιο της 15Α ασφάλειας το οποίο είναι κομμένο σχεδόν, έχει λίγα τριχάκια/κλώνους που δουλεύουν. Κόβουμε, δεν μένει και πολύ μήκος. Κόβουμε και το άλλο γιατί έχει τσακίσει αρκετά και προσπαθούμε να ενώσουμε πάλι τα άκρα της ασφαλειοθήκης, τα οποία ασφαλώς και δεν κουμπώνουν πάλι εύκολα και τρώμε αρκετή ώρα κάνοντας ωραία δουλειά χαμάλικη αλλά άδικα γιατί δεν έχει επαρκές μήκος το υπόλοιπο...
Οπότε έχοντας ροκανίσει τον χρόνο προσπαθώντας να το κάνουμε να δείχνει "μαμά" καταφεύγουμε στην πιο ασφαλή λύση που ίσως έπρεπε να έχει γίνει εξ' αρχής χωρίς ταλαιπώρια, μιά ασφάλεια μόνη της, εξωτερική, στεγανή, σαν αυτές που μπαίνουν σε πρίζες και GPS. Μπαίνει, όλα καλά και λέει ο Κώστας κρίμα που δεν είχαμε χρόνο να δούμε και το φρένο.
Αλλά έτσι για το γαμώτο το βραχυκυκλώνει και....
ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΙΠΟΤΑ όμως.
Το αφήνει γεφυρωμένο (εγώ ακόμα δεν το πιστεύω ότι δεν καίγεται τίποτα) αρκετή ώρα και... δεν καίγεται ασφάλεια ούτε μικρή ούτε μεγάλη. Κουνάει την ασφαλειοθήκη ζωηρά και δεν κόβεται το ρεύμα αρχικά αλλά μετά κάτι δεν πάει καλά πάλι, αλλάζουμε ασφάλεια και τέλεια... Οπότε το καλώδιο της γραμμής του φρένου απλά δεν πατούσε καλά και με το βάλε/βγάλε έφτιαξε, συν το ότι οι ασφάλειες που πήρα από το εξωτικό Μπογιάτι/Σεντ Ετιέν/Άγιο Στέφανο ήταν της φτήνιας πέραν του αποδεκτού, ευτυχώς τις ξέχασα σπίτι και πήρα άλλες από Βενιέρη που είναι ποιοτικές.
Εγώ εκείνη την ώρα δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ (έχω σοκαριστεί λίγο και αγχωθεί γιατί φτάσαμε/περάσαμε το χρονικό όριο που είχε μπει) ο Κώστας έχει χαρεί και μου λέει ότι ΣΤΟ ΕΙΠΑ ότι κάνει arc και ότι πιθανότερο είναι να φταίει η μεγάλη γραμμή, το οποίο τώρα που είδα καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοούσε (γιατί αν δεν ξέρεις για τι σου μιλάνε μπορεί να φανταστείς πολλά, κανένα σωστό) αλλά πάλι, παραμένει η απορία, όποια γραμμή φρένου και αν χρησιμοποιήσεις ίδιο ρεύμα στέλνει στην γραμμή, γιατί ΜΟΝΟ το εμπρός έκαιγε.... Τέλος πάντων, αδιάφορο πιά, αφού δουλεύει. Αν είχαμε χρόνο θα το συνδέαμε κιόλας αλλά έμεινε έτσι και θα πάω το απόγευμα να πάρω υλικά να το φτιάξω όπως πρέπει.
Περίεργο #1, το μηχανάκι (λογικά) τραβάει πιο πολύ ρεύμα για να λειτουργήσει παρά για να ανάψει ένα LED φως. Η γραμμή πάθαινε ζημιά μόνο με το εμπρός φρένο ανεξάρτητα του αν δουλεύει η όχι το μοτέρ, άρα δεν ήταν μόνο θέμα κατανάλωσης ρεύματος στους εναπομείναντες κλώνους του καλωδίου της 15Α.
Περίεργο #2 (εντάξει δεν είναι, λέμε τώρα). Είσαι τεχνίτης δίκυκλων. Σου φέρνουν ένα μηχανάκι που καίει ασφάλειες. Η λύση που έχεις πρόχειρη είναι άλλαξε εμπρός τρόμπα και όταν δεν δουλέψει αυτό ασούμε λες "γαμώταγερμανικάρδέλασας πάρτε χόνδα να σωθείτε" και απλά αποσυνδέεις το φρένο αλλά θες και να λέγεσαι τεχνίτης. Γιατί;
Περίεργο #3, ο Κώστας δεν μας έχει κρεμάσει όλους ανάποδα με όσα βλέπει και δεν έχει φτιάξει οικολογικό κλίβανο να τα αποτεφρώνει να μην τον ζαλίζουν...
Δεν έχω λόγια, δεν είναι ότι έγινε κάτι ζόρικο/δύσκολο/απίθανο, είναι ότι ένα τρίωρο ασχολήθηκε ενώ θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε άλλο και σε τελική είτε έτυχε να είναι εύκολη η λύση στο πρόβλημα είτε όχι, ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΤΡΙΩΡΟ που θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε άλλο και προσπάθησε πριν τα παρατήσουμε (γιατί δεν γινόταν αλλιώς χωρίς πολύ αχρείαστο κόπο) να το κάνει να μην φαίνεται "πειραγμένο", το οποίο το εκτιμώ ιδιαίτερα. Το ευχαριστώ είναι λίγο, γιατί το μηχανάκι ήταν αυτό που ονομάζω "κλέφτης χαράς" και τώρα είναι πάλι χαρά.
Πρώτο σωστό γέμισμα έδειξε 4.2λ/100χλμ λοιπόν, 165 χιλιόμετρα ως το λαμπάκι περίπου, έχει δίκιο ο Κώστας που λέει ότι ψυχολογικά δεν σε προϊδεάζει για μεγάλες εξορμήσεις. Γέμισμα με 8 ευρώ είναι αστείο
Κάναμε μιά ωραία συζήτηση ακόμα, αλλά δεν είναι για αυτό το νήμα.