Πινδος 1. Ιουλιος 2016

kaf

Μέλος
Όνομα
Κων/νος
Μοτό
Voge 300 Rally
Οταν ξυπνας και αντικριζεις αυτο.....

...η μονη σκεψη που κανεις ειναι οτι βρισκεσαι εκει που ακριβως θελεις και το μονο που επιθυμεις εκεινη τη στιγμη ειναι να συνεχισεις για να γεμισεις και με αλλες παρομοιες εικονες και μυρωδιες..
5η μερα λοιπον και το προγραμμα ειναι πιο ξεκουραστο μιας και σχεδον στο συνολο της η διαδρομη ειναι ασφαλτινη.Αρχικα ομως λιγο χωμα απο Κουμπουριανα προς Καρυα και απο εκει Ανθηρο.

μη ξεχναμε και τη κοντη ..θα μας κανει παραπονα


Καρυα...

και 1η σταση στη μονη Κοιμησεως Θεοτοκου λιγο πριν το Ανθηρο.



 
Τελευταία επεξεργασία:

kaf

Μέλος
Όνομα
Κων/νος
Μοτό
Voge 300 Rally
Επομενος σταθμος το Ανθηρο και οι πηγες Γκουρας

πρασινο χαλι παντου...



Εδω ενας ντοπιος με ενα xlv650 με πλησιαζει και ρωταει..."Μονος?.." ..."μονος" απανταω ... λεει μετα ..."λυκος..?....λυκος..." και γελαμε παρεα...:laugh:
 
Τελευταία επεξεργασία:

kaf

Μέλος
Όνομα
Κων/νος
Μοτό
Voge 300 Rally
Απο το Ανθηρο επομενος προορισμος αλλο ενα βυζαντινο μνημειο με περιμενει,η μονη Κατουσιου.Κτιστηκε στις αρχες του 17ου αιωνα,αγιογραφηθηκε το 1663.Και αυτη η μονη υπηρξε καταφυγιο αγωνιστων κατα τη διαρκεια της εθνικης μας επαναστασης.Το 1907 με διαταγμα υπηχθη στη μονη Σπηλιας ως μετοχιο της.
Η εξωτερικη οχυρωση..

μεσα στη μονη







 
Τελευταία επεξεργασία:

kaf

Μέλος
Όνομα
Κων/νος
Μοτό
Voge 300 Rally
Φευγοντας απο τη μονη ξεχασα να παω στα Καζανια Θανου γιατι ειχα το μυαλο μου στη Παλαιοκαρυα και το γεφυρι με το καταρρακτη..Στην επομενη....
Μεσω Γκροπας λοιπον το γνωστο γεφυρι της Παλαιοκαρυας με τον καταρρακτη!!!Το γεφυρι χτιστηκε το 16ο αιωνα και συνεδεε τη Θεσσαλια με την Ηπειρο.Ο καταρρακτης απο πισω εχει υψος 12 μετρων και ο ποταμος ειναι ο Παλαιοκαριτης


Οσοι πατε καλοκαιρι,βουτηχτε μη το φοβηθειτε!!...στην αρχη ουρλιαζεις απο το κρυο...επειτα μουδιαζεις !!!Ειναι ακρως αναζωογονητικο!!!!
Μετα απο το καλοκαιρινο ορεινο μπανακι στον Παλαιοκαριτη σειρα ειχε το φραγμα Αχελωου..
Υπερκατασκευες....


Κατευθυνση πλεον προς Στουρναρεικα!!


Ενα γεφυρι στη διαδρομη πριν τα Θεοδωριανα..το γεφυρι Γκουρας


Περνωντας τα Στουρναρεικα ειχα προορισμο τα Θεοδωριανα με χωματινη διαδρομη μεσω του Δρυμου Βαθυρεμματος,ντεπελιασα ομως και προτιμησα τη βορειοτερη ασφαλτινη..
 
Τελευταία επεξεργασία:

mitch

Μέλος
Περιοχή
Πιτσουνι Σιτυ
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
BMW R1150GS ADV
Suzuki drz400s
Honda VT250Z
Εξερετικος.... να εισαι καλα να ταξιδευεις φιλε μου γιατι ξερεις να το κανεις ομορφα. Το ταξιδιωτικο σου ειναι διαμαντι και αξιζει να το συμβουλευτει κανεις για να μη χασει τιποτα πηγενοντας σε αυτα τα εκπληκτικα μερη.
 

kaf

Μέλος
Όνομα
Κων/νος
Μοτό
Voge 300 Rally
Θεοδωριανα


απο το χωριο κατευθυνομαι προς το μονοπατι που οδηγει για τον καταρρακτη Σουδα,και προσπαθω να πλησιασω οσο μπορω με τη μηχανη.Στο πλαι του μονοπατιου εχει ρυακι που προερχεται απο τις πηγες Γκουρας στα 1450 υψομετρο που κατεβαινει προς το χωριο και το τροφοδοτει.Το μονοπατι αυτο στενευει σιγα σιγα οποτε καποια στιγμη ξεκαβαλικευω και συνεχιζω ποδαρατο..


Δυστυχως το μονοπατι ηταν σε ασχημη κατασταση λογω βροχοπτωσεων και εφτασα μονο μεχρι ενα σημειο αποο το οποιο δε μπορουσα να συνεχισω....χρωστουμενο, αφορμη να ξαναρθω

τουλαχιστον ξεδιψασα....επιστροφη προς τη κοντη..

Αρματωμα λοιπον παλι και πλεον πορεια προς Αθαμανιο μεσω του απιστευτου ασφαλτινου πασου που περναει διπλα απο τη κορυφη Σταυρος
Λιγο πριν τηω εξοδο απο Θεοδωριανα

και λιγο μετα..

παμε για το πασο...
 
Τελευταία επεξεργασία:

kaf

Μέλος
Όνομα
Κων/νος
Μοτό
Voge 300 Rally
Τζουμερκα!!!








κατεβασμα προς το Αθαμανιο με μια γνωριμη εικονα ...


τελικα υπεκυψα σε λαχταρα για παγωμενη μπυρα και μεζεδακι και στο Αθαμανιο κατελυσα σε ξενωνα για λιχο παραπανω ξεκουραση..
Τελος 5ης μερας...συνεχιζεται..
 
Τελευταία επεξεργασία:

kaf

Μέλος
Όνομα
Κων/νος
Μοτό
Voge 300 Rally
Η περιοχή του Δήμου Αθαμανίας στους μυθικούς και προϊστορικούς χρόνους αποτελούσε τμήμα της χώρας των Αθαμάνων, η οποία εκτεινόταν μεταξύ Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Οι Αθαμάνες, ηπειρωτικό φύλο που κατοικούσαν στην ορεινή περιοχή των Αθαμανικών Ορέων (Τζουμέρκα) και των βορειοανατολικών Αγράφων, οφείλουν το όνομά τους στο μυθικό βασιλιά Αθάμαντα, που ήρθε από τον Ορχομενό της Βοιωτίας, εγκαταστάθηκε και βασίλευσε στην περιοχή. Έτσι πήρε το όνομά του και το χωριό.
Αρθρο απο wikipedia.
.....Πρωι λοιπον ξεκουραστος, καμερα φορτισμενη , λιγο συντηρηση αλυσιδας, πρωινο με ελληνικο καφεδακι και εκκινηση για τη συνεχεια αφου πρωτα φουλαρω στο βενζιναδικο του χωριου και περασω απο το "γεφυρι του Τσαγκαρακη" στο χωριο...
Πνιγμενο στο πρασινο...

Απο το γεφυρι πορεια προς το Βουργαρελι...
Κοκκινη εκκλησια στο Βουργαρελι






 
Τελευταία επεξεργασία:

kaf

Μέλος
Όνομα
Κων/νος
Μοτό
Voge 300 Rally
Στο Βουργαρελι αναζητω εναν απο τους φυλακες του Δρυμου των Τζουμερκων , τον Ηλια, μετα απο υποδειξη στο Αθαμανιο, για να αντλησω πληροφοριες σχετικα με το χωματινο περασμα που ειχα σχεδιασει να κανω και το οποιο ξεκινουσε λιγο πριν απο την Κυψελη και κατεληγε στο Βατατσι διασχιζοντας την δυτικη πλευρα των Τζουμερκων και εχοντας στα δεξια μου τις κορυφες Σκοπος,Καταφυδι,Ακονι.Φιλικοτατος και εξυπηρετικοτατος ο Ηλιας , επικοινωνησε και με εναν αλλο φυλακα, αυτον που εχει στο τομεα του και το Λακμο, για να ρωτησει σε τι κατασταση ηταν, αφου ηταν και αυτο στα σχεδια μου για αργοτερα.Εκπληκτος πληροφορηθηκα οτι για την τεραστια εκταση του καθε τομεα, υπευθυνος ηταν μονο ενας φυλακας, μονος του για περιπολια ...
Αυτα λοιπον και αφηνοντας πισω μου το Βουργαρελι σταματαω στη μονη Αγ.Γεωργιου

Η Μονή του Αγίου Γεωργίου, κτισμένη στο χωριό Βουργαρέλι των Τζουμέρκων, δίκαια χαρακτηρίσθηκε ως η Αγία Λαύρα της Ηπείρου, αφού όχι μόνο προεπαναστατικά αποτελούσε το καταφύγιο κλεφτών και αρματολών, αλλά και σ'αυτά συγκεντρωμένοι οι οπλαρχηγοί των Τζουμέρκων και των Ραδοβυζίων, υπ' τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, κήρυξαν την επανάσταση του 1821 στην περιοχή, με τις ευλογίες του ηγουμένου Χριστοφόρου (15 Μαϊου).
Η Μονή κτίσθηκε το 1714, όπως μαρτυρείται από ημικατεστραμμένη επιγραφή. Άλλη εκδοχή δέχεται ως έτος ιδρύσεως το 1690.
 
Τελευταία επεξεργασία:

kaf

Μέλος
Όνομα
Κων/νος
Μοτό
Voge 300 Rally
Αργοτερα στο δρομο προς Κυψελη...



Εχει χαρη που δεν εχω χρονο για εξερευνησεις....

Το χωματινο περασμα απο Κυψελη προς Βατατσι βατο στην αρχη αλλα αργοτερα αρκετη πετρα και εμοιαζε να εχει καιρο να διασχιστει



 
Τελευταία επεξεργασία:

kaf

Μέλος
Όνομα
Κων/νος
Μοτό
Voge 300 Rally
Φωτο μονο απο την αρχη του περασματος καθως αργοτερα τραβηξα μονο βιντεο..το υπολοιπο στην ταινια μικρου μηκους..
 

kaf

Μέλος
Όνομα
Κων/νος
Μοτό
Voge 300 Rally
Φτανοντας προς το χωριο Καταρρακτης και λιγο πριν τη φιδισια αναβαση για τους γνωστους καταρρακτες σταση στη μονη Αγ.Παρασκευης.
Η Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης έχει κηρυχθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Ιδρύθηκε το 1730 αλλά ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων το 1827.
Πριν τη μονη ..




Ξεκιναει το ανεβασμα προς τους καταρρακτες..

...Οι οποιοι δυστυχως λογω εποχης ισα που ετρεχε λιγο νερακι
 
Τελευταία επεξεργασία:

kaf

Μέλος
Όνομα
Κων/νος
Μοτό
Voge 300 Rally
Κατεβασμα παλι εκει προς το χωριο και επομενος σταθμος το γκρεμισμενο γεφυρι της Πλακας (1866) στον Αραχθο ποταμο.(Με ιστορια που αν παραθεσω κειμενο ενημερωσης το σεντονι που θα δημιουργηθει θα ειναι τεραστιο)






 
Τελευταία επεξεργασία:

kaf

Μέλος
Όνομα
Κων/νος
Μοτό
Voge 300 Rally
Φευγω απο το γεφυρι και παω στη μονη της Πλακας, ή μονη Μουχουστιου 1634 .Στο γύρω χώρο γινόταν τα παλιά χρόνια "μουχούστι", δηλαδή ζωοπανήγυρη.



Αλλη μια μονη στο προγραμμα μετα απο εδω και δρομο για μονη Τσουκας!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

kaf

Μέλος
Όνομα
Κων/νος
Μοτό
Voge 300 Rally
Σημαντικό βυζαντινό μνημείο , η ανδρική Ιερά Μονή Παναγίας Τσούκας, η οποία βρίσκεται κοντά στο χωριό Ελληνικό Ιωαννίνων, χτίστηκε το 1190!!!, από τον αυτοκράτορα Ισαάκιο Άγγελο, σε υψόμετρο 760 μέτρων, δίπλα σε έναν γκρεμό με θέα στην υπέροχη χαράδρα του Αράχθου.
Πήρε το όνομά της από την κορυφή του λόφου που είναι χτισμένη, καθώς «Τσιούκα Ανάλτα» στα βλάχικα σημαίνει «υψηλή κορυφή». Η Ιερά Μονή Τσούκας καταστράφηκε το 1736 και ανακαινίσθηκε το 1779. Είχε σπουδαίο ρόλο στην Επανάσταση του 1821.
Είναι το μεγαλύτερο προσκύνημα του νομού Ιωαννίνων. Γνώρισε μεγάλη ακμή την εποχή του Δεσποτάτου της Ηπείρου και έγινε κέντρο θρησκευτικό και εθνικό (το 1821 και σε όλους τους εθνικούς αγώνες, ήταν καταφύγιο των επαναστατημένων ραγιάδων)

Η λιμνη Ιωαννινων απο τη μονη

Μαλλον θα την ψηφιζα σαν τη πιο ωραια μονη στο ταξιδι μου βαση αρχιτεκτονικης ομορφιας και τοποθεσιας







 
Τελευταία επεξεργασία:

kaf

Μέλος
Όνομα
Κων/νος
Μοτό
Voge 300 Rally
SOS!!!!!!!!Μην παραλειψετε οσοι πατε να αναζητησετε τον αυλιο χωρο στη δυτικη πλευρα της μονης και ο οποιος ειναι πισω απο αυτη τη πορτα




Η θεα απο εδω ειναι μοναδικη προς τον Αραχθο και εχει κατασκευαστει και ενα μπαλκονι πανω απο το κενο!!!

Θεα Βορεια

Δυτικα



Νοτιοανατολικα



Βορειοδυτικα προς λιμνη Ιωαννινων
 
Τελευταία επεξεργασία:

intruder

Μέλος
Περιοχή
Καζανη
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟς
Μοτό
SUZUKI GSX1250FA ''ADVENTURE''
....ποση ομορφια κ αγνωστη σε πολλους,εσυ φιλε μου την κανεις απο δω μεσα γνωστη κ δινεις ιδεες για πολλες εκδρομες,χωρια την πολυ καλη πληροφορηση ιστορικη κ οδικη.
πριν χρονια στην σπηλια του κατσαντωνη δεν υπηρχε τιποτε που να τη μαρτυραει οπως ενας φραχτης κ μια μαρμρινη επιγραφη που ειδα στις φωτο σου....αποτελεσμα ειμασταν απο κατω της κανα εικοσαλεπτο κ δεν φαινοταν.......η κλεφτουρια τα ειχε λογαριασει καλα,αλλα δυστυχως η προδοσια εκανε κ παλι την εμφανιση της...
μονο που εισαι μονος κ αγχωνομαι γιατι ετσι οπως ελεγαν καποιοι γνωστοι ορεσιβιοι καποτε ''το βουνο εαν δεν το ξερεις ,σε καταπινει οπως η θαλασσα''
 
Top Bottom